Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Fotki na www

Domyślnie

Moim zdaniem jesli wszystkie produkty sa nieduze, to wystarcza trzy nieduzej mocy lampy z softami/parasolkami bialymi
    i stol bezcieniowy lub biale tlo kartonowe

Domyślnie

Niestety by osiągnąć przysłony rzędu 22 lampy musi mieć silne. 3 szt 750 - 1000 Ws.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdynia
    Ostatnio edytowane przez mchrzano ; 25-12-2008 o 02:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    nikonem d40 i 18-55? faktycznie .. i za 1000 zdjec chcesz az 2000plN? czemu tak duzo??
    biorac po uwage sprzet jaki posiadasz sugeruje ze nie zrobisz nim ani jednego zdjecia ktore bedzie spelnialo wymagania zamawiajacego
    oczywiscie moge sie mylic i mozesz byc drugim avedonem czego szczere zycze

za 2pln/zdjecie ktos moze sie skusic zeby to zlecic. btw. to cena brutto czy netto? czy pod stolem do reki?

Ale kto mówil o d40 i 18-55?? heh
    Gość wolal kupić sprzet rzędu 6000-8000 zł zamiast zaplacic firmie, czy znajomemu który by te zdjecia zrobił za wiele mniej stąd moja ironiczna propozycja heh, może źle zrozumiałeś, nie wiem.
    All we are saying is give peace a chance...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

magicduh nie truj tylko bądź uprzejmy pomóc zamiast trolować i nabijać posty

ps. troche mi sie to zlecenie rozrosło, źle wstępnie oszacowałem na 1000 fotek, juz teraz widze ze jest min 90 x 5 x 5 = 2250 nie mówiąc o fotkach w plenerze, produktach które będą w 3D itd itp... jednym słowem sprzęt bez obaw na siebie zarobi z nawiązką

może ktoś pomóc i odpowiedzieć na moje pytania zadane kilka postów wyżej, bardzo proszę

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magicduh Zobacz posta
    Ale kto mówil o d40 i 18-55?? heh
    zaoferowales 2kpln za 100 zdjec. sprzet przeczytalem ze stopki. zdjecia ocenilem po stronie internetowej ze stopki rowniez
    Gość wolal kupić sprzet rzędu 6000-8000 zł zamiast zaplacic firmie, czy znajomemu który by te zdjecia zrobił za wiele mniej stąd moja ironiczna propozycja heh, może źle zrozumiałeś, nie wiem.
    twoja propozyja byla owszem smieszna .. ale nie dlatego ze autor zainwestowal w srpzet 8kpln. bo szczerze mowiac to jedynie czest tego ktora by zaplacil za zrobienie jak sie teraz okazalo ponad 2tys zleconych zdjec.
    skoro stac to na to by poswiecic czas na nauke przed zrealizowniem zlecenia to jedynie pogratulowac. miejmy nadzieje ze sie nie zniecheci a sprzet zapracuje na siebie i na nastepne zlecenia.
    tobie zas z takimi propozycjami radzilbym powaznie zastanowic sie nad szacunkiem - rowniez finansowym- do walsnej pracy 2pln za zdjecie? przeciez nawet na stockach jest drozej

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mchrzano Zobacz posta
    taki zestaw, czy przesadzam ? ale wedle postu powyzej zgadzało by się
    przede wszystkim - porzadny stol bezcieniowy. sb900 do niczego ci nie jest potrzebna. lampy jak najmocniejsze i jak najwiecej. wbrew pozorom przy malych przedniotach potrzeba cholernie duzo swiatla.
    105tka to dobry obiektyw a i d80tka da rade.
    musisz jedynie pracowac na wysokich przyslonach bo takich trzeba uzywac malych odleglosciach by uzyskac duza glebie ostrosci.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    przede wszystkim - porzadny stol bezcieniowy. sb900 do niczego ci nie jest potrzebna. lampy jak najmocniejsze i jak najwiecej. wbrew pozorom przy malych przedniotach potrzeba cholernie duzo swiatla.
    105tka to dobry obiektyw a i d80tka da rade.
    musisz jedynie pracowac na wysokich przyslonach bo takich trzeba uzywac malych odleglosciach by uzyskac duza glebie ostrosci.
    - sb900 chcialem do podświetlenia stołu od spodu tam chyba nic mocniejszego nie jest potrzebne, poza tym lampa przyda mi sie do innych zastosowań i "codziennej zabawy" aparatem
    - wiesz z poprzednich postów, jeśli je przeczytałeś jakie zlecenie realizuje - badz wiec uprzejmy odnieść się troche precyzyjniej do sprzętu w który powiniem się zaoptrzyć celem realizcji fotek "z ręki" i mozliwie wysokiej przysłonie
    - jak rozumieć "jak najwięcej" w odniesieniu do ilości lamp - przy fotografii bezcieniowej na stole ?
    - nie mam obiektywu 105 - pisałem już kilkakrotnie, kupiłem ostatecznie 17-55 f2.8 Nikkora
    - kupiłem D300 nie D80

Domyślnie

widzę, że zignorowałeś moją radę tyczacą zakupu lamp 750 - 1000 WS. lampa sb900 jest słaba jak świeczka przy tych lampach.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    widzę, że zignorowałeś moją radę tyczacą zakupu lamp 750 - 1000 WS. lampa sb900 jest słaba jak świeczka przy tych lampach.
    Jacek_Z, któryś już raz to samo - czytajcie kilka postów w tył aż do swojego żebyście mieli pełen pogląd na temat, przeczytaj proszę co pisałem wcześniej aż do swojego postu o lampach i podpowiedz czy dobrze kombinuje z lampami

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów