Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niezgod Zobacz posta
    Jesteś leniwy do potęgi, ale co tam, proszę : http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=1039. Na tej stronie znajdziesz zdjęcia z każdej możliwej lustrzanki i obiektywu o jakim tylko możecie pomyśleć w ramach tego prezentu. Jeśli chłopak nie lata z wypiekami na twarzy po wertepach, w pyle i kurzu to kupcie mu D90 + Tamrona 17-50 i będzie zadowolony. Jeśli lubi przyszpanować to kupcie mu D300 i każcie przypiąć stary obiektyw, też będzie zadowolony.
    Dokładnie.

D90 i D300 mają tą samą matryce więc jakość zdjęć podobna.
    Ale jak biega po wertepach to może mu się jednak "solidniejsza" obudowa D300 przydać. Warto się zorientować na co narzeka w D80? Jeżeli na "małą" i "plastikową" obudowę - to lepiej też D300.
    A jak lubi się bawić gadgetami to D90 z możliwością kręcenia filmów. Fajna zabawa, a jak pisałem matryca ta sama.

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    D90 i D300 mają tą samą matryce więc jakość zdjęć podobna.
    D90 i D300 maja rozne matryce. Jakosc zdjec jest faktycznie podobna.

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta

Fajna zabawa, a jak pisałem matryca ta sama.
    Patrz wyzej

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    D90 i D300 maja rozne matryce. Jakosc zdjec jest faktycznie podobna.
    zgadza się. Różnica jest widoczna w szumach - D300 ma drobniejszy(nie mniejszy tylko drobniejszy) . Poza tym D90 leciutko traci na ostrości w stosunku do d300

Domyślnie

Tak generalnie to i skąd mam wiedzieć, ale tu bijesz rekordy, choć to nie takie proste
    Pozdrawiam

Domyślnie

Dobrze wiedzieć...A jakiś dobry obiektyw do d90??
    A czy ten model nie jest "przereklamowany" bo jeśli puścili reklamówkę w TV?(spowoduje to sytuacje w której przeciętny koleś, który nie ma żadnego pojęcia o fotografii kupi sobie ten model i będzie szpanował że ma Lustrzankę z możliwością kręcenia filmów- a fotki pstryka na Automatycznym....

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Nowi nabywcy sobie chwalą tą puszkę, nawet spora ilość się przesiadła z D80 na D90 i też są zadowoleni... w ogóle jest cały wątek na ten temat więc możesz go prześledzić

Co do obiektywu do D90 to można by może pomyśleć o jakimś szerokim kącie skoro kolega lubi krajobrazy fotografować np N12-24/f4 albo coś pokroju Tokina 11-16/f2,8 bądź Sigma 10-20.Myślę że by się to uzupełniło z Jego N18-135 ewentualnie jakaś stałka do portretów N85

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feuerwehrmann Zobacz posta
    spowoduje to sytuacje w której przeciętny koleś, który nie ma żadnego pojęcia o fotografii kupi sobie ten model i będzie szpanował że ma Lustrzankę z możliwością kręcenia filmów- a fotki pstryka na Automatycznym....
    Chodzi Ci o szpan czy o zdjęcia. Bo jak o to pierwsze to chyba cała ta dyskusja nie ma sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Chodzi Ci o szpan czy o zdjęcia. Bo jak o to pierwsze to chyba cała ta dyskusja nie ma sensu.
    o zdjęcia i tylko...

Widziałem fotki pstrykane przez d90 i jestem pod wrażeniem....
    więc tylko przekonać kumpli i kupić....

DZIĘKI ZA POMOC...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feuerwehrmann Zobacz posta
    Widziałem fotki pstrykane przez d90 i jestem pod wrażeniem....
    ... tylko pytanie jeszcze, chyba najważniejsze: kto te fotki robił? Bo ja widziałem extra fotki czasami z "kompakta", tylko że osoba, która je robiła była w pełni świadoma sprzętu jak i kadru, który wykonała.

Ale faktycznie chyba już wszystko zostało powiedziane.
    Pozdrawiam i życzę udanych zakupów, jubilat pewnie będzie zadowolony.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    ... tylko pytanie jeszcze, chyba najważniejsze: kto te fotki robił? Bo ja widziałem extra fotki czasami z "kompakta", tylko że osoba, która je robiła była w pełni świadoma sprzętu jak i kadru, który wykonała.
    kompakty też mają (czasem) dobre matryce i obiektywy, więc i zdjęcia są z nich dobre. A kto te fotki robił to chyba nie jest najważniejsze...
    Nikon D200 i akcesoria, Sigma18-35 f/3,5-4,5 Tokina28-70/3,5-4,5 Macro i kilka innych.
    Galeria zdjęć - chylę czoła profesjonalistą.
    [email protected] - e-mail.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów