Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feuerwehrmann Zobacz posta
    D3x to już za duża technologia... a po za tym chyba może mieć stare szkoło.. no nie??
    to za duży przeskok z d80 na d3x...lepiej d200 albo d300
    Spokojnie, żartowałem...
    A nie lepiej po prostu za tą kasę kupić na prezent fajny obiektyw?
    Na pewno dłużej mu posłuży i dłużej będzie mile wspominany niż najnowszy dziś korpus.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    A nie lepiej po prostu za tą kasę kupić na prezent fajny obiektyw?
    Na pewno dłużej mu posłuży i dłużej będzie mile wspominany niż najnowszy dziś korpus.
    Mając d80 to nie wiem czy bym wolał nowe body czy szkło pokroju N70-200/2,8 czy N17-55/2,8. Z drugiej strony czy D80 nie jest za delikatna pod takie szkła? Jeśli nie to obstawiałbym za takim rozwiązaniem, bo faktycznie kupując D300 na szkło już nie ma...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Mając d80 to nie wiem czy bym wolał nowe body czy szkło pokroju N70-200/2,8 czy N17-55/2,8. Z drugiej strony czy D80 nie jest za delikatna pod takie szkła?
    Nie jest.
    A body możesz wymieniać co pół roku i ciągle będziesz z tyłu...
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Ok...dzięki wielkie za rady...
    D90 ma możliwość kręcenia filmów i właśnie ja osobiście nie jestem przekonany do tego modelu(choć to lustrzanka)..
    Kiedyś miałem problem z matrycą w kompakcie i zraża mnie możliwość kręcenia filmów w aparatach fotograficznych..
    Ale skoro Nikon d400 ma wysyłać sms i odtwarzać mp3, to chyba technologia poszła wysoko w górę(plotki mówią same za siebie...)

macie jakieś fotki pstrykane d90 ???
    Ostatnio edytowane przez feuerwehrmann ; 07-12-2008 o 00:22

Domyślnie

Jesteś leniwy do potęgi, ale co tam, proszę : http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=1039. Na tej stronie znajdziesz zdjęcia z każdej możliwej lustrzanki i obiektywu o jakim tylko możecie pomyśleć w ramach tego prezentu. Jeśli chłopak nie lata z wypiekami na twarzy po wertepach, w pyle i kurzu to kupcie mu D90 + Tamrona 17-50 i będzie zadowolony. Jeśli lubi przyszpanować to kupcie mu D300 i każcie przypiąć stary obiektyw, też będzie zadowolony.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niezgod Zobacz posta
    Jesteś leniwy do potęgi, ale co tam, proszę : http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=1039. Na tej stronie znajdziesz zdjęcia z każdej możliwej lustrzanki i obiektywu o jakim tylko możecie pomyśleć w ramach tego prezentu. Jeśli chłopak nie lata z wypiekami na twarzy po wertepach, w pyle i kurzu to kupcie mu D90 + Tamrona 17-50 i będzie zadowolony. Jeśli lubi przyszpanować to kupcie mu D300 i każcie przypiąć stary obiektyw, też będzie zadowolony.
    wielkie dzięki..co do lenistwa to mylisz się:P

Domyślnie

Tak generalnie to i skąd mam wiedzieć, ale tu bijesz rekordy, choć to nie takie proste
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niezgod Zobacz posta
    Dokładnie.

D90 i D300 mają tą samą matryce więc jakość zdjęć podobna.
    Ale jak biega po wertepach to może mu się jednak "solidniejsza" obudowa D300 przydać. Warto się zorientować na co narzeka w D80? Jeżeli na "małą" i "plastikową" obudowę - to lepiej też D300.
    A jak lubi się bawić gadgetami to D90 z możliwością kręcenia filmów. Fajna zabawa, a jak pisałem matryca ta sama.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Prowokujesz użytkowników niemiłosiernie ;]

Czy chociaż przez chwilę pomyślałeś żeby poszperać na tym forum może ktoś już zadawał podobne pytanie?

Temat rzeka... ;] a nawet nie sprecyzowałeś do czego ten aparat ma służyć (jaka fotografia) oraz najważniejsze: Jakie posiadacie fundusze?

Autor wątku sprecyzował do czego ma służyć - na 18-stkę
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Tak na poważnie i by sensowny zakup byl > Nikon D90 + Nikkor 16-85 VR ( lub Nikkor 18-200 VR) ,
    taki zestaw można śmialo polecić na 18 urodziny .
    I zakupy zrób w Polsce bo przy aktualnych kursach walut zakupy za granica się po prostu nie opłacają ,a do tego kolega będzie miał gwarancje .

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów