Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: coolpix p 5100

Domyślnie

Ja mam 5000 nie p5000 taki aparat z przed paru lat http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...n_coolpix_5000

To już jest produkt archiwalny. Mam do niego slide adapter lampe sb-50dx konwerter szeroko kąt-ny i tele. Zastanawiam się nad zmianą aparatu gdyż ten ma parę rzeczy mnie nurtujących. Najchętniej zmienił bym na coś kompatybilnego z tymi akcesoriami. Początkowo przymierzałem się do p80 ale w między czasie dostałem lampę a teraz mam dylemat szukam fajnego aparatu który pozwoli na naukę fotografii i będzie kosztował max około 1k. W tej cenie znalazłem tylko p5000 p5100 i jakieś Fuji s9600. Przy tym ostatnim na pewno akcesoria nie będą pasować. Stąd moje pytanie - które z powyższych akcesoria będą pasować do p5100, domyślam się ,że konwertery na pewno i lampa. Nie wiem co z slide adapterem. Jeśli się okaże ,że aparat mogę sprzedać za bezcen a akcesoria wywalić do kosza to pewnie wstrzymam się z zakupem nowego sprzętu. Niestety ze strony nikona nie mogę się doczytać jednoznacznie które ruszą które nie, myślę ,że ten slide adapter da się dokręcić tylko trzeba inny pierścień kupić, tak samo z telekowerterami, w lampie mam nadzieje ,że ruszy ttl. Może ktoś sprawdzić na swoim aparacie czy w menu konwertery/adaptery jest opcja slide adapter i konwerter tele 2x ?

Pozdrawiam

Domyślnie

Witam,

sam posiadam CP 995, czyli model jeszcze wczesniejszy od Twojego i sobie chwalę. Akcesoriów i konwerterów co prawda mało posiadam, bo jak kupowałem aparat to były drogie, a teraz jest ich mało. Miałem pozyczoną kopiarke do slajdów i z tego co pamietam efekty nie były za dobre. Raz, że bardzo wrazliwa na rodzaj oswietlenia, dwa, nie obejmowała pełnej klatki. Kupiłem za 60 zł stary skaner Agfy z pokrywą do slajdów i mam załatwiony problem, a apaart uzywam do innych celów. Zaraz sobie sciagnę instrukcję obsługi do Twojego i popatrzę, jakie są tam zaznaczone konwertery.
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baran3k Zobacz posta
    Ja mam 5000 nie p5000 taki aparat z przed paru lat

Pozdrawiam

A przepraszam, nie doczytałem.
    Niedawno w Makro P5100 były po 640zł, ale już po ptokach.
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów