Close

Strona 25 z 31 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 303

Wątek: D90 czy D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    D90 szybko potaniej jak D80, a D300 będzie się trzymac w cenie jak D200, świadczy o tym klasa aparatu której brakuje D90.
    D90 8 miejsce nawet przed C5d, D300 13 miejsce.
    http://www.dxomark.com/index.php/eng/DxOMark-Sensor
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hicks Zobacz posta
    D90 8 miejsce nawet przed C5d, D300 13 miejsce.
    http://www.dxomark.com/index.php/eng/DxOMark-Sensor
    W tym rankingu nawet Pentax K10D jest wyzej niz D300, zapewniam Cie, ze to bzdura!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelR Zobacz posta
    Mogę sobie bez problemu pozwolić na D300, na razie zostaję przy D90 - jako świadomy użytkownik obu tych aparatów śmiało mogę polecić D90 wszystkim nie-profesjonalistom, jako świetny aparat pozwalający uzyskać tak samo dobre rezlultaty jak w przypadku D300.

Oczywiście - pominąłem w moich rozważaniach kwestię szkieł i zrobiłem to całkowicie świadomie

pozdrawiam,
    Zgadzam się z kolegi co do joty. Widzę, że mamy bardzo podobne podejście do całej sprawy a dodatkowo- tu i ówdzie kierowały nami te same przesłanki.

Obecnie jestem użytkownikiem D300, na którego przesiadłem się po dwóch latach z D80.
    Mogę się o D300 wypowiadać w samych alternatywach. Uważam, że aparat w dużym stopniu opanowałem i jest on moim 'przyjacielem'- zamiast drapać się po głowie- używam go tak jak mi wygodnie wykorzystując wszelkie dobrodziejstwa jak banki ustawień, mnogość guzików czy kalibrację soczewek.
    Gdybym jednak teraz znów stanął przed tym wyborem, zdecydowałbym się na D90, ponieważ ten aparat bardziej koresponduje z moim poziomem, potrzebami i stylem użycia.
    Z drugiej jednak strony- traktuję ten sprzęt jako aparat na lata- nie mam zamiaru go sprzedawać a raczej zajechać go na śmierć.
    O matrycach się nie wypowiadam, gdyż jest to dla mnie nieistotne. Różnice są takimi niuansami i detalami, że po prawdzie- uważam, że nie sposób odróżnić zdjęcia z obu puszek. Do diaska, stawiam moje orzeszki przeciwko czyimkolwiek dolarom, że tak naprawdę (pomijając oczywiste parametry techniczne i przewagę 'na papierze') z matrycą klasy D80 nikt nie cierpi i do dzisiaj się zastanawiam 'czy ta przesiadka była mi potrzebna'.

Smutnym dowodem na to, że D300 MUSI być zakupem świadomym jest fakt, że tak pełno wątek poddającym w wątpliwość jakość obrazowania D300. Zauważam mnóstwo użytkowników, którzy czują 'że ich stary kompakt robił lepsze zdjęcia'.
    Smutne to jest, gdyż d300 robi zdjęcia fantastyczne, z których można wyciągnąć bardzo wiele (i sam się o tym przekonałem) i nie śmię tu czynić wyrzutów.

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    Mogę się o D300 wypowiadać w samych alternatywach.
    Chcialbym uslyszec taka wypowiedz, mozna prosic o probke?

Domyślnie

Ach Witusch się czepiasz... Powiedz od razu, że powinno być ....superlatywach

Co do Dxomark, to przeciez test wyłącznie matryc bez wpływu softu. W takim teście wygrywa dana matryca a nie aparat. Nie ma co się wzruszać, że sprzęt za 1000zł oddaje coś tam lepiej niż ten za 3500zł I tak liczy się efekt końcowy, na który wpływ ma juz cała technologia danej marki.
    D90 | N18-105VR | T55-200 | S50-150 | SB600 i inne gadżety

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomaj_90 Zobacz posta
    Co do Dxomark, to przeciez test wyłącznie matryc bez wpływu softu. W takim teście wygrywa dana matryca a nie aparat. Nie ma co się wzruszać, że sprzęt za 1000zł oddaje coś tam lepiej niż ten za 3500zł I tak liczy się efekt końcowy, na który wpływ ma juz cała technologia danej marki.
    Chyba nie chcesz powiedziec, ze matryca w Pentaxie K10D (CCD!) jest lepsza niz w D300? Mialem dosyc dlugo K10D, wiem co pisze.

Red face

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    Chcialbym uslyszec taka wypowiedz, mozna prosic o probke?

Rewelacyjne przejęzyczenie z mojej strony, uśmiałem się po pachy

Witusch
    Gość

Domyślnie

Ja rowniez

Domyślnie

Pikuś w porównaniu z "namiastką ludzi" (o ile dobrze pamiętam również w tym wątku).
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Pikuś w porównaniu z "namiastką ludzi" (o ile dobrze pamiętam również w tym wątku).
    To fakt, to jedynie alernatywna namiastka tego, jak ludzie moga sie superlatywnie przejezyczyc

Strona 25 z 31 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów