Szukaj
Ja mogę się podpisac pod tą wypowiedzią i dodać od siebie że nie podobają mi się białe placki (osobiście bardzo rzadko podobają mi się takie przepały)
A ja mam propozycję tak śledząc wątki noviki (kilka ostatnich przynajmniej) - no dobrze dziewczyna sobie radzi z autoportretami ale dużo zdjęć obrabia hanibal - trudno ocenić wspólna pracę (ja wolałabym aby autor obrabiał swoje zdjęcia gdyż zrobienie zdjęcia nie ogranicza się do cyknięcia ale również do obróbki i wszelkie zastrzeżenia można wtedy kierować do jednego autora) Rozumiem pokazać na jednym czy dwóch zdjęciach swoją wizję na obróbkę![]()
Koffee zgadam sie z Toba...
poprosilem novike o zmine fotografowania na NEf i wyslania mi kilku celem pokazania jej mozliwosci obrobki ( moze trochue uatrakcyjnienia swoich portretow ) ale napewno nie bede tego robil zawsze....
zreszta pojetna jest i szybko sie uczy... i Wy jeszcze nie ale ja juz widzialem efekty...
wiec w pewnym momencie przestane sie odzywac.. i "pomagac "
wiecie fajnie jest robic taka sesje.. wspolnie dajac kilka rad i widzac wynik...
ale ovika napewno z czasem zalapie o co biega... tak powaznie i zacznie uzywac 85mm ktore posiada w swoim arsenale...
i statyw ktory rownierz ma![]()
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
ooo tak, ta sesja zdecydowanie bardziej1 i 3 - bardzo! dobry makijaż
![]()
D700, D80, N50/1.8, N14-24, N18-200VR, S50/1.4, SB900
Dziekuje za wszystkie komentarze. Przeczytałam je uważnie i mogę powiedzieć ze bede się na nich uczyć. Mam nadzieje że zobaczycie postępy. pozdrawiam
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
od 1 do 3 bardzo dobre - fajne miękkie. podoba się.
Chyba pierwsze zdjęcia Marty, które mi sie naprawde podobają, ale szczerze mówiąc chętniej bym obejrzał normalne portrety, gdzie Marta stoi po drugiej stronie obiektywu.
No i proszę novika podobasz się, byle tak dalej. Co do hanibala to dobry z niego nauczyciel, może też poproszę o parę rad, mówię serio.
Pozdrawiam.
Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.
nie nie ja jestem zaden nauczyciel...kilka wskazowek i rad ktore ja dostalem tu kiedys przekazalem Novice..
zmuszenie jej do przeczytania instrukcji obslugi aparatu zaisteresowaniem sie kwestia przyslony ekspozycji itd...
do tego prosba o NEF do obrobki ... i jak widzicie Novika potrafi zrobic dobra fote... do ktorej nie mozna sie przyczepic jak do poprzednich...
a obrobka hmm... tu jak koffe napisala.. moze i lepiej by novika sama je obrabiala .. i napewno bedie to robic...
ale moglismy nic nie pisac ze to ja obrobilem.. choc zadnym mistrzem w ps nie jestem..
poprostu kazde zdjecie chcialem pokazac inaczej raz na zimno raz na cieplo...
ciesze sie ze moglem jej troche pomoc tak jak mi kiedys inni z tego forum pomogli...
niestty zadnych lekcji nie udzielam ale rada z mojego bardzo skromnego warsztatu sluze...
Skontaktuj się z nami