Zobacz pełną wersję : Srebrne usta - pt. cytaty z czornego i calej reszty
KaleidoStar
04-11-2007, 23:26
:-D
Grzegorka
05-11-2007, 13:34
Będzie weseeeele :D Czuję się zaproszona, zresztą ustaliłam to już z panną młodą :p ;)
Z reportażu o Kairze: (przed muzeum) "słychać trzask migawki wyzwalanego aparatu"... - red. Piotr Baron.
Główny srebrnousty tego forum :).
A tak BTW - czy oni w Stanach do wszystkiego dodają ten ser wyglądający na odpad atomowy?
Z forum Pentaxa:
Witam
Potrzebowałem bardzo szybko zrobić kilka odbitek..... a w dodatku szybko i tanio.... Niestety najbliżej mnie znajdował się magiczny sklep MediaMarkt :-)
Były to zdjęcia portretowe ;-) chętnie bym pokazał.... bo modelka ładna... ale niestety nie mam jeszcze skanera ;-)
Do rzeczy: przychodzę po zdjęcia..... a Pani do mnie: "zdjęcia niestety nie wyszły - rozmazane"
spoglądam na ciekawe zdjęcia i mówię.... "proszę?"
miła Pani: "proszę spojrzeć - całe tło jest rozmazane - te drzewa są nieostre"
:mrgreen:
:twisted:
Archangel
06-11-2007, 23:56
o losie,,,,kogo oni zatrudniają :D
A mówią że "nie dla iditów"... :D
Trzeba było się zgodzić z Panią i nie płacić za te spartolone odbitki... :)
Pozdrawiam
Sebastiann
08-11-2007, 10:37
Trzeba było się zgodzić z Panią i nie płacić za te spartolone odbitki... :)
Pozdrawiam
i żądać zadośćuczynienia za doznaną krzywdę ;)
paparazzo
13-11-2007, 14:41
o losie ... porazka :| co za kobieta
Doświadczyłem czegoś podobnego. Kiedyś poszedłem do najbardziej profesjonalnego punktu foto w moim rodzinnym mieście. Zażyczyłem sobie wykonania odbitki ze slajdu, z tym że chciałem żeby nieco wykadrować. Zapytałem więc, czy mógłbym być przy tym jak pan będzie przy monitorze rysował prostokącik. Dostałem odpowiedź z uroczą argumentacją "Nie, bo to jest zaplecze, a tam klientów nie wpuszczamy". Przełknąłem to jakoś ;) Pewnie sobie pomyśleli, że im wyniosę na plecach i zabiorę na rowerze tego Frontiera. Spytałem się więc, jakie rozwiązanie mi pani proponuje, aby wyszło tak jak chcę. Na co kobieta "pan mi powie, a ja zapamiętam i powtórzę koledze"... Pomyślałem sobie - cóż na pewno wyjdzie jak powinno ;) Zabrałem sie ochoczo do tłumaczenia i mówię - "trzeba obciąc odrobinę z lewej, tę nogę jakiegoś pana, a prawej proszę nie ruszać, niech zostanie jak jest" I tak się produkuję przed ladą, a im dłużej mówię, tym pani szerzej otwiera oczy, aż w końcu nie wytrzymała i rzekła:
"Ale wtedy nie będzie na środku!!!" :D
Nieśmiało dodałem, że właśnie o to mi chodzi.
A teraz najlepsze - odbitkę wykadrowali dobrze :)
Edit: Oczywiście pani miała na myśli głowny motyw zdjęcia a chodziło dokładnie o ten obrazek:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=33516
z rozmowy z kumplem na temat zakupu cyfrówki kompakta:
On: To ma być aparat dla matki.
On: Starzy wzrok mają jają nie najostrzejszy wiec szumy czy takie tam nie są tak ważne..
I na co te testy skoro za kilka lat my też już tych szumów nie zobaczymy?:)
<Archangel> rzadko pije ale jak juz to mam torebeczke ziarenek mlynek i czarna gorzka mm
<Archangel> bo nie po to Bóg stworzył kawe czarna i gorzką żeby ją wybielać i słodzić
<czornyj> A kotlety też jesz szczeciniaste, nie solone, bez panierki, utytłane w błocie i śmierdzące? Bo taką właśnie Bóg stworzył świnię...
to nasz Czornyj? :mrgreen:
w sumie nie wiem czy tu czy do humoru
I hate to be a twerp but some times they ask,
The local expert: "How many megapixles?"
Me: "Well, the 1D has 4 MP......."
The local expert: "Ah, my little Sony has 6 mp."
Me: Yes, but can it do this?" Chaka-chaka-chaka-chaka-chaka-chaka.........
Leżałem na stole przygotowany do operacji (ale nie aż tak poważnej), gdy podszedł już gotowy chirurg - zapytałem go: "doktorze, a robił pan to już kiedyś?"
Ciekawe, czy robił ;)
Ciekawe, czy robił ;)
Przedtem wypróbowałem ten tekst na moim ojcu - instruktorze szybowcowym. Polecieliśmy na akrobację no i on pyta "latamy spokojnie czy z adrenalinką?", po czym wymienia figury, które będziemy robić. Na co ja "a robiłeś już to kiedyś?" (na wysokości 2400m) :smile:
Pędzelek do makijażu z wiewiórczego włosia (wiewiórki przepraszam - dokarmiam w parku w ramach pokuty). Do ruszenia przyklejonych paproszków.
Życie fotografa to moralna udręka... ;)
Przedtem wypróbowałem ten tekst na moim ojcu - instruktorze szybowcowym. Polecieliśmy na akrobację no i on pyta "latamy spokojnie czy z adrenalinką?", po czym wymienia figury, które będziemy robić. Na co ja "a robiłeś już to kiedyś?" (na wysokości 2400m) :smile:
Ja bez akrobacji, ale leciałem szybowcem na wysoosci 1200 metrów bez osłonki (bez "kabinki") nade mną, nie chciałem osłonki by robic fotki, wrażenia niesamowite, polecam :) Następny raz na taką "sesje" biorę pilotkę obowiązkowo :)
Ja bez akrobacji, ale leciałem szybowcem na wysoosci 1200 metrów bez osłonki (bez "kabinki") nade mną, nie chciałem osłonki by robic fotki, wrażenia niesamowite, polecam :) Następny raz na taką "sesje" biorę pilotkę obowiązkowo :)
Szybowiec bez owiewki ma bardzo kiepskie właściwości aerodynamiczne, podejrzewam, że jego doskonałość drastycznie spada. Nie widziałem jeszcze szybowców latających bez owiewki.
Zbigniew
06-12-2007, 21:41
Komentarz dotyczący tzw. artu :) Jak dla mnie bomba.
Ja jakbym nie musiał na życie i rodzinę zarabiać, to bym się zapisał do najbardziej snobistycznej i odlotowej szkoły artystycznej jaką bym tylko znalazł i bym sobie tam duszę wyzwalał. Włosy bym sobie takie długie w ogon zapuścił, kolorowe koszule bym nosił, różnych newage-owych ukuleli bym słuchał zioła wąchając i w artsowych snobistycznych dyskusjach bym uczestniczył. Bym tam wymawiał bardzo wzniosłe i górnolotne zdania. No i oczywiście bym był też przeciwko wojnie i wielu innym imperialistycznym rzeczom...
Oplułem monitor :-D Vadim:
Ale na stałe only manualne nikkory. Bywają optycznie lepsiejsze, bardziej nowoczesne z super-hiper-nano-srano-powłokami, ale 95% pozostałej produkcji szklarniowej może się jedynie wytrzepać VR-em z zazdrości widząc foty z manualnych perełek na f 1.4-2.8.
Szybowiec bez owiewki ma bardzo kiepskie właściwości aerodynamiczne, podejrzewam, że jego doskonałość drastycznie spada. Nie widziałem jeszcze szybowców latających bez owiewki.
Jeśli masz ochotę to podeślę fotki robione z tego szybowca bez owiewki, gdzie będzie widać, że jej nie ma. ;)
Problemem nie był brak owiewki tylko kłopot z trymowaniem, bo ja duży facet jestem i dość cieżki (powiem tylko, że był poważny problem by zapiąć na mnie spadochron a potem zapiąć mnie w pasy w szybowcu), musiałem więc siedzieć z tyłu (także z powodu tego, że nade mną tej owiewki nie było - nad pilotem tak). Kwestia rozłożenia masy. Na pewno brak owiewki wpłynął na gorsze warunki aerodynamiczne, ale lataliśmy na 1200 metrów bez problemu, ponad pół godziny, i moglibyśmy wyżej i dłużej, ale skończyła mi się karta pamięci (cóż, było to 2 lata temu, miałem jeszcze mniej sprzętu i doświadczenia) i zmarzłem, choć to było lato, niestety 1200 metrów bez owiewki z wiatrem w uszach robi swoje. Ale wrażenia niesamowite i jeśli ktoś ma ochotę na fotki bez zniekształceń spowodowanych przez kabinę szybowca to da się to załątwić w pobliskim aeroklubie.
Pozdrawiam
Aha, w Dziale "Lotnictwo" - "Szybowiec uziemiony" ten Bocian na zdjęciu to właśnie ten, którym leciałem, fotki z tego dnia.
ranbir kapoor
13-12-2007, 17:32
cytat z forum
"fotki robie na Manual tak w kompakcie jak i Lustrzance to napewno Cienki fotograf nie jestem "
Jeśli masz ochotę to podeślę fotki robione z tego szybowca bez owiewki, gdzie będzie widać, że jej nie ma.
No pewnie, że podsyłaj. Zdjęć (z) latadeł nigdy nie za wiele.
Ekonet, daj mi swego maila, wyślę Ci fotki jak siedzę w tym szybowcu bidulek, bez pilotki, a wiatr dmie... :)
Ekonet, daj mi swego maila, wyślę Ci fotki jak siedzę w tym szybowcu bidulek, bez pilotki, a wiatr dmie... :)
Wstaw tutaj, wszyscy będziemy mogli podziwiać ;)
No co Ty, wstyd :)
Dobra, to daj do działu lotnictwo...
Raczej do działu "Humor" bo to o "autoportret" w szybowcu chodziło :)
Ale co tam, atmosfera świąteczna, humory dopisują, więc można się pośmiać. To sztuka umieć śmiać się z siebie i nie bać się śmiechu innych, więc jedno wrzucam :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img86.imageshack.us/img86/7768/dsc3740gf6.jpg)
I jeszcze jedno :)
źródło (http://img338.imageshack.us/img338/7729/dsc3739xq9.jpg)
Szkoda, ze nie masz długich włosów. Albo trzeba było chociaż perukę założyć - fajnie by powiewała :)
Szkoda, ze nie masz długich włosów. Albo trzeba było chociaż perukę założyć - fajnie by powiewała :)
Jeszcze by się zaplątała w ster głębokości albo co...
Jeszcze by się zaplątała w ster głębokości albo co...
aby z okrętem podwodnym nie pomyliłeś? :D chyba wysokości :D
Może chodziło o głębokość w atmosferze :D
aby z okrętem podwodnym nie pomyliłeś? :D chyba wysokości :D
Zanim się obśmiejecie całkiem ze mnie: http://www.szybowce.enter.net.pl/historia/histlotn.htm. Używa się zamiennie określenia "ster wysokości" i "ster głębokości".
Miłych lotów :)
To może powolutku wróćmy na temat :)
bombel
w czasie swiatecznej atm. gdy wszyscy staraja sie byc nad wyraz mili dobrze wiedziec ze jest choc jeden upierdliwy gosc na tym swiecie:-)
Cóż tu dużo mówić a w zasadzie pisać, Pan Czarnoryj zdeklasował konkurencję swoimi błyskotliwymi tekstami. Szkoda że nie przyznają w tej kategorii Nobla ( co najwyżej Jobla), lub Pulitzera (zaadoptujemy ot na PÓŁLITERA) lub chociaż Oscara. A tak na serio moja wypowiedź nie ma pejoratywnego oddźwięku.
Pozdrawiam
A jeśli muszę na coś zagłosować, to bez żadnej wątpliwości i zawahania głosuje na test śrubokręta w F 100 i d2h
Napisał Czornyj:
Nie ma wogóle o czym mówić, wykonałem megawyj....nie profesjonalnie dokładne testy, polegające na sprawdzeniu jak korpus przelatuje przez zakres 80-200 w tę i nazad.
Wyniki były jednoznaczne:
D2H - fffffft... - ffft (przynajmniej sqr jest cichy)
F100 - WIIZD - WIZD
Dla porównania sprawdziłem też
na F80 - PRRRRRRRRRRY! - PRRRRRRRRY!
O obiektywach :oops:
Należę do zakochanych w 50. Jedno jest pewne że wielu znas przeleciała to szkło i przekonała się że jak młódka jest ostre trzeba się nabiegać i kombinować. Lecz czy nie o to chodzi? Przelecieć nauczyć sie wyciągnąć wnioski przejść na droższe lecz szkla konkretniejsze czyli zdecydowanie szersze lub szczupłe.
Radzę Ci przeleć ją.
O obiektywach :oops: Ta... Przecież wyraźnie pisał o pięćdziesięcioletnich kobietach. :twisted:
kondziole i male smd to ja elce normalna weberka z cienkim grotem + odsysacz
:shock: :confused: ... :D
"Spokojna twoja gitara - Nikon wyraźnie napisał, że żywotność jest znacznie lepsza. Do tego można dokupić grip na termonuklearne-niewyczerpywalne baterie od D2Xs."
Autora po gadce idzie poznac ;)
a nawiazujac do sterow -
http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=523812&postcount=298
- byl to ster glebokosci zanurzenia w wysokosci. Z takich prostych rzeczy afery robicie...
"Spokojna twoja gitara - Nikon wyraźnie napisał, że żywotność jest znacznie lepsza. Do tego można dokupić grip na termonuklearne-niewyczerpywalne baterie od D2Xs."
Autora po gadce idzie poznac ;)...
hehe, fakt... ;)
Dobrze że nie padło pytanie od 85 bo się na nią napalam.:)
aktualnie są dwie szkoły:
jedni najpierw się zastanawiają jak zrobić zdjęcie, a potem pstrykają,
inni najpierw robią zdjęcie, a potem patrzą w monitorek i zastanawiają sie co spieprzyli...
:)
Napisał sradek
Kto kupuje puszki cyfrowe Sigmy? Amator? ....
Napisał Jacek_Z
a ktos je w ogóle kupuje?
Napisał gALL
Tak, kolekcjoner, fanatyk albo inny zboczeniec.
" A w ogóle po przesiadce z D70s jestem wniebowzięty Aż strach pomyśleć co będzie jak się go nauczę i "skonfiguruję pod siebie"..."
Koncowka tej wypowiedzi wydaje sie conajmniej dwuznaczna...
btw:
"Napisał gALL
Tak, kolekcjoner, fanatyk albo inny zboczeniec."
O ile mnie pamiec nie zawodzi, Kolekcjoner kupil sobie Cwanona. Bedzie dym, kiedy tu zajrzy...
teh_14m3
06-01-2008, 13:31
z dyskusji na temat PS-a dla studentów i niejasności regulaminu Adobe:
nie zdziwilbym sie, gdyby korzystanie z tej wersji PSa w wakacje byloby nielegalne :D
:D:D:D
puchbeary
07-01-2008, 14:26
Zauważyłem tylko, że warto zaopatrzyć się w obiektyw VR, bo poniżej zera aparat zaczyna się trząść z zimna.
:D jakież to prawdziwe :) :)
Oświadczam, że moje opinie na temat kotów nie bedą dotyczyły kotków z forum N, w szczególności nie dotyczą kocurów z Małopolski
jego stopka mnie rozbroiła :mrgreen: :lol:
Sprawa dotyczy drobnego zamieszania, ktore powstalo po zamieszczeniu fotografii wypchanych zwierzat.
Pewne zagadnienia zostaly adeptowi wytlumaczone w ponizszy sposob:
"Chodzi o to, że ten dział nazywa się "Przyroda" . Działu o nazwie "Trupy" nawet nie ma na NKP i chyba dobrze"
(Cosford)
W sprawach dziewictwa "prawie" może czynić bardzo dużą różnicę :mrgreen:
:D
....jego stopka mnie rozbroiła ...
Obecna stopka jak gdyby uszczegóławia moją wypowiedź z wątku http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=45720 bo nie chcę sobie narobić wrogów na forum :mrgreen:
W tym wątku mogę ją skonkretyzować.
Było tak:
Jako młody, pełen zapału i energii mężczyzna wybrałem się do przyjaciół na bal sylwestrowy. Tam liczne grono wspaniałych ludzi i ta jedna, nowo poznana, wspaniała, cudowna, wyśniona....
Cała noc tańca, konwersacji, sygnalizacji itp.
Oczywiście od razu deklaracja, że się zaopiekuję, po balu odwiozę do domku, w związku z tym tylko o północy lamka szampana :twisted:
Ok 5:00 zrywamy się z imprezy, ja biorę swój płaszcz, który gdzieś tam leżał w innym pokoju, do samochodu, ogrzewanie na full bo mróz, w głowie natłok myśli - do mnie? do niej? jakieś śniadanie? co to bedzie, itd....
Ogrzewanie w samochodzie zaczyna działać, również charakterystyczny zapach z mojego płaszcza, który miescowy kot bardzo soczyście zaznaczył....
Dalszego ciągu nie będzie, bo go nie było :evil::evil::(:oops::o
Od tego czasu nie lubię kotów, oczywiście z wyjątkiem tych ze stopki :-P
bukowy dziad
11-01-2008, 15:02
hahah - wini - jaaasne - zganiaj na kota;p
Ja mam wypowiedź Browara, która dla mnie jest jak na razie numer jeden.
Znany forumowy ekpert od wszystkiego (taki ekspert na 102) długo wymieniał jak sprawdzić czy aparat jest nowy - poniżej fragment wypowiedzi:
"Bierzesz body do reki ogladasz czy prawdziwa nówka to jest, czy śrubki nie noszą śladow demontażu czy są orginalne wszystkie identyczne maszynowo dokrecane. Ogladasz LCD czy nie ma goracych lub martwych pikseli, sprawdzasz czy nie porysowany. Sprawdzasz po stykach..."
na to Browar:
"Ciekawi mnie (za przeproszeniem) jak ty sie do dymania zabierasz. :smile:"
Pan z Saturna:
"Jak będzie pan pstrykał np. żonę z bliska, to przy 200 mm zrobi się bardzo ciasno" :D
Pan z Saturna:
"Jak będzie pan pstrykał np. żonę z bliska, to przy 200 mm zrobi się bardzo ciasno" :D
ROTFL :D
buahahahahahahahahahahahaha.. :D rozwaliles mnie pilon :D
Czornyj
Od sądzenia to są sądy :grin:
Tutaj 14-24 przerabia na szmatę superstałooogniskowego megahiperprofesjonalnego Canona 14/2.8 L MkII za o-s-i-e-m patoli, w dodatku test przeprowadzono na arcywysokorozdzielczym Canonie 1Ds MkIII:
http://www.16-9.net/lens_tests/canon...non14l2_a.html (http://www.16-9.net/lens_tests/canon14l2_nikon1424/nikon1424_canon14l2_a.html)
Widzialem, ten link jest w watku o 14-24 na CB :D zreszta Czornyj sie tam intensywnie udzielal i twardo klocil z Canoniarzami o zastosowanie tego szkielka do landszaftu :D
sniper88
17-01-2008, 22:58
Widzialem, ten link jest w watku o 14-24 na CB :D zreszta Czornyj sie tam intensywnie udzielal i twardo klocil z Canoniarzami o zastosowanie tego szkielka do landszaftu :D
Zaloz mi na niego polara to pogadamy ;)
Widze, ze kolega Canonier wiec trzyma strone znajomych z forum ;) Ale powaznie mowiac, chodzi o to, ze polar nie jest znow taki niezbedny do krajobrazow i ja sie w tejkwestii zgadzam z Czornyjem :) zreszta imo to i tak jest szkielko reporterskie, a landszafcik to przy okazji mozna strzelic :)
Promachos
17-01-2008, 23:45
polar na 14 mm... eeehmmm no spoko tylko czy nie za szeroko.. ;] aaa chyba, ze to taki coby obiwktywowi ciepło było i w rączki grzał to przepraszam :)
Zaloz mi na niego polara to pogadamy ;)
pogadamy jak będziesz miał 14-24, na które będę mógł owego polara założyć :D
Promachos
17-01-2008, 23:58
true true..
sniper88
17-01-2008, 23:59
Ale powaznie mowiac, chodzi o to, ze polar nie jest znow taki niezbedny do krajobrazow i ja sie w tejkwestii zgadzam z Czornyjem :) zreszta imo to i tak jest szkielko reporterskie, a landszafcik to przy okazji mozna strzelic :)
Reporterka ok, nie znam sie na niej szczegolnie, ale nie slyszalem, zeby jakies filtry byly potrzebne;) Co do landszaftu....polar to podstawa;)
polar na 14 mm... eeehmmm no spoko tylko czy nie za szeroko.. ;]
1) Nie musisz go dokrecac zawsze na maxa, zeby wyszla nierowna polaryzacja
2) Jak chcesz podkrecic np. kolor trawy, zredukowac jakis refleks w kropli wody ktora jest w centrum kadru, to tez nie ma problemu;)
pogadamy jak będziesz miał 14-24, na które będę mógł owego polara założyć :D
A masz 14-24 ze sie wypowiadasz?:twisted::p Poza tym jak wygladalyby te fora (NF/CB) gdyby nie mniemanologia stosowana:lol:
Swoja droga, czy da sie zrobic WYPUKLY filtr polaryzacyjny? Tzn wlasnie taki jak szktalt przedniej soczewki w w/w 14-24? Dzialalby w ogole taki filtr?:mrgreen:
PS. Chyba mozna wydzielic do nowego/przekleic do innego watku ostanie kilka postow:)
Reporterka ok, nie znam sie na niej szczegolnie, ale nie slyszalem, zeby jakies filtry byly potrzebne;) Co do landszaftu....polar to podstawa;)
Swoja droga, czy da sie zrobic WYPUKLY filtr polaryzacyjny? Tzn wlasnie taki jak szktalt przedniej soczewki w w/w 14-24? Dzialalby w ogole taki filtr?:mrgreen:
- polar podstawą do krajobrazu??? pierwsze słyszę...na parę tysięcy fot krajobrazowych jakie ostatnio zrobiłem tylko 2 (słownie - dwie) są z polarem...za to 70% robione jest z filtrami połówkowymi - i to są podstawowe filtry do krajobrazu :) polar ma inne zastosowania...likwidacja odbłysku na kropli deszczu to nie krajobraz ale makro :)
- jest coś takiego jak Extension Ring i wystarczy zastosować ten pierścień żeby założyć polara czy każdy inny filtr na obiektyw z wypukłą soczewką - tylko musi on mieć gwint filtrowy :)
A masz 14-24 ze sie wypowiadasz?
Czornyj ma wszystko, a nawet jeszcze więcej...
sniper88
18-01-2008, 08:49
- polar podstawą do krajobrazu??? pierwsze słyszę...na parę tysięcy fot krajobrazowych jakie ostatnio zrobiłem tylko 2 (słownie - dwie) są z polarem...za to 70% robione jest z filtrami połówkowymi - i to są podstawowe filtry do krajobrazu :) polar ma inne zastosowania...likwidacja odbłysku na kropli deszczu to nie krajobraz ale makro :)
To jak bez polara uzyskiwac takie nasycenie kolorow, jak przy jego uzyciu? Wystarczy jakos zreszcnie rawa wywolac? Bo wydawalo mi sie, ze tak sie nie da:)
- jest coś takiego jak Extension Ring i wystarczy zastosować ten pierścień żeby założyć polara czy każdy inny filtr na obiektyw z wypukłą soczewką - tylko musi on mieć gwint filtrowy :)
A jezeli sie nie myle, to 14-24 go nie ma:)
Czornyj ma wszystko, a nawet jeszcze więcej...
No to wszystko jasne:D
Jeden wątek to dla was za mało?? Ten jest po to by się uśmiechnąć!
moderatora prosiłbym o posprzątanie w chwili wolnej od spania ;) - tu miały byc ciekawe cytaty z wypowiedzi, a nie dyskusja o 14-24 f2.8 i pochodnych tego tematu
bukowy dziad
18-01-2008, 13:01
chciales erie powiedziec, ze w chwili wolnej od robienia offtopa w tym watku, ale znowu zwyciezyla kurtuazja:mrgreen:
moderatora prosiłbym o posprzątanie w chwili wolnej od spania ;) - tu miały byc ciekawe cytaty z wypowiedzi, a nie dyskusja o 14-24 f2.8 i pochodnych tego tematu
No nie wiem jak to będzie z tym sprzątaniem. W końcu moderator uczestniczy w tym off-topie. :D
Megazordon
18-01-2008, 14:00
Jeśli Alf usunie swój wątek może dojść do zaburzenia molekuł w czasoprzestrzeni i Ziemia rozpuknie się niechybnie na milion kawałeczków O_o
Oboje z Sandomierza , znają się - kto tam jeszcze może mieć taką lufę jak Phantomek.
Wyrwijmy z kontekstu i wstawmy na forum niefotograficzne ;)
BTW - "obaj", nie "oboje".
jeżeli ktoś ma problemy z czytaniem to wyjaśniam jak małemu dziecku - NIE JESTEM TU MODEREM :D a wystarczy zajrzeć zamiast robić zawoalowane aluzyje :)
jeżeli ktoś ma problemy z czytaniem to wyjaśniam jak małemu dziecku - NIE JESTEM TU MODEREM :D a wystarczy zajrzeć zamiast robić zawoalowane aluzyje :)
Alf, ja nie pisałem do Ciebie - tylko do modera tego wątku (czy też wręcz całego działu) - zrobiliście Panowie offtopic jak sto pięćdziesiąt, a ja tu wchodzę w celu odstresowania się podczas czytania co ciekawszych haseł wygłaszanych przez naszych użyszkodników ;). Aluzja co do spania pochodzi od profesora z Polibudy, który zawsze nam móił abyśmy w chwili wolnej od spania coś robili, np. studiowali brrrrrrrrr czyli innymi słowy uczyli się bleeeeeeee, a tu mi chodzi o zadziałanie w chwli wolnej od spania i wydzielenie tej arcyciekawej dyskusji o 14-24, który w Polsce kupią może 3 osoby w sumie z wątku o srebrnych ustach.
Promachos
18-01-2008, 23:17
Aluzja co do spania pochodzi od profesora z Polibudy, który zawsze nam móił abyśmy w chwili wolnej od spania coś robili, np. studiowali brrrrrrrrr czyli innymi słowy uczyli się bleeeeeeee, .
ooo nieee tu się nie zgodzę z przedmówcą!! truizmem i paradygmatem czy jak sie to zwie jest fakt, iż studiowanie NIE JEST RÓWNE uczeniu się :):):):):) studiuje się 5 lat a uczy tylko 10 razy do sesji :P:P hmm chyba wprowadzę jakiś zamęt wśród studiujących... no dobra niektórzy się uczą / uczyli tylko sprzed sesją :P:P
ooo nieee tu się nie zgodzę z przedmówcą!! truizmem i paradygmatem czy jak sie to zwie jest fakt, iż studiowanie NIE JEST RÓWNE uczeniu się :):):):):) studiuje się 5 lat a uczy tylko 10 razy do sesji :P:P hmm chyba wprowadzę jakiś zamęt wśród studiujących... no dobra niektórzy się uczą / uczyli tylko sprzed sesją :P:P
ech nie mówiłem o realiach tylko o pierwotnym znaczeniu słowa studiowanie, czyli poszerzanie wiedzy, o którym myślał profesor :P
polar na 14 mm... eeehmmm no spoko tylko czy nie za szeroko.. ;] aaa chyba, ze to taki coby obiwktywowi ciepło było i w rączki grzał to przepraszam :)
hehe. nie kasować, nie moderować. Kilka dobrych cytatów się w tej dyskusji o 14-24 znajdzie :-D
Chyba się koledze należało :)
z gorącego wątku KLIK (http://www.nikon.org.pl/showthread.php?p=567296&posted=1#post567296)
"A ja potrafie :mrgreen: ... Z powodu braku śrubokręta :mrgreen:
Usiadzcie wygodnie i posłuchajcie ...
Otóż ów legendarny "Śrubokręt" przez niektórych zwany też "Pogromcą Kastratów" budził grozę i siał terror na terenach calej Nikolandii.
Wiele wiosek najechał i wyostrzył, wielu kmieci rozmydlił a i wielu białogłowom nie podarował aktem potraktowawszy.
Wszędzie kędy przelatywał jak wicher trup kładł się gęsto, psy wyły, krowy traciły mleko a wylęknione baby tuliły do piersi wrzeszczące dzieciaki.
Żałośc panowała okrutna w całej krainie. Kmiecie w pole nie wychodzili, baby zza firanek rzadko kiedy ukradkowe spojrzenia na gosciniec rzucały. Wszyscy modlili się do VaRożyca i DeiXpełka coby ich okrutnik i cięmięzyciel "Srubokręt" nie nawiedził.
Dochodziły głosy o tych okropnościach do króla Nikolandii NIKONA Pierwszego nie raz i nie dwa. Król siedział zasępiony na swym tronie i rozmyślał. Jakby tu "Srubokręta" pognębić ? Jaką siłą zmieść i na pył rozkruszyć ?
Myślał trzy niedziele ... i uznał że sam nie wymysli nic konkretnego. Postanowił wiec że zwoła Radę Królewską.
Zawiadomił więc przez heroldów najwazniejszych dostojników Nikolandii i zaprosił ich na obrady.
Przybyli tłumnie, jako że królowi NIKONOWI Pierwszemu sie nie odmawia.
Jako pierwszy przemówił Marszałek DeTrzecij "Królu Nikonie tu trzeba zastosować radykalne środki. Zebrac wojska i ruszyć na "Śrubokreta" Okrążyć, oślepić z Sabinki i w jasyr wziąć."
Na to odezwał sie stareńkij siwobrody DeDwaiXhiej, któremu to lata nie pozwoliły juz pełnic funkcji publicznych i tylko jako ciało doradcze grzał się w wielkiej pałacowej kuchni na lepce. "Dobrze mówi nasz Marszałek - tak musimy zrobic i niech nas AutoFocus ma w swej opiece"
Na te słowa Generał DeTrzystowyj zawołał gromko "Szykujcie się zastępy deosiemdziesiątników, jutro ruszamy w pole. Ja obejmę komendę a moim zastępcą obecny tu Hrabia DeDwustowyj... I niech ŚWIATŁO będzie z nami".
Na te słowa odezwał sie Kapitan DePiecdziesiatwyj "A moje zastępy deczterdziestoixników ? Przecież to elitarna jednostka, niech i one ruszą na Śrubokręta"
Zasępił sie Generał DeTrzustowyj, spojrzał na Kapitana i rzekł "Niech i tak bedzie choc wielce to niebezpieczna misja i wielu nie wróci, a ci co wrócą sławić będą po wsze czasy mestwo i bohaterstwo poległych"
Ruszyli o świcie
W ciagu trzech dni doszli do kryjówki "Śrubokręta" który to usłyszawszy jak wielka armia się na niego wyprawiła ulakł sie trochę i okopał. Wilcze doły przygotował i goraca smołę tudzież mydliny. Walczył dzielnie przez dwie doby, wiele strat wojsku królewskiemu zadał. Zginał Kapitan DePiecdziesiatwyj, Hrabia DeDwustowyj silnie cięty przez "Śrubokręta" w okolice spustu cudem przeżył, uratowała go tylko uszczelniana misiurka. W końcu jednak celnym strzałem z Sabinki oslepił go Setnik DeOsiemdziesiatwyj a Dziesiętnik DeCzterdziestawyj spętał mu nogi i ciął wzdłuz bagnetu.
I tak oto zginął "Srubokręt" zwany też "Pogromcą Kastratów" ... i tylko dawne ballady spiewane przez wędrownych bardów przypominaja nam te straszne i okrutne czasy ...
Pozdrawiam DJS
Ps : Sorry za OT ... ale nie mogłem sie powstrzymać :mrgreen:
romanescou
29-01-2008, 18:20
robopod pyta:
"Witam serdecznie
mam pytanko, jak w SB800 ustawic blysk na druga lamele,
Dziekuje i pozdrawiam"
czornyj: Wciskasz w korpusie pierona i kręcisz kółkiem
Chicken, nie pisz takim kolorem, pamiętaj, że są dwie wersje forum...
Chicken, nie pisz takim kolorem, pamiętaj, że są dwie wersje forum...
Ale tylko czarna jest słuszna :P
Promachos
30-01-2008, 13:17
hehe no to tak jak z obiektywami... Wszystkim parówkożercom ogladającym forum w nie-jedynie-słusznych kolorach!! mówimy zdecydowane i pewne !!!! ... cześć, jak się macie? :)
Kurde :P Mozillę mam czarną, Windę też, podobnie wszelkie playery, ale forum mniej męczy oczy gdy jest jasne ;)
"Śrubokręt służy do dźgania użykowników D40(x) oraz przyszłych posiadaczy D60. Jest to o tyle ezpieczne, że ci go nie posiadają, więc nie są w stanie przeprowadzić kontrataku."
Xathloc
Pan z Saturna:
może chodziło o średnicę?
na pewno o jakieś "fi" :D
O systemie samoczyszczzenia matrycy w D 300 i skrzypach.
Napisał th3big
To skrzypią zawiasy od malutkich drzwiczek z których wychodzi tyci, tyci Azjata z mopem i czyści matrycę
krzych74:
Za pieniądze ze zwrotu nie mam za bardzo możliwości zakupu równoważnego obiektywu. Nowy obiektyw SAL 70-200/2.8 kosztuje ponad 7 tys., a Sigma 70-200/2.8 EX DG macro II nie wyszła jeszcze z bagnetem Sony\Minolta AF, nowy Tamron 70-200/2.8 z tym bagnetem tez jest w fazie zapowiedzi. Setkami zwiniętymi w rulon, nawet najbardziej starannie nie da się zrobić zdjęć.
kit - obiektyw używany przez ludzi kitów, potocznie zwanych kitowcami czyli wrogów Power Rangers którzy ubierają się na szaro i dziwnie upadają jak się ich kopnie.
Przeczytałem to i... koledzy zaczęli się dopytywać co też mnie tak rozbaiło w tym raporcie który właśnie pilnie kończę i z tego to powodu nie mogę im pomóc.
Nie moglem sobie odmówić. Z innego forum z dyskusji o pracy detepowców - nasz szanowny kolega się wtrącił. Zgadnijcie który?
> A jak szefem, sekretarka, detepowcem i maszynista jest jedna osoba, to tez bys zamknal ?? :)
Raczej współczuł... Zwykle sekretarka, detepowiec i maszynista nienawidzą szefa, szef dyma sekretarkę, detepowiec kiepsko zarabia, a maszynista ma przerąbaną robotę. Wynika z tego, że połączenie tych czterech funkcji da nam zaharowanego, kiepsko zarabiającego onanistę, który nienawidzi sam siebie.
kronos28
28-02-2008, 22:38
kolejny tekst w wydaniu naszego srebrnoustego Czornyja :D
w odpowiedzi na tekst turkish:
ja chyba jestem jakis z innej planety bo nie wiem zupelnie o co wam chodzi z tymi poltonami, pracowalem na wielu puszkach tak C i N i chetnie bym obejrzal jakies zdjecia ktore ilustruja te wasze spostrzezenia z poltonami. rozumiem ze panowie te zdjecia printowali na A3 i porownywali tony? :D i ze ogladacie je na 14bitowych eizo :D
"Nic nie printowaliśmy bo nie było takiej nidy. Można to załoczować na zwykłym skrinie, niekoniecznie Eizo. Po prostu D3 jest wery kontrasti, co nie każdemu musi odpowiadać :grin:"
http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=612441&postcount=66
:lol:
ja przypadkiem też trafiłem... tym razem ktoś inny niż Czornyj :D
biedni Ci użytkownicy d40, jak się okazuje nie tylko o śrubokręt ich puszki są gorsze ;)
a jak beda wygladac zdjecia d40 + peleng 8mm ? nie bedzie juz efekty rybiego ?
Olympus to świeży system, dopiero wchodzący na rynek, to jest główny powód, że ma tak słabą "sprzedawalność".
No tak... ;)
Kurczę, to pewnie mojego OM2n, wyprodukował Nikon.
VODAFONE
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=52432
na wieki,wieków.... amen :smile: zbłądziłeś Synu... szatan w postaci Canona Cię opętał... :wink: lecz widzę,że szukasz pomocy - nawrócenia... chodz jeszcze o tym " głośno nie mówisz " a nawet się wypierasz:wink: Zgłoś się Synu do usera Wielebnego on Cię nawróci :mrgreen: Pomoże pozbyć się szatana który objawił się u Ciebie w postaci Canona i wprowadzi Cię na drogę rozgrzeszenia i wiecznej euforii - drogę Nikona :mrgreen:
no i wreszcie ja cos znalazłem: zupełna nowosc spred chwili
Miejmy nadzieję, że mu pewnego pięknego dnia od tego żerowania zęby dupą polecą.
no i wreszcie ja cos znalazłem: zupełna nowosc spred chwili
właśnie miałem to wstawiać :D
to wersja żydowskiego przekleństwa:
...żeby wypadły ci wszystkie zęby z wyjątkiem jednego, a ten jeden nie dał ci spać do ostatnich dni twoich...
(...)Szczególnie Czarnegoryja proszę o wyrozumiałość. (...)
Ciekawe kogo kolega miał na myśli ? Hmmm ...
napisał dellos
Mam bardzo długie palce oraz smukłe dłonie, tak więc nie muszę mieć wszystkiego zaraz obok siebie :)
a długie palce są moim atutem wirtuozowego podejścia do przełączników i pokręteł :)
z cyklu przypadlosci plfoto: pierwszy komentarz pod fotka, uzytkownika o nicku pisanym czerwona czcionka(!): "GNIOT". drugi komentarz, tego samego komentujacego: "a nie, to moje" :) nie no, bardzo konkretny LOL :D
znalezione na blogu AKUSTYKA na plfoto
Cytat:
Napisał jurgen
źródło (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=666667#post666667)
Mnie najbardziej wq..ł komar który wleciał do 600, usiadł na tylnej soczewce, cos popuscił, przykleił sie i zdechł. :smile:
pozdrawiam
I odpowiedz Kaleida:
To pewnie była komarzyca. Niejedna panna na widok takiej rury popuści.
Świeżynka. Czornyj w usenecie:
W laptoku masz około pięciu kolorów na krzyż, z czego kalibracja uwala jeszcze z dwa
Dali to się naprzykład nazywał Salvador, andaluzyjski psie!
Zbigniew
04-05-2008, 01:02
Dawno tutaj niczego nie wklejałem, ale nie mogłem pozostać bierny w stosunku do świeżo przeczytanych złotych myśli w dziale Dxx :D Chodziło coś o K10D i o 14 bitów, z których ponoć nic nie wynika ...
Chyba jednak wynika, bo znam we Wrocku miejsce, w którym 12 bitowym aparatem robiąc fotkę.... nie ujmujesz relanego koloru. Procesor przekłamuje ukazując zupełnie inny kolor...
Zakłądam, ze przy 14 bitach może być nieco inaczej...
Dawno tutaj niczego nie wklejałem, ale nie mogłem pozostać bierny w stosunku do świeżo przeczytanych złotych myśli w dziale Dxx :D Chodziło coś o K10D i o 14 bitów, z których ponoć nic nie wynika ...
... bo te bonusowe 2 bity są od rejestracji świata niematerialnego! A tym samym potrafią ochronić od zgubnego wpływu sił nieczystych na przetwarzanie 12-bitowe!
Oktaryna panie kolego... 8 kolor swiata... :)
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=57701
DC to skrót "DO CYFRAKA" ZAPAMIETAJ !!!!
kulinarne:
owóż to wcale niezła myśl i z grzybkami dobra, tylko ją nieco przysmazyć i śmietanką podlać,
czym dalej w archiwum sięgam tym rosnie mój podziw dla zdolnosci językowych Czornyja :)
i umówmy sie, że zastosowanie troszke lepszego czy gorszego obiektywu wiele tu nie zmienia, a poruszanie takich tematów uważam za absurdalne próby doktoryzowania sie z koprofilologii stosowanej
czym dalej w archiwum sięgam tym rosnie mój podziw dla zdolnosci językowych Czornyja :)
Niestety, przeceniasz mnie:
owóż to wcale niezła myśl i z grzybkami dobra, tylko ją nieco przysmazyć i śmietanką podlać
To Gombrowicz, "Transatlantyk". Ale gratuluję dobrego gustu :lol:
Zbigniew
05-05-2008, 14:09
W wątku z pytaniem czy wybrać D80 czy D200 (pytanie zadane wierszem):
to bierz d200
na jakis czas ci starczy jeszcze
jpg beda mydlane
ale rawy wyje..ane
puszka jest usczelniana
prosze pana.
d200 cie nie zawiedzie
zawsze przy tobie bedzie
czy reportaz, czy studio, czy slub
sie nie martw tylko foty nia rob.
d80 tez jest wydajna
ale cena d200 oostanio bardzo fajna
kup do tego jasne szkielka
i dostaniesz foto-smigielka
a oto i sam bohater tytułowy:
Od strony formalnej - nie widzę przeszkód. Nie ma tutaj zaleceń, że mogą być prezentowane jedynie akty o wysokich walorach estetyczno-artystycznych i tak długo, jak nie będzie to jakieś porno, duszno, gruppen-sex i animal-planet, może być prezentowane.
serdecznie pozdrawiam
mimikm
... Z drugiej strony, biorąc pod uwagę, że 24-70/2.8 zdaje się nie mieć takiego wbudowanego 'coś za coś', czyli pracuje dobrze zarówno na pełnej klatce jak i z cropem, należy mieć nadzieję, że nowe 70-200 będzie po prostu szkłem zaje... kosmitom i rozsmaruje nas po ścianach niezależnie od rozmiaru matrycy...
może nie aż Czornyjowskie złote myśli, ale tekst mnie już rozsmarował :)
apropos Czornyj'a
oto i on we własnej osobie :mrgreen:
http://www.lastfm.pl/user/Czornyj/
btw, fajną muze słucha ten czornyj :twisted:
apropos Czornyj'a
btw, fajną muze słucha ten czornyj :twisted:
Ja p...., jakiś qva czeski metal!!! Pozwę go o naruszenie dóbr osobistych, powinni go skazać za sam wygląd :D
apropos Czornyj'a
W takim razie pozwólcie, że przedstawię konferansjera.
Panie i Panowie - Dominiq! (http://dominiq.blox.pl/html)
Podpowiedź - to tylko literki...
Z cyklu "życiowe przemyślenia"
bo wiecie z żoną jest jak ze statywem.
Lepiej wziąć, niż potem żałować, że się nie wzięło.
W takim razie pozwólcie, że przedstawię konferansjera.
Panie i Panowie - Dominiq! (http://dominiq.blox.pl/html)
Podpowiedź - to tylko literki...
hehe, niezłe, ciekawe ile wtedy wypaliłem, żeby takie coś stworzyć ;)
wiem, że to tylko literki, to był tylko taki mały żarcik i mam nadzieje, że nikogo nie uraził, wpadłem na to przez przypadek bo leci u mnie lastfm nonstop w robocie :) nie szukałem na siłe hehe ;)
leci u mnie lastfm nonstop w robocie :)
Witam kolegę Laściarza. ;)
Ważne, by mieć cyfraka z pierdyliardem pikseli i paręsetkrotnym zoomem. A co on zarejestruje, to już nieistotne.
Witam, moje pierwsze w tym dziale :)
Proszę o ocenę tego zdjęcia
źródło (http://img169.imageshack.us/img169/6425/aktlg5.jpg)
Sprawca zadał ofierze liczne rany w okolicy piersi, brzucha i łona, udusił, obciął lewą nogę pod kolanem a następnie zbiegł z miejsca zbrodni...
Piotrze - ale kontekst by się przydał, bo jakoś nie mogę załapać, co w tym śmiesznego ;)
Megazordon
16-05-2008, 01:17
Piotrze - ale kontekst by się przydał, bo jakoś nie mogę załapać, co w tym śmiesznego ;)
No ja się tak trochę domyślam, że to zapewne jeden z komentarzy Czornyja do jakiegoś zdjęcia, zamieszczonego w dziale "Akt".
No ja się tak trochę domyślam, że to zapewne jeden z komentarzy Czornyja do jakiegoś zdjęcia, zamieszczonego w dziale "Akt".
Albo stanowi część porównania jakichś obiektywów ;)
Oczywiście to kwintesencja czornyjowskiej pointy,
tu do utworu:
Jhttp://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=705494#post705494
Nic dodać nic ująć...
już przestańcie z tymi BF/FF bo to nie wina szkła...tylko mózgu
Poprawiłem :D
Pytanie kolegi zainteresowanego kupnem Nikkora 70-210...
Czy jest to wersja D czy nie, chodzi mi glownie o AF czy MF ??
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
To ja poraz pierwszy cos zamieszcze ;)
Napisał swiatlo
Przestrzeń negatywna w wodzie bardzo dobrze definiuje trójwymiarowość.
Zbigniew
24-05-2008, 22:53
"Zdjęcie jednak udowadnia, że autor odróżnia obiektyw od butelki i wie z której strony należy patrzeć w wizjer, by nie zrobić sobie makroautoportretu"
Sailor
Marta Baranowska
26-05-2008, 19:23
"Zdjęcie jednak udowadnia, że autor odróżnia obiektyw od butelki i wie z której strony należy patrzeć w wizjer, by nie zrobić sobie makroautoportretu"
Sailor
:rotfl:
Odp: Autorka pijąca wino
Cytat:
Napisał ovserwator
źródło (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=726975#post726975)
E tamm Światło, a co mamy pisać....
- że kadr nie ten... lepszy byłby pionowy
- że głowa ucięta u góry - stąd kadr lepszy pionowy...
- że dłoń obcięta u dołu - vide wyżej...
- że włosy za długie..:wink:
- że wina za mało...
- że gałki oczne trochę za żółte...no dobrze... ciut ciut...
Czornyj of kors
Po prostu nie zrozumiałeś finezyjnej wymowy tego zdjęcia, to swoiste kompozycyjne zaproszenie:
- postać została przesunięta w prawą stronę kadru, i w tym kontekście rozmyślnie pusta przestrzeń po lewej ma po prostu być wymowna,
- głowa jest przcięta, bo kadr jest ciasny - a ciasny jest dlatego, by miejsca zostało w sam raz na drugą osobę,
- włosy są długie, bo portretowana osoba już długo czeka,
- wina za mało, bo nie ma kto dolać,
- a gałki są za żółte, bo masz źle skalibrowany monitor
wiocha jest nie przeczytac instrukcji lub jej nie zrozumiec.
wiocha jest zarzucac sprzetowi wady gdy jest sie za kiepskim by te wady rozpoznac u siebie
wiocha jest zachowywac sie w taki sposob jak kolega czyli nie potrafic przyjac odpowiedzi ktore jasno wskazuja ze nie aparat jest do dupy tylko kolega.
axer do ...marchewka
A poza tym użyj opcji "Szukaj" bo jak na razie zadajesz oczywiste, przemaglowane z tysiąc razy pytania i to w sposób wskazujący na to, że bliżej Ci do cukrowego lub pastewnego niż marchewki...
Komentarz MikeP (pierwszy pod zdjęciem) w dziale fotografia albumowa w tym wątku:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=729634#post729634
hmmm... no zdjecie... dziewczynka po amputacjilewego podudzia z utrzymujacym sie obrzekiem kikuta :)
Poprostu zniszczyło mnie to hasło :mrgreen:
Marta Baranowska
30-05-2008, 00:13
Komentarz MikeP (pierwszy pod zdjęciem) w dziale fotografia albumowa w tym wątku:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=729634#post729634
Poprostu zniszczyło mnie to hasło :mrgreen:
HAHAHAAA mnie tez :D:D:D:D
Czornyj
gdyby powsadzać im dynama w tyłki, to przynajmniej rozwiązana zostałaby kwestia zaopatrzenia Polski w energię elektryczną.
hmm
to w tvp nadaja cos wartego ogladania? myslalem ze jedynie benefisy i programy typu "gwiazdy robia loda" produkowane z kasy naiwnych abonentow :)
Ja tylko stwierdzam, że nie każdy kto zada na pozór głupie pytanie, istotnie jest tępym mułem i wieśniakiem, którego należy ściąć toporem ostrych słów, żeby nie zatruwał powietrza cuchnącym oddechem.
czasem jest tu ostro...
Wchodząc w profil użyszkodnika i wybierając opcję pokaż wszystkie posty napisane przez danego forumowicza, szukajka wyszukuje w przypadku osób o liczbie postów większej niż 500, tylko owe, ostatnie 500 postów na 20 stronach. Jak dokopać się do starszych?
kto to jest użyszkodnik??
Z wątku Euro RTV AGD o zakupach na raty:
Brać, Panie brać. To tylko 166 zł miesięcznie !!! kadry uciekają, a wakcje tuż tuż Kilka piwek mniej lub parę paczek fajek jak ktoś pali :)
... Parę kaszek czy pieluch miesięcznie mniej. Dzieci też muszą w tym uczestniczyć ;) w końcu to One są na Naszych zdjęciach :)
kto to jest użyszkodnik??
:D to taki szkodnik co używa aparatu aby szkodzić (sobie przeważnie) :D
spiritwood
06-06-2008, 11:58
zaczerpnięte z wątku: http://forum.nikon.org.pl:666/showthread.php?p=738083
To nie Ważka! To Chwalipiętus Cudzowątkowiec Pospolitus :mrgreen:
;)
Dokładnie! Zrobiliśmy to zupełnie autonomicznie, dlatego np. teraz mogą sobie oba fora śmigac obok siebie ;-).
Ekstra. I przy okazji uzyskaliśmy znaczną przewagę nad Canon Board, bo oni mają tylko jedno forum :D :D
z wątku o remoncie forum
Czornyj
Proponuję zamknąć wątek, bo idzie to wszystko w kierunku piramidalnej bzdury. Obie strony zwarły szeregi i dobyły ciężkiego oręża gotując się do krwawej bitwy, a na drzewcach zamiast chorągwi powiewają im foliowe torebki.
Czornyj
ech... ja chciałem to wstawić :(
whatsilenceknows
08-06-2008, 17:54
Ja też. :lol:
Ale dodałbym jeszcze początek tej wypowiedzi:
A mnie irytuje to, że wszystkich ciągle coś irytuje. Ciężko normalnie pogadać, bo qva wszyscy zirytowani i pałający gniewem i pewni swych jedynie słusznych racji.
Z tego samego wątku, tym razem "Sztuka negocjacji wg. ekoneta":
Najlepsza jest metoda łagodnej perswazji - najpierw walisz w papę, a potem długo i cierpliwie tłumaczysz.
Jak to brzmi: "Przegrywamy 0:1 po golu Łukasza Podolskiego..." f...ing nightmare :(
Boniek to już jest sztuczna inteligencja.
ART44
Ludzie! Błagam!! Nie zapeszajcie!!!
Ja już w majty popuszczam - 4 kółka do mety.
Pożyczyłem pampersa od syna, ale... ciasny jakiś, dopiąć się nie chce... .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Art
grajnert
10-06-2008, 22:34
Watek strajk na poczcie
spadnie na nich klątwa oriona, nażrę się czosnku i pójdę pochuchać w okienko w celu zdobycia informacji - "gdzie są kur... moje spodnie!"
idź na całość - nażryj się czosnku i fasoli, bez spodni będziesz zabójczy z każdej strony :mrgreen:
Strzyże, goli, krawaty wiąże i przerywa ciąże :mrgreen: Sam robi zdjęcia, fotograf jest niepotrzebny ;)
z wątku o Hasie...poprostu świetny aparat:)
DonMaliniacco
13-06-2008, 01:38
Porównując nieco odlegle - dół i te wieloplany to jak suity Sibeliusa, fińskie, czyste, klarowne, poważne i z dozą majestatu, wykonywane w cichej salce na uboczu. I nagle przychodzi ktoś do remontu ulicznej kanalizacji dajmy na to i odpala młotek pneumatyczny.
Tak mi pasuje niebo... :)
Powalił mnie ten koment :)
w watku o euro2008 :D
Idze, idze bajoku - jak cię lubię, kolego Światło, tak ostatnio siejesz tu taki defetyzm, tak smędzisz, tak przynudzasz, tak brzęczysz za uszami, że ludziom formalnie ziemniaki w piwnicach gniją.
Cóż takiego ostatecznie się stało, żeby od razu wieszczyć Armageddon, przewidywać nadejście zarazy, unicestwiać całe narody, odsądzać od czci i wiary całe rzesze i odmawiać im nadziei na wegetację w najmarniejszych choćby wprost warunkach? Bo kilku pajaców kiepsko w piłeczkę kopało?
Z pojedynku "warzywnego"
Kurczaki, foty się nie wyświetlają... A kiedy zobaczyłem pojedynek na warzywa, oczy mi się zaświeciły. Nie ma to jak porządnie się wysmagać uwiędłym porem :twisted:
:-P
z checi zostania asystentem fotografa slubnego
prędzej można mnie nazwać fotoreporterem, tym się głownie zajmuję. na fotografię artystyczną - nie mam po prostu czasu.
Swoop napisał:
Ja jak mi ktoś każe zostawić wartościowe rzeczy w "przechowali" to mówię, że sprzęt jest warty tyle i tyle. Jak mi da na papierze info, że gwarantuje głową, że sprzęt nie zginie i nie zostanie uszkodzony, to mogę zostawić. Zawsze odchodzą ;)
na co Szuwar:
Robię identycznie i zachowują się identycznie. Czasami jeszcze mówię, że dla mnie najwartościowsza jest teściowa i czy też mam ją schować :mrgreen:. Efekt murowany
tylko pytanie co się stanie z teściową jak zapomnimy odebrać z depozytu ;)
:D:D:D
dobra - abstrahując od politycznego kontekstu - ja nie napisałem, ze widać tam królową sniegu i żonę kominiarza po pożyciu intymnym...
Ale to, ze są tam dwa różne kolory skóry, zobaczyła nawet moja teściowa, która ma tak słaby wzrok, ze nie potrafi dostrzec uczucia, jakim darzy ją zięc...
whatsilenceknows
22-06-2008, 14:03
Piękny tekst przedmówcy:
mamiya to taki niskokosztowy sredni format .. powiedzmy takie sony alfa ;D
...świetne porównanie. :mrgreen:
Dizaster
drugi gada jakby mial ogorka w dupie, jak jakis tani lektor...
no to:
A może admin techniczny wyjechał na wakacje/w podróż służbową/cholera go wie co jeszcze? Ludzie! Coście tacy nerwowi? Forum to nie pogotowie, od jego idealnego działania nie zależą losy wszechświata. Jest sezon ogórkowy, pogoda nienajgorsza - nie lepiej to oddać się alkoholizmowi i rozpuście, letnim sportom, czy nawet w ostateczności fotografii, zamiast narzekać na duperelne problemy w działaniu głupawego forum internetowego? Nie lepiej trzymać ręce na piersiach panienek zamiast na klawiaturze, wpatrywać się w błyszczące od żądzy oczy niewiast, zamiast w monitor?
Vodafone
23-06-2008, 12:43
A SIO, Kurzy móżdżku!!!
Poziom wypowiedzi godny moderatora... ROTFL :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Vodafone, tak z ciekawosci pytam... Czy Twoje ostatnie histeryczne zachowania na forum czmus sluza? Czy moze po prostu korzystasz z magicznej K'lawiaturah, ktora daje I +20, Int -30?
bukowy dziad
24-06-2008, 02:26
jakubas w watku...;)
[...] Czy Twoje ostatnie histeryczne zachowania na forum czmus sluza? Czy moze po prostu korzystasz z magicznej K'lawiaturah, ktora daje I +20, Int -30?
Jako, że odnosisz się do mojej wypowiedzi, wskaż miejsce, w którym buntuję moderatorów przeciw sobie.
Odnosiłeś się do mojej wypowiedzi, w której odnosiłem się do sugestii, byśmy się buntowali, stąd odniosłem się do wcześniejszego odniesienia.
I wszystko jasne.
bombel w temacie o Photoshopie
Maski to sama słodycz, to zbawienie dla operatora, trzeba tylko je poznać. To prawie tak fajne, jak sex!
bombel w temacie o Photoshopie
taa... prawie ;)
Fenek
Turcjaaaaa, biało czerwoniiiiii. :mrgreen:
fotojacek
i tak to mecz Turcja : Turcja bo połowa niemców to kebaby :smile:
ps a jakby kebaby dokopały germanii to były by jaja:grin:
autograf
27-06-2008, 17:43
Spekulacje nad d700 z tego wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=767641#post767641)
Sam wczoraj zmontowalem taki obrazek - wizjer D3 wsadzony do D300 - wyszlo dokladnie to samo :D i ten tez nie ma lampy jak moj ;) a w sumie lampka by sie przydala nawet jesli bedzie tu iso6400 gladkie jak czolo Zbigniewa :D
Uooo! Dzieki! Teraz pewnie moge usiasc w nagrode Czornemu na kolanach :D
Zbigniew
27-06-2008, 20:25
Sam wczoraj zmontowalem taki obrazek - wizjer D3 wsadzony do D300 - wyszlo dokladnie to samo :D i ten tez nie ma lampy jak moj ;) a w sumie lampka by sie przydala nawet jesli bedzie tu iso6400 gladkie jak czolo Zbigniewa :D
What the .... !? :D :D No i chyba pierwszy raz będę musiał nadużyć władzy i wyedytować to i owo :)
Uooo! Dzieki! Teraz pewnie moge usiasc w nagrode Czornemu na kolanach :D
jakby to nie było w tym wątku to bym to tutaj wkleił:)
Cytat:
JK: Zepsuł się, czy tylko przestał dobre zdjęcia robić?
Cahe: Wszystkie D200 przestały . Włączyłem rano dzisiaj swój to po naciśnięciu spustu napisał "go and buy d700" i zdjęcia nie zrobił ;(
MikeP
1. Swietna fotka. Widac, ze doskonale panujesz nad kadrem. Pomimo ograniczen ogniskowej udalo Ci sie zlapac dwa slupki w kadr. Do tego zlowiles kawalek palca znikad, i jakis fajowy obiekt w prawym gornym. O minie modela sie nie wypowiadam pelny spontan. Brakuje mi jeszcze lecacej na boki sliny. Bylby wtedy pelen szal bitewny.
2. A tu juz po szale. Jak dobrze, ze jest ta koszula niebieska bo nabralbym sie ze to zolta sepia w stylu jajko na miekko. Uwielbiam taka miekkosc na zdjeciach. Szkoda, ze nie pokazales wiecej tulowia. Choc nie, cofam. Idealnie wyglada to ciecie zaraz przy szyi. Nasuwa mi sie skojarzenie ze sredniowieczem. tam tez tak blisko glowy cieli co?
3. Zdjecia babci sa superowe. Aparat swietnie zmierzyl swiatlo. Uff jak dobrze ze nie zapragnales zmienic jego temperatury barwowej. Bo tak kolor skory ewidentnie dodaje dramatyzmu zdjeciom stanowiac przeciwwage dla zdjec chlopaka wczesniej. Na szczescie dobrze pamietam ze aparat mierzy temperature barwowa sam (niektorzy wciskaja kit ze kolor skory zalezy od zmierzenia swiatla, nie wierz im, a jak powiedza ze to skora jest glownym dostawca odcienia to kopnij w dupe) bo tak przyczepil bym sie do tego, ze zdjecie babci jest za zolte. Ale wszystko pod pelna kontrola. Tak chciales i chwala Ci za ten koncept.
4. Dziewczyna na tle budynkow. Rozwiane wlosy i walace sie budynki moga sprawiac wrazenie, ze chciales osiagnac efekt kompozycji bardziej dynamicznej. I slusznie, bo zapewne tak chciales. Ucinajac glowe po swojemu dodales zdjeciu pikanterii. W mocnych punktach kompozycyjnych sa okiennice. Tak trzymac - nie zapominajmy o tle !!!
Jakbyś jeszcze podlinkował z jakiego to wątku...
Jakbyś jeszcze podlinkował z jakiego to wątku...
A z tego;) (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64107&page=3)
Zbigniew
07-07-2008, 17:13
Z wątku o D700 - wg mnie jedna z lepszych rzeczy, jaką ostatnio przeczytałem :)
te sample mają zachęcać do zakupu? :-D Nie jestem pewien ....
sample są optymistyczne
oficjalnie potwierdzają że wciąż dużo zależy od fotografa
;)
grajnert
07-07-2008, 18:15
D700 już jest
Tak, tak - zaraz się zacznie:
- ach, ta plastyka FX! jakiejż ona cudnej jest piękności!
- i nic nie szumi!!! A nawet jak szumi (na 25600ISO) to tak FX-owo - fachowo i zawodowo!!!
- a do tego wizjer jak stepy akermańskie!
- no i jak szerooooooko - prawdziwe 12(Sigma) albo 14mm(Nikkor) - to jest dopiero wypierd!!! A jak się spiłuje 10,5??? Normalnie maaaasakra!!!
- niech ktoś kupi moje D300!!! pliiiisss!!!
z wątku o diecie Sławka...
motylanoga (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=5187) napisała:
Cytat:
Napisał rychu_cmg
źródło (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=781865#post781865)
1 Objaw: Nie widzisz jak leży
2 Objaw: Nie widzisz jak stoi
3 Objaw: Nie widzisz jak ktoś ci robi..
Myślę, że powód do zmartwienia można mieć gdy nie widzisz kto robi.
agawytka
07-07-2008, 21:14
z wątku o diecie Sławka...
Cytat:
Napisał rychu_cmg
1 Objaw: Nie widzisz jak leży
2 Objaw: Nie widzisz jak stoi
3 Objaw: Nie widzisz jak ktoś ci robi..
Myślę, że powód do zmartwienia można mieć gdy nie widzisz kto robi.
Oj to jest dobre, też czytałam :)
kurcze chyba łatwiej żonę znaleźć niż właściwy obiektyw:-D
to powinno byc mottem umieszczonym nad działem: obiektywy...!
Zbigniew
09-07-2008, 22:20
W dyskusji czy lepsza Sigma 30 czy Nikkor 35, czyli co bardziej przyszłościowe w kontekście FX ...
Wycofanie się z DX'a kiedy dużo osób zainwestowało swoje pieniądze w ten format, to posuwanie od tyłu bez wazeliny, nic więcej.
chodzi o jakby to nazwac: glebokosc wciskania?
z wątku o d700
Proszę, pamiętaj tylko o adresie który podałem w mailu.
Jeśli paczka trafi do domu, to żona mnie zabije :-D
z giełdy rzecz jasna
whatsilenceknows
11-07-2008, 01:21
Wątek: "Małżonki nasze kochane...":
No to ja nie wiem co w takim wypadku lepsze , żona czy aparat ?
Aparat cierpliwy jest, łaskawy jest. Aparat nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydny, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.
Wybór chyba jasny...
...Zbigniew - ale my tu mówimy o szosowym mordercy, a nie o zwykłym dupowozie :lol:
Watek o sprowadzaniu samochodow z USA.
autograf
12-07-2008, 00:42
Z tego wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=776748#post776748)
http://img233.imageshack.us/img233/9952/capture12072008003657im3.jpg (http://imageshack.us)
"Co by nie powiedzieć - jego fałszerstwo było tak misterne i przebiegłe, że wręcz budziło podejrzenie o głęboki niedorozwój umysłowy fałszerza."
Autor cytatu w domysle ;)
Marta Baranowska
13-07-2008, 22:45
Z tego wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=776748#post776748)
źródło (http://imageshack.us)
Nie ma to jak FREELANCER xD
Marta Baranowska
13-07-2008, 22:47
z wątku o diecie sławka...
Cytat:
Napisał rychu_cmg
1 objaw: Nie widzisz jak leży
2 objaw: Nie widzisz jak stoi
3 objaw: Nie widzisz jak ktoś ci robi..
myślę, że powód do zmartwienia można mieć gdy nie widzisz kto robi.
hahahahahha:d:d:d
no to Zbychu:
Bo to taki amerykanski niu ejdż stajl w języku polskim. Jesteś Ty, jesteśmy bliżej, jesteś nazym klientem. Twój świat, cały świat. Tudej, tumoroł, tojota. I tak dalej ...
napaliłem się już na zakup Tamrona jak arab na kurs pilotażu
whatsilenceknows
14-07-2008, 21:57
Tak tak - stałka, statyw, kominek, odwrócony obraz na matówce, do tego jeszcze najlepiej stanąć na jednej nodze, medytować, wykonać ćwiczenia Tai-Chi, zamknąć oczy, zwizualizować sobie fotografowaną scenę, wykonać szkice, analizy kompozycyjne, notatki kolorystyczne, obraz olejny, zapisać koordynaty GPS, położenie słońca, porę roku, dnia, godzinę i sekundę oraz wszelkie parametry ekspozycji w Dzienniku Fotograficznym, ekspozycji dokonać koniecznie z podniesionym lustrem i wyzwalając migawkę wężykiem.
Jak ja kocham te kalendarzowe mądrości...
autograf
15-07-2008, 19:30
Dyskusja o D700
5D jest tak tani że każdy wielbiciel ma już chyba po 5 sztuk, jeszcze tylko Canon musi wydać do niego zmienne obudowy w różnych kolorach, jakaś 'blondynka" posika się przed kamerą jak dostanie aparat w kolorze różu majteczkowego i hit sezony gwarantowany - sony się utopi w swoich bąbelkach, a Nikon od razu ogłosi upadłość i wówczas już tylko 5D będzie sie można zachwycać
motyli "dupsztyl" ;)
Z forum grupy Freelancer :)
autograf
17-07-2008, 20:07
Dyskusja o blendach, z tego wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=65644)
Tak -- wystarczy. Nie dosc, ze oswietli lewa i prawa strone twarzy, to na dodatek jeszcze plecy i podeszwy butow.
Mysle, ze z tego watku: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=61879 , nie ma sensu wydlubywac.
Od 8 postu akcja sie rozkreca ;)
Marta Baranowska
18-07-2008, 10:40
Mysle, ze z tego watku: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=61879 , nie ma sensu wydlubywac.
Od 8 postu akcja sie rozkreca ;)
Najlepszy z tego watku mz
Kup zwykły taboret i postaw go do gory nogami - posadzisz 4 osoby na raz :)
hmm.,plenery w grupach regionalnych są dobrą metodą na poznanie i porównanie innych sprzętów...
;)
W tym kontekście wątek http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=65589 nabiera nieco innego znaczenia. A wypowiedź ADAMA1 tym bardziej :)
Zbigniew
20-07-2008, 19:45
Taaak D700 kroci ale... Jakiś czas temu nabyłem sobie D200+N17-55 i to co się liczy to dobre szkiełko. Aprat zdjęcia robi :D
(...)
Owszem nowa zabawka jest fajna ale czy aby na pewno chodzi o to żeby powiedzieć "Mam naj naj naj D700" ??? Czyż nie jest tak że często zachwycają nas fotki robione starym sprzętem? Oko fotografa :D
Koyote, masz rację. Dla mnie fotki ze starego (już praktycznie przestarzałego) D3 są jednak dużo lepsze. :wink: :lol:
:lol: :lol:
autograf
21-07-2008, 12:21
Z tego wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17663)
A ja mam taki problem kupilem nikona s 700 wszystko działa tylko zdjec nie robi wszystko robie tak jest w instrukcji ale nadal nic jesli wie ktos co jest nie tak to czekam na odp.
Arek p:
"jaka róznica jest miedzy seksem pozamalzenskim a malzenskim ?
taka jak miedzy polowaniem a swiniobiciem...;D"
Puchbeary:
"poziom humoru leci na - nomen omen - ryj "
z wątku o D700 :D
- Dzień dobry, nazywam się Ola, piszę z konta mojego chłopaka. Głupia historia, kupił D700 z gripem i do tego zalozyl 24-70. Urwało mu rękę. Za namową forumowicza kupił uchyt na ramię. Zamocował 70-200 i teraz ma złamany obojczyk i trzy żebra. Czy to normalne?
Kabanos: Kupiłem D300 po to żeby zyskac chwilowo trochę gotówki na sprzedaży d200.
Pawel Pawlak: Generalnie to dość osobliwy sposób zaciągania kredytu gotówkowego :mrgreen:
Z wątku "D700 już jest"
Zbigniew
26-07-2008, 08:35
(...) kazdy marzy o lustrze na suficie z dobrego szkła:D tak samo jest z przygoda fotografowania - im wiecej znasz szczegółów tym lepiej (...)
:twisted:
Ja i djarta jesteśmy obywatelami jednego z największych forum o komputerach.
No dobreprogramy.pl mam 600 postów,no to choćie wszyscy na dobreprogramy...Kozaki?Inni mają po 2k
Choćcie!Zapraszamy,jeśli się nie boicie.
z watku o wyborach komputerow .. chlopaki zaczeli sie kwalifikacjami przerzucac :D .. pisownia oryginalna zachowana
Statuetkę Srebrne Usta 2008 wygrywa:
Djarta!
Ze swoją powalającą na kolana interpretacją słowa "chodźcie".
Gratulacje!
Do krajobrazu nadaje się to, co ktoś potrzebuje do krajobrazu. Dla kogoś lepszy będzie DX, dla innego FX, a dla jeszcze kogoś zabawniejszego to wszystko popizdułki, bo rąbie łamańcem z multishotową dupą cyfrową 40MP i Rodenstockami HR, a do tego i tak łączy ujęcia, by uzyskać większą rozdzielczość i to jeszcze bracketingując by uzyskać większą DR.
Szacuneczek.
Ja zamieszczam cytat z rozmowy dotyczącej sprzedawanego przeze mnie D80 do którego dodaję gratis karty:
On: Czy D80 - body jest jeszcze aktualne ?
Ja: Jest, jest
On: a karty pamieci też są aktualne ?:mrgreen:
Ja: Tak ale kosztują 1350 i gratis dostajesz aparat :mrgreen:.
On: :mrgreen: o cholera - jakie drogie karty masz
No i wszyscy umarli ze smiechu...
Vodafone
15-08-2008, 17:11
Hej, momento. Nie dawaj się tak łatwo ponieść emocjom. Kolega vodafone słynie z dosyć nieobliczalnych i delikatnie nazywając nieprzemyślanych wypowiedzi. Gdyby "wywalać w kosmos" każdy wątek w którym w/w się udzieli to niewiele z tego forum by zostało.
;-)
Cytat z wątku: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=68745
ja nie wiem, czy to co zacytowales jest smieszne, czy straszne, musze to jeszcze przemyslec.
Zbigniew
15-08-2008, 17:55
Straszne.
Nie ma dzialu "Terror, horror i kanibalizm", to niektorzy sie gubia...
Cos nam watek podupadl, trzeba to naprawic. Mozecie mnie wkleic ;) ;)
Mowisz, masz ;)
Jak to spiewala Majka Jezowska - wszystkie szkielka nasze sa lalala! nikkor sigma tamron i tokina lallaa! :D
"Prawda jest taka, ze dla 9 na 10 chlopow ideal kobiety jest praktycznie taki sam - to tu to tam tyle tego tyle tamtego. Ten dziesiaty od idealu kobiety woli tych dziewieciu chlopow"
MikeP
Bonzo:
"...wygląda to tragicznie jak by kobietka była w połowie przecięta i przesunięta ..."
Gemini:
"... ze niby przerżnął i posunął ... eee to chyba nie Sailor, wszak on przykładnie grzeczny zawsze"
Użytkownikom statywów za 50 PLN gorąco polecam również filtry UV wykonane z papieru śniadaniowego. Niedrogie, nietłukące się i bardzo lekkie.
"MADE in CHINA - trzy najpopularniejsze słowa na świecie."
Robin102
whatsilenceknows
17-08-2008, 12:51
Cos nam watek podupadl, trzeba to naprawic.
Ulubioną jednostką miary czułości, rozdzielczości i plastyki nowych zabawek jest "bardzo duża różnica". Bardzo duża, tzn. jaka? Bardzo duża to może być pyta, a nie różnica w czułości
;-)
nie mam pytań :)
dawno się tak nie uśmiałem:)
"...nie wiem jakie są najlepsze ustawienia dla tego aparatu,
ale wiem jakie są najgorsze:
w dużej szafie na górnej półce... "
Nonnatus
Zbigniew
17-08-2008, 17:52
Bardzo dobre i trafne stwierdzenie.
stąd: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64808&page=7
Tak nawiasem co do szczelnosci mam bardzo przykrą wiadomość i doświadczenie. Mianowcie, w niedzielę robiłem sesję moim D3 - zaglądam w wizjer a tam... biega robak. Taki mały pajęczak jakiś. Nie pomagało trzepanie lustrem, przedmuchanie gruszką... Robiłem zdjęcia a on sobie łaził jak w rameczce - pewnie gdzieś w pryzmacie. Więc jaki to do k... jest ten profesjonalny sprzęt Nikona? Obiektywu nie zdejmowałem z niego 2 miesiące od "profesjonalnego", żałosnego i nieskutecznego czyszczenia przez serwis Nikona...
No i masz rozwiazanie zagadki. To nano-mechanik naszego serwisu, ktorego zapomnieli wyciagnac... ;)
:lol: lepiej im go oddaj, bo w serwisie nie będzie miał kto robić i znowu się terminy wydłużą...
autograf
18-08-2008, 10:35
Świetnie złapane Artur! :p
robin102
18-08-2008, 18:06
"MADE in CHINA - trzy najpopularniejsze słowa na świecie."
Robin102
Eeeeeeeeeeeee gdzie ja to na forum napisałem :?
ps.
kawałek o robaczku czyli o nanotechniku po prostu wyborny :)
"Eeeeeeeeeeeee gdzie ja to na forum napisałem"
W stopce. A gdzie, to juz inna bajka ;)
mateo912
18-08-2008, 22:26
Pffffffff, D666 lcf FXD - wersja z wbudowanym noktowizorem i podczerwienią, matryca 100 mln pix a błysk widać z kosmosu :D Możliwość dorzucenia nie jednej ale 2 lamp błyskowych a wszystko w ładnym czerwonym kolorze wyściełane czerwonym futerkiem :lol:
szkoda że nie różowym:D
Rozmowa:
I nie podobaja mi sie ptaki na ISO6400. Moim zdaniem lepiej sie napracowac i zrobic pieknego ptaka na ISO100-400 niz na fali entuzjazmu cieszyc sie z gorszej jakosci, ktora latwo przychodzi.
przesadziłeś, użyteczne wysokie ISO to nie pójście na łatwiznę, to ratunek w sytuacjach kiedy światło nie pozwoliłoby na zrobienie zdjęcia na niższych czułościach, nie wiem jak byś się wysilił to nie dasz rady
Hmm, 20 lat temu tez powstawaly rownie piekne zdjecia jak dzisiaj...
Ptaków? Chyba w fotografii aktu...
Ostatnie świetne!
To jeszcze dopisz, że prz3mo chciał mrozić ptaka w ruchu.
toz to szczyt perwersji...:D
Dopisz proszę, ja już nie mogę.
I jeszcze, że Paweł chciał tegoż ptaka spocić...
świntuchy :p
I nawet zdjęcia robią...
Widziałem na zdjęciu jak Dyziek klepał konia. Czy to ten sam? ;) Ładnie uchwycone momenty Marto
"Czy to ten sam?"
Dyziek tak ;)
uhm poziom dowcipu spada dość mocno
Marta Baranowska
20-08-2008, 20:13
No bo Dyziek zapalił sie uczyc jezdzic konno, ale cos nie zgłasza sie do mnie.
Moze jak kupie ze trzy flaszki BEPO to sie skusi :D
krótko. zacząłem od D40 i kita. do tego doszedł N70-200VR i N50/1,8. po roku zmieniłem body na D300 i musiałem wymienić optykę na coś lepszego. wniosek....
powszechnie wiadomo że 70-200vr to taki badziewzoom do d40 i do d300 się nie opłaca podpinać;)
No bo Dyziek zapalił sie uczyc jezdzic konno, ale cos nie zgłasza sie do mnie.
No no... Tak się w srebrnych ustach dać złapać :mrgreen:
Marta Baranowska
21-08-2008, 23:03
uj oj aj ;D
Dziwię się, że jeszcze nikt tego nie wysłał...
Musze przyznac, ze jestem zaskoczony zasięgiem tej informacji... ;) Jak to sie stalo, ze Ty wiesz, a ja nie wiem, ze Ty wiesz, a Ty w dodatku wiesz, ze ja nie wiem, ze Ty wiesz? :lol: