Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Domyślnie

Chcę wierzyć, że nie jest, to fake. Innymi słowy... następny mój zakup
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Domyślnie

Po dokładniejszym przyjrzeniu się zdjęciom trzeba stwierdzić, że nawet jeśli to fake to dobrze zrobiony.

Domyślnie

No dokładnie, ta fota gdzie leży to-to na biurku wygląda zbyt dobrze
    Ale z drugiej strony... 10mm pod fullframe? (nie ma oznaczeń DX)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Digital Story Zobacz posta
    Ale z drugiej strony... 10mm pod fullframe? (nie ma oznaczeń DX)
    Też mi się nie chce wierzyć, jak na razie najkrótszą ogniskową do FX chyba zrobiła Sigma w 12-24 (pomijając fisheye nie kryjące całej klatki), ma wymiary w miarę kompaktowe ale też ma światło 4.5-5.6 więc jest zdecydowanie ciemniejsza. Obstawiam na kolejną plotkę ale ręki do odcięcia na zakład nie wystawię
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Ktoś się mocno przyłożył do tego zdjęcia, nawet skala odległości inna niż w 14-24... Albo to nie fake...

Rycerz
    Gość

Domyślnie

może nikon chce odzyskac swój kawałek tortu zabrany przes sigmę? będzie tańsza 35-ka i ludzie wreszcie przestaną kupowac sigmę 30/1.4 to trzeba czyms zawalczyc o klientów sigmy 10-20 i przy okazji klientów tokiny 12-24/4...przecież to rozsądne jest
    i znak że nikon wcale nie odpuszcza formatu dx tak jak parę osób na forum sugerowało bo niby dlaczego??
    pytanie jaka będzie cena?

Domyślnie

Fake. Zobaczcie że szkło wygląda tak samo jak 14-24 (ten sam układ gum) tylko jest nieco "odchudzone" w niektórych miejscach. Ma tylko nieco inny tulipan ale tylko nieco, bo samo jego zakończenie jest już takie samo jak w 14-24...
    Chociaż z drugiej strony...
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    może nikon chce odzyskac swój kawałek tortu zabrany przes sigmę? będzie tańsza 35-ka i ludzie wreszcie przestaną kupowac sigmę 30/1.4 to trzeba czyms zawalczyc o klientów sigmy 10-20 i przy okazji klientów tokiny 12-24/4...przecież to rozsądne jest
    i znak że nikon wcale nie odpuszcza formatu dx tak jak parę osób na forum sugerowało bo niby dlaczego??
    pytanie jaka będzie cena?
    Ile razy można jeszcze pisać, że to podobno ma być szkło do FX. Kosztować będzie pewnie ze 3x tyle co S10-20 czy T12-24.

Domyślnie

DX jednak odpada jak na mój gust. Po co taka żarówkowa soczewka w cropowych 10mm ? Sigma 10-20 ma malutką...

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów