Close

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcys Zobacz posta
    Dziwne czasy nastały...
    jak ktoś zakłada firmę to w pierwszej kolejności myśli jak dostać dotację,
    zamiast jak zarobić...
    No tak, a zdjęcia może na przykład robić lewą skarpetką

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doyen Zobacz posta
    No tak, a zdjęcia może na przykład robić lewą skarpetką
    No kiedyś trzeba było sobie zarobić na ten aparat, a teraz sie uczy ludzi, że lepiej nie.
    I gratuluję toku myślenia

Sorry za OT. Jakby co to można wykasować posty
    Ostatnio edytowane przez marcys ; 09-01-2009 o 13:04

Domyślnie

Jak chcesz zarobić na ten aparat nim otworzysz DG? Niestety - dziś na prowadzenie DOCHODOWEJ działalności nie wystarczy Ci jak poprzednik wspomniał - lewa skarpetka - ani też koślawy, dogorywający komputer... Nie da się także prowadzić działalności o tym profilu (jaki ja chcę prowadzić) bez odpowiedniego oprogramowania - które musi być legalne - to chyba oczywiste... Zdajemy sobie sprawę, ile kosztuje sam Photoshop? (że o pakiecie np. Design standard - nie wspomnę...)
    I tak dalej.
    Mit o pucybucie zaczynającym od niczego - w tych czasach jakby to powiedzieć - lekko się zdezaktualizował.
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Kiedyś ludzie żeby zarobić szli do pracy zamiast po dotacje
    Ale oczywiście, każdy może robić jak uważa- całe szczęście
    Ostatnio edytowane przez marcys ; 09-01-2009 o 13:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Do d... to wszystko, skoro te wszystkie programy są tylko dla bezrobotnych.
    6.2 POKL nie jest tylko dla bezrobotnych.
    Ostatnio edytowane przez mishieck ; 09-01-2009 o 13:27

Domyślnie

A były "kiedyś" jakieś dotacje?

To przypomina gadanie typu: "za moich czasów too..."

Jeszcze w nie tak odległej przeszłości ludzie nie wiedzieli co to emerytura (podziękujmy więc Bismarckowi). Nikogo nie obchodził los starszych, nie mogących już pracować i zarabiać na przeżycie ludzi. Ale był to stan normalny - i jakoś tak się toczyło przez wiele wieków. Czy jednak współcześnie, taka przeszłość usprawiedliwia głodowe emerytury i podejście w rodzaju: - "ciesz się, że cokolwiek dostajesz! - dziadku." ?

Czasy się zmieniają - jeśli coś dają, mamy potrzebę - trzeba brać.
    Jest to zgodne z przepisami, obowiązującym prawem - które reguluje co, jak, kiedy i w jakiej ilości - i należy wymagać aby tak było - zgodnie z tym co w tych paragrafach obiecano. Skoro np. przy takiej ja ta (dotacje) sprawie, od nas wymaga się podporządkowania Ustawie, Regulaminowi, Przepisom czy czemukolwiek w tym rodzaju - my mamy prawo wymagać tego samego od ofiarodawcy. Zobowiązania dotyczą tak nas samych jak i Ustawodawcę.
    Blog AgaPe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    Czasy się zmieniają - jeśli coś dają, mamy potrzebę - trzeba brać.
    To dosyć BUSHMEŃSKA filozofia życia.

<<Żeby brać, trzeba "mać">>, to powiedzonko lepiej oddaje klimat korzystania z ofert "pomocowych".

Tak więc, trzeba tak brać, żeby nie skończyć w rynsztoku pod mostem.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

W sumie mnie też dotyczy i interesuje sprawa dotacji z UP , właśnie będe sie rejestrował w tymże celu.
    po krótce sprawa wygląda tak że po zarejestrowaniu zapusują cie na kurs o przedsiębiorczości, po skończeniu go i otrzymaniu NIEZBĘDNEGO świstka można juz ubiegac się o nią.
    w poniedziałek bede miał najświeższe info z UP ( co , ile i za co) więc postaram się tym z wami podzielić.
    Pytanie:
    najpierw zakładam działalność czy najpierw otrzymuję dotację z klauzulą że muszę ją założyć?
    przy zakładaniu rozumiem że najlepiej jest zaznaczyć jak najwięcej profilów działalności a przy ubieganiu sie o dotację skupić sie na tym dla mnie najistotniejszym?pytam bo firma którą bede zakładał będzie zajmowała się trzema rodzajami usług ..
    Co zalicza się jako "wkład własny"? wiem ze UP to nie interesuje ale pytam na przeszłość, może starając się o kolejną dotację. czy wklad własny to samochód, skrzęt komputerowy, pieniądze, działka?
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

To dosyć BUSHMEŃSKA filozofia życia.

<<Żeby brać, trzeba "mać">>, to powiedzonko lepiej oddaje klimat korzystania z ofert "pomocowych".

eee - za duży skrót myślowy żeś Waść uczynił.
    Nie napisałam: "jak dają - to bierz" (bez względu na to, czy tego potrzebujesz, czy nie).

<<Żeby brać, trzeba "mać">> - coś mam - ale to za mało na start - czyli wszystko zgadza się z tym mądrym cytatem.
    Blog AgaPe

Domyślnie

e tam w podatkach oddajemy unii tyle (juz po zalozeniu dzialalnosci) ze taka dotacje traktowalbym raczej na zasadzie pozyczki

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów