Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ocena HDR'a

Domyślnie Ocena HDR'a

Witam, mam małą prośbę do Was, mianowicie, jak oceniacie tego HDR'a nie mówię tutaj o kadrze czy o temacie zdjęcia tylko o samym "zrobieniu HDR'a" Czy wygląda sztucznie czy jak na HDR to może być?

Domyślnie

może być
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    może być
    Dzięki, ale coś poprawić by się w nim przydało jeszcze? Ostatnio naczytałem się tych wątków na temat HDR'ów że już sam nie wiem

Domyślnie

pokaz z czego to bylo poskladane, bo cos mi sie wydaje ze tu i bez HDRa by sie dalo czy nie?
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Standardowo z 3 zdjęć to było robione, -2,0,2 EV. Na zdjęciu z ekspozycja 0 EV niebo było niemalże całkowicie przepalone a i w cieniach za wiele szczegółów nie było, a jak chciałem z tego jednego zdjęcia wyciągnąć szczegóły w cieniach to nieprzyjemny szum powstawał, dlatego postanowiłem zrobić z 3 zdjęć jedno. No a zdjęcie jeszcze robione aparatem starszej generacji gdzie rozpiętość tonalna matrycy jest mniejsza jak w D3 czy D700

Domyślnie

jako HDR pasuje, ale widzisz ze galezie drzew sa lekko poruszone nieostre

Domyślnie

Generalnie może być, chociaż myślę że można byłoby trochę przyciemnić.

Domyślnie

Ja w tym zdjęciu HDR-a nie widzę, a to znaczy, że dobrze wyszło. Można faktycznie delikatnie przyciemnić i bedzie git
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Ja w tym zdjęciu HDR-a nie widzę, a to znaczy, że dobrze wyszło. Można faktycznie delikatnie przyciemnić i bedzie git
    No to chyba dobrze mi wyszedł ale faktycznie troszkę za jasny. Dzięki za opinie

Uprawnienia umieszczania postów