Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łuków\Lublin

Domyślnie

Mógłby mi któryś kolega wytłumaczyć łopatologicznie jak tą sztuczkę w d90 zrobić?
    z góry dzięki
    fighting for peace is like fucking for virginity |nikon nikkory i saba

Domyślnie

No na pierwszej stronie jest, chyba tak samo powinno działać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrB_86 Zobacz posta
    Mógłby mi któryś kolega wytłumaczyć łopatologicznie jak tą sztuczkę w d90 zrobić?
    z góry dzięki

- ustawiasz Autofocus w tryb AF-S
    - w menu ustawień osobistych, elementy sterujące, pozycja f4 i przypisujesz guzikowi AE-L/AF-L -> AF-ON
    - nie dotykając spustu migawki ustawiasz ostrość przyciskiem AE-L/AF-L na wybrany punkt i po ustawieniu, puszczasz przycisk
    - Kadrujesz (cały czasz jeszcze nic nie wciskasz) tam gdzie chcesz, bele nic nie było w punkcie ostrości
    - Wciskasz spust migawki do oporu i trzymasz - migawka się nie wyzwoli do momentu aż coś się znajdzie w wybranym punkcie ostrości

pozdrawiam
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łuków\Lublin

Domyślnie

Już działa włączyłem w menu na gripie AF-L a nie body...
    Dzięki za szybko bym chciał czasem i głupoty wychodzą
    fighting for peace is like fucking for virginity |nikon nikkory i saba

Domyślnie

Wyczaiłem, że chyba jest jeszcze lepiej jak ustawi się szerokie pole AF - mniejsze prawdopodobieństwo, że nie zaskoczy.

Domyślnie

W D40 też działa.
    D7000

Domyślnie

Może ktoś napisać krok po kroku jak zrobić pułapkę w d200 bo szczerze coś mi nie idzie....
    z góry dziękuję za pomoc

Domyślnie

D200 nie znam, ale skoro wątek już odkopano, to podzielę się moim "odkryciem" jak zrobić pułapkę bez palca lub gumki. Sprawdza się znakomicie pilot radiowy, tylko trzeba na pilocie (nie na korpusie!) ustawić tryb B, a na korpusie zdjęcia seryjne (oczywiście wszystko inne jak opisano poprzednio). Działa do zapełnienia karty lub wyczerpania baterii w pilocie. Jako pułapka (np. na dzikie zwierzęta) takie rozwiązanie ma tylko jedną wadę: pilot po godzinie sam się wyłącza
    Pozdrawiam
    D90; D70; F90x; AFS 85/1.8G; AFS N70-300GVR; T17-50/2.8; N70-210/4; Tokina AT-X Pro SV 28-70; SB24; SB 800

Domyślnie

Nie widziałem tego topiku. A bardzo mi się podoba, bo w końcu może będę mógł fotografować kwiatki i owady na wietrze.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów