Cytat Zamieszczone przez tinek01 Zobacz posta
Dziękuję serdecznie za tak szybkie odpowiedzi,
Chciałem jaszcze raz podkreślić że zachorowałem na nikona d90, może nie dopisałem że dlatego że robiłem na nim trochę zdjęć i w plenerze i w domu przy dziennym świetle, można powiedzieć że jestem zachwycony jakością wykonanych zdjęć pomimo tego że robiłem je na automacie i zwykłym kompaktowym obiektywie, bawiłem się również sony alfa, i canonem ale nie wiem jaki model, jakość była też rewelacyjna ale chyba jednak nikon to jest to, nie chciał bym tak jak wspomniał PPABLO12345 kupować coś z niższej półki ani z bardzo wysokiej tak jak wspomniał GONZOG, ale jeżeli uważacie że zwykłym kompaktem będę robił tak ładne zdjęcia jak wychodzą z d90 to w takim razie jaki zestaw polecacie, kwotę jaką mogę przeznaczyć na wstępie to jest 2-3tyś, a potem tak jak wspomniałem mogę się bawić w dokupienie innych szkieł, lamp czy innych dodatków, na razie chcę w miarę dobrą podstawę czyli body z sensownym obiektywem, proszę o dalsze podpowiedzi za które z góry dziękuję
Czy będzie to D3100 za 700zl, czy będzie to D4s za 20 000zl to jakość zdjęć będzie niemal jednakowa.
Nie ma znaczenia półka aparatu, bo ta decyduje o funkcjonalności puszki, a nie tego conz niej wychodzi.

A ja nie proponowal m nic z wysokiej polki. D90 jest nie produkowany od lat. W jego miejsce jest teraz seria D7x00.

A zdjęcia z D7100 wcale nie/są lepsze niż z Sony A3000... wręcz przeciwnie. Sony daje ostrzejsze, bardziej kontrastowe i bardziej nasycone zdjęcia - a takie są lepsze wg. 99% osób.