Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Bonthyc-"zaden z wymienionych przez ciebie aparatow nie posiada funkcji auto"-????.D300-WB auto,iso auto,program P i walimy.
    Aha... wytłumacz to laikowi dla którego pojęcia takie jak WB czy iso mówią tyle co błąd aliasingu humaniście. Ja miałem na myśli zielone auto na pokrętle trybów i dobrze o tym wiesz, więc nie rozumiem czemu się mnie czepiasz.
    Cytat Zamieszczone przez feuerwehrmann Zobacz posta
    Wiem że są, ale lepiej ułatwiać sobie życie......
    no comment... najlepiej jak inni odrobią pracę domową, a my ją bezproblemowo skopiujemy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    feuerwehrmann: PS dobrze że poprawiłeś to zdanie w nawiasie ;]

Jeśli tak to zdecydowanie D300

Jeśli chodzi o obiektyw to będzie gorzej bo do krajobrazów to potrzebny szeroki typu Tokina 11-16 albo Sigma 10-20; reporterka to coś w granicach T17-50/2,8 a jeśli chodzi o portrety to okolice ogniskowej 80

Także nie ma złotego środka natomiast jeśli prezentobiorca posiada już D80 to zapewne jakieś obiektywy także... Jakie? Żeby nie kupować tego co już ma to warto wiedzieć ;]

Tylko że to grubo przekracza limit gotówkowy ;]

NIKKOR AF-S DX 18-135......a jak canon-y stoją???

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Czyli nic specjalnego w zasadzie... Ciężka sprawa. Najlepiej chyba jak się kolegi podpytacie co by wolał chyba że to ma być totalna niespodzianka...

Ja nad zakupem dumam ponad miesiąc czytając to forum, a Ty nie czyniąc żadnego wysiłku chcesz wydać 5tys zł w ciągu 5 minut? Poza tym D300 kosztuje ok 4tys więc niewiele zostaje na szkło tak czy siak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Czyli nic specjalnego w zasadzie... Ciężka sprawa. Najlepiej chyba jak się kolegi podpytacie co by wolał chyba że to ma być totalna niespodzianka...

Ja nad zakupem dumam ponad miesiąc czytając to forum, a Ty nie czyniąc żadnego wysiłku chcesz wydać 5tys zł w ciągu 5 minut? Poza tym D300 kosztuje ok 4tys więc niewiele zostaje na szkło tak czy siak...

Rozglądamy się już od ponad roku..w każdym sklepie pytamy....
    w fotojoke... koleś polecił nam d700 ale to za drogie....

Domyślnie

koleś polecił, koleś proponował, oni tak zawsze mają, wciskają głupim co chcą....
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feuerwehrmann Zobacz posta
    Rozglądamy się już od ponad roku..w każdym sklepie pytamy....
    w fotojoke... koleś polecił nam d700 ale to za drogie....
    A dlaczego nie D3x?

Nie rozmawiaj z marketingowcami i handlowcami, tylko kieruj się zdrowym rozsądkiem. Miej świadomość, że jeśli kupicie D300, na szkło już wam nic nie zostanie. To rozwiązanie ma plusy i minusy.
    Powodzenia.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    A dlaczego nie D3x?

Nie rozmawiaj z marketingowcami i handlowcami, tylko kieruj się zdrowym rozsądkiem. Miej świadomość, że jeśli kupicie D300, na szkło już wam nic nie zostanie. To rozwiązanie ma plusy i minusy.
    Powodzenia.
    D3x to już za duża technologia... a po za tym chyba może mieć stare szkoło.. no nie??
    to za duży przeskok z d80 na d3x...lepiej d200 albo d300
    Ostatnio edytowane przez feuerwehrmann ; 06-12-2008 o 23:26

Domyślnie

Strach cokolwiek pisać, ale albo d90 + kit (czyli 18-105), albo d300 i niech sobie przypnie 18-135.
    I niech robi zdjęcia.
    D800

Domyślnie

jeśli to ma być prezent na 18-tkę to na prawdę szczerze proponuję zastanowić się bardzo poważnie nad D90. Po pierwsze nowość, po drugie to niemalże to samo co D300 tylko dla bardziej niezaawansowanego fotografa - czyli jak sądzę dla osiemnsatolatka będzie w sam raz.
    Nice is to be importand but more importand is to be nice | F65, D80 + S17-70 f2.8-4.5 Macro, T17-50 f2.8 AF-S, T18-250, N18-200VR, N50 1.8D, SB-600 i takie tam..

Domyślnie

Tak na poważnie i by sensowny zakup byl > Nikon D90 + Nikkor 16-85 VR ( lub Nikkor 18-200 VR) ,
    taki zestaw można śmialo polecić na 18 urodziny .

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów