Ja mam 5000 nie p5000 taki aparat z przed paru lathttp://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...n_coolpix_5000
To już jest produkt archiwalny. Mam do niego slide adapter lampe sb-50dx konwerter szeroko kąt-ny i tele. Zastanawiam się nad zmianą aparatu gdyż ten ma parę rzeczy mnie nurtujących. Najchętniej zmienił bym na coś kompatybilnego z tymi akcesoriami. Początkowo przymierzałem się do p80 ale w między czasie dostałem lampęa teraz mam dylemat szukam fajnego aparatu który pozwoli na naukę fotografii i będzie kosztował max około 1k. W tej cenie znalazłem tylko p5000 p5100 i jakieś Fuji s9600. Przy tym ostatnim na pewno akcesoria nie będą pasować. Stąd moje pytanie - które z powyższych akcesoria będą pasować do p5100, domyślam się ,że konwertery na pewno i lampa. Nie wiem co z slide adapterem. Jeśli się okaże ,że aparat mogę sprzedać za bezcen a akcesoria wywalić do kosza to pewnie wstrzymam się z zakupem nowego sprzętu. Niestety ze strony nikona nie mogę się doczytać jednoznacznie które ruszą które nie, myślę ,że ten slide adapter da się dokręcić tylko trzeba inny pierścień kupić, tak samo z telekowerterami, w lampie mam nadzieje ,że ruszy ttl. Może ktoś sprawdzić na swoim aparacie czy w menu konwertery/adaptery jest opcja slide adapter i konwerter tele 2x ?
Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami