Szukaj
Dobrze wiedzieć...A jakiś dobry obiektyw do d90??
A czy ten model nie jest "przereklamowany" bo jeśli puścili reklamówkę w TV?(spowoduje to sytuacje w której przeciętny koleś, który nie ma żadnego pojęcia o fotografii kupi sobie ten model i będzie szpanował że ma Lustrzankę z możliwością kręcenia filmów- a fotki pstryka na Automatycznym....
Nowi nabywcy sobie chwalą tą puszkę, nawet spora ilość się przesiadła z D80 na D90 i też są zadowoleni... w ogóle jest cały wątek na ten temat więc możesz go prześledzić
Co do obiektywu do D90 to można by może pomyśleć o jakimś szerokim kącie skoro kolega lubi krajobrazy fotografować np N12-24/f4 albo coś pokroju Tokina 11-16/f2,8 bądź Sigma 10-20.Myślę że by się to uzupełniło z Jego N18-135 ewentualnie jakaś stałka do portretów N85
Ten wątek jest od samego początku do samego końca bezsensowny i powinno się go zamknąć.
Nie wnosi nic.
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
... tylko pytanie jeszcze, chyba najważniejsze: kto te fotki robił? Bo ja widziałem extra fotki czasami z "kompakta", tylko że osoba, która je robiła była w pełni świadoma sprzętu jak i kadru, który wykonała.
Ale faktycznie chyba już wszystko zostało powiedziane.
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów, jubilat pewnie będzie zadowolony.
Pozdrawiam,
Grzegorz Tadych
Nikon D200 i akcesoria, Sigma18-35 f/3,5-4,5 Tokina28-70/3,5-4,5 Macro i kilka innych.
Galeria zdjęć - chylę czoła profesjonalistą.
[email protected] - e-mail.
Przecież wiadomo że oba aparaty zrobią dobre zdjęcia... ale postęp w konstrukcjach aparatów cyfrowych jest na tyle duży że każda konstrukcja nowszej generacji sprawia iż zrobienie tych dobrych zdjęć jest łatwiejsze i przyjemniejsze. Oczywiście żaden aparat nie zagwarantuje robienia dobrych zdjęć ale może to ułatwiać.
--
pk
Skontaktuj się z nami