Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: . . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    i o ot chodzi nie ??

kiedys tez mialem w swoich watkach 1000 odwiedzin i 4 strony komentarzy.. i jestem tu gdzie jestem
    Znaczy się gdzie ? a tak na poważnie to owszem dyskusja jest potrzebna i każdy ma do tego prawo, byle by taka dyskusja nie zeszła na tor o tym ile cukru w cukrze.
    Pozdrawiam.
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Rozmowny Awatar koffee
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Brwinów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wioletta Zobacz posta
    Na jedynce - firanka ostry makijaz fajny, ale jakos nie pasuje mi do golych ramion i fryzury, jedno z drugim mi sie nie kleji. Ale to tylko moja amatorska uwaga.
    2 Jest sliczna, bardzo subtelna i ladna ciepla obrobka.Podoba mi sie
    Ja mogę się podpisac pod tą wypowiedzią i dodać od siebie że nie podobają mi się białe placki (osobiście bardzo rzadko podobają mi się takie przepały)

A ja mam propozycję tak śledząc wątki noviki (kilka ostatnich przynajmniej) - no dobrze dziewczyna sobie radzi z autoportretami ale dużo zdjęć obrabia hanibal - trudno ocenić wspólna pracę (ja wolałabym aby autor obrabiał swoje zdjęcia gdyż zrobienie zdjęcia nie ogranicza się do cyknięcia ale również do obróbki i wszelkie zastrzeżenia można wtedy kierować do jednego autora) Rozumiem pokazać na jednym czy dwóch zdjęciach swoją wizję na obróbkę

Domyślnie

Koffee zgadam sie z Toba...
    poprosilem novike o zmine fotografowania na NEf i wyslania mi kilku celem pokazania jej mozliwosci obrobki ( moze trochue uatrakcyjnienia swoich portretow ) ale napewno nie bede tego robil zawsze....
    zreszta pojetna jest i szybko sie uczy... i Wy jeszcze nie ale ja juz widzialem efekty...

wiec w pewnym momencie przestane sie odzywac.. i "pomagac "
    wiecie fajnie jest robic taka sesje.. wspolnie dajac kilka rad i widzac wynik...
    ale ovika napewno z czasem zalapie o co biega... tak powaznie i zacznie uzywac 85mm ktore posiada w swoim arsenale...

i statyw ktory rownierz ma
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

ooo tak, ta sesja zdecydowanie bardziej 1 i 3 - bardzo! dobry makijaż
    D700, D80, N50/1.8, N14-24, N18-200VR, S50/1.4, SB900

Domyślnie

Dziekuje za wszystkie komentarze. Przeczytałam je uważnie i mogę powiedzieć ze bede się na nich uczyć. Mam nadzieje że zobaczycie postępy. pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novika Zobacz posta
    Dziekuje za wszystkie komentarze. Przeczytałam je uważnie i mogę powiedzieć ze bede się na nich uczyć. Mam nadzieje że zobaczycie postępy. pozdrawiam
    Jaka oficjalna :P
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

od 1 do 3 bardzo dobre - fajne miękkie. podoba się.

Domyślnie

Chyba pierwsze zdjęcia Marty, które mi sie naprawde podobają, ale szczerze mówiąc chętniej bym obejrzał normalne portrety, gdzie Marta stoi po drugiej stronie obiektywu.

Domyślnie

No i proszę novika podobasz się, byle tak dalej. Co do hanibala to dobry z niego nauczyciel, może też poproszę o parę rad, mówię serio.
    Pozdrawiam.
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peynal Zobacz posta
    No i proszę novika podobasz się, byle tak dalej. Co do hanibala to dobry z niego nauczyciel, może też poproszę o parę rad, mówię serio.
    Pozdrawiam.
    nie nie ja jestem zaden nauczyciel... kilka wskazowek i rad ktore ja dostalem tu kiedys przekazalem Novice..
    zmuszenie jej do przeczytania instrukcji obslugi aparatu zaisteresowaniem sie kwestia przyslony ekspozycji itd...
    do tego prosba o NEF do obrobki ... i jak widzicie Novika potrafi zrobic dobra fote... do ktorej nie mozna sie przyczepic jak do poprzednich...
    a obrobka hmm... tu jak koffe napisala.. moze i lepiej by novika sama je obrabiala .. i napewno bedie to robic...
    ale moglismy nic nie pisac ze to ja obrobilem.. choc zadnym mistrzem w ps nie jestem..
    poprostu kazde zdjecie chcialem pokazac inaczej raz na zimno raz na cieplo...

ciesze sie ze moglem jej troche pomoc tak jak mi kiedys inni z tego forum pomogli...

niestty zadnych lekcji nie udzielam ale rada z mojego bardzo skromnego warsztatu sluze...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów