Witam, mam małą prośbę do Was, mianowicie, jak oceniacie tego HDR'a nie mówię tutaj o kadrze czy o temacie zdjęcia tylko o samym "zrobieniu HDR'a" Czy wygląda sztucznie czy jak na HDR to może być?
Szukaj
Witam, mam małą prośbę do Was, mianowicie, jak oceniacie tego HDR'a nie mówię tutaj o kadrze czy o temacie zdjęcia tylko o samym "zrobieniu HDR'a" Czy wygląda sztucznie czy jak na HDR to może być?
może być![]()
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
pokaz z czego to bylo poskladane, bo cos mi sie wydaje ze tu i bez HDRa by sie daloczy nie?
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Standardowo z 3 zdjęć to było robione, -2,0,2 EV. Na zdjęciu z ekspozycja 0 EV niebo było niemalże całkowicie przepalone a i w cieniach za wiele szczegółów nie było, a jak chciałem z tego jednego zdjęcia wyciągnąć szczegóły w cieniach to nieprzyjemny szum powstawał, dlatego postanowiłem zrobić z 3 zdjęć jedno. No a zdjęcie jeszcze robione aparatem starszej generacji gdzie rozpiętość tonalna matrycy jest mniejsza jak w D3 czy D700![]()
jako HDR pasuje, ale widzisz ze galezie drzew sa lekko poruszone nieostre
Generalnie może być, chociaż myślę że można byłoby trochę przyciemnić.
Ja w tym zdjęciu HDR-a nie widzę, a to znaczy, że dobrze wyszło. Można faktycznie delikatnie przyciemnić i bedzie git
prawie wszystko o microstockach
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami