Zobacz pełną wersję : Ciekawsze błędy :>
KaleidoStar
29-10-2010, 23:46
A może "kiepka jakaś.."? Ja notorycznie za późno puszczam alt i tworzę cuda w stylu byłąm, łądnie itp...
byTOMall
29-10-2010, 23:52
A co powiecie na: ouf i wonsz ? ;) Ołów, wąż ;)
Boryszuk
01-11-2010, 19:53
podwodne molekury :mrgreen:
molekuła po molekurze
Wielkie mecyje, na Północnym Atlantyku tak się mówi... Nie wiedziałeś?
Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałem. :mrgreen:
ketrzup na klawiaturze
Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałem. :mrgreen:
Już to chyba pisałem, że widziałem kiedyś -ketczup- :D
Blasius.G
09-11-2010, 18:08
A ja pisałem od razu na czysto - inaczej nigdy bym nie skończył, bo zawsze bym zmieniał. :)
Tych, których teraz nazywają "dys...", wtedy nazywano baranami, prano linijką po łapie i stawiano w kącie i, o dziwo, "schorzenie" znikało jak sen złoty. :)
Mature zdawalem 10 lat temu. Juz byli dysortograficy, dyslektycy i ja wsrod nich bylem. Co ciekawe na maturze schorzenie zniknelo i do dzis jakos nie daje mi sie we znaki. Kwestia samokontroli.
Niestety internet ze swymi popularnymi forami, tudziez komentarzami newsow uwstecznia mlodych ludzi w tym wzgledzie.
Ale - nie naśmiewamy się, nie znęcamy...
2 leprze jak dla mnie ale modelka mogla by nie patrzec w obiektyw
lepra, leprze? Leper, Leprze?
użyłem czerwonej pomatki i na to wazeliny żeby ładnie się świeciły ... do tego biała Kretka
Kretka, to mieszkanka Krety chyba? Po-matce zapewne. A może samica kreta? Hmm....
Kretka, to mieszkanka Krety chyba? Po-matce zapewne. A może samica kreta? Hmm....
Ale Ty tłuściutkie robaczki znajdujesz, aż zazdroszczę. ;)
Przyjdź jutro na koncert w Warszawie, postawię Ci piwo. ;)
BTW zmiana w prawie autorskim jest wynikiem ożecznictwa SN albo TK - na wniosek jednej ze stacji kablowych. Czyżby reguła? :)
O żesz... Nowa reguła :)
i karza mi probowac dalej
Nie ma się co dziwić, sam bym karał za takie błędy ;)
Ale Ty tłuściutkie robaczki znajdujesz, aż zazdroszczę. ;)
Przyjdź jutro na koncert w Warszawie, postawię Ci piwo. ;)
Nie ma to jak zaproszenie na koncert, ale bilety to sobie sam kup! ;) Dzięki za propozycję piwka mimo wszystko. :)
To jeszcze jeden tłuścioszek:
bogatrza
Wydaje mi się, że tu właściwą formą byłoby "Boga trza!", ale nie jestem do końca pewien.
PS. Jakiś urodzaj dzisiaj....
pendzelek
Nie wiem czy to nie ma coś wspólnego z angielskim pen?
Boryszuk
14-11-2010, 18:55
tak mi tu jakoś pasuje ;)
Siedziałem na forum za pomocą komórki
Ja siedzę na krześle za pomocą tyłka.
Nie ma to jak zaproszenie na koncert, ale bilety to sobie sam kup!
Przepraszam. Nie o to chodziło. Rzeczywiście nie powinienem zapraszać.
Jeśli będą następne koncerty, to tylko przez PW będę powiadamiał i nie będzie problemu.
Boryszuk
15-11-2010, 00:14
Dokładny cytat z iv.pl. Toczka w toczkę
borysZuk, konto zostało utwożone.
Możesz dodawaćswoje zdjęcia.
Wygląda jakbyś kadrował tak żeby broń borze nie pokazać biustu i przez to ciąłeś bark, biust i łopatkę w bardzo dziwny sposób.
:>
Jeden tak się dopraszał, aby tu być, więc - proszę:
ja i mój ukochany Nikoś wybieraliśmy się razem na skałki w Devon aby przeżyć romantyczny zachód słońca. Ja uzbrojony w papier toaletowy aby wytrzeć co róż kapiące łzy z filtrów
ja juz pisałem proźbę na forum o pomoc coś w tym stylu jak mini i spotkałem się bardzo negatywna odpowiedzią. Tak szczeże nie liczcie na jakąkolwiek darmową pomoc bo tutaj jej nie znajdziecie od forumowiczów.
szczerze szczerzę zęby jak szczeżuja :)
I jeszcze jeden rarytasik ;)
Seba - no wreszcie maż odpowiedni obiektyw w ręku :twisted: no swój Chłop, mimo że na wygnaniu ;)
I jeszcze jeden rarytasik ;)
Może to pomazaniec Boży/fotograficzny. ;)
Ostatnio obserwuję zatrważające zjawisko językowe - obłędną karierę słowa "dać". Ludzie przestają mówić np. "połóż to tam" - zamiast tego jest "daj to tam". Zamiast "ile soli wsypujesz?" - "ile soli dajesz?". "Czy tu się wkłada?" - "czy tu się daje?", "daj głośniej". I tak dalej, można by naliczyć łatwo z kilkadziesiąt wyrazów, które są rugowane przez to uniwersalne słowo-wytrych.
Jest to bardzo niebezpieczne zjawisko, świadczące o galopującym ubożeniu naszego zasobu słów. Bo co z tego, że jesteśmy świadomi istnienia zastąpionych słów, skoro nie potrafimy ich odruchowo użyć? Warto zatem przeanalizować nasze nawyki językowe i rozruszać nieco szare komórki w poszukiwaniu słów, które mogą ubarwić nasz popadający w minimalizm język, abyśmy nie stali się wtórnymi analfabetami, potrafiącymi wydukać ledwo kilkadziesiąt z trudem odmienionych wyrazów.
Przy okazji chcę zwrócić też uwagę na częste, nagminne wręcz i nieprawidłowe stosowanie słówka "jak". Prawidłowe zastosowanie tego słowa, służące np. do uzyskania w odpowiedzi przysłówka (np. "jak się czujesz?") coraz częściej zanika i okazuje się, że "jak" wypiera "gdy" i "kiedy" - "jak pójdę do sklepu". Gdy słyszę "jak pójdę do sklepu", ciśnie mi się na usta odpowiedź typu "ostrożnie i szybko".
Podobną nieprawidłowością jest też częste pytanie "jaki obiektyw na ślub?" - gdzie aż chce się odpowiedzieć "czysty!". Prawidłowo powinniśmy pytać np. 'który obiektyw na ślub?" - gdzie "który" jest słowem dotyczącym pytania o wybór.
Zobacz ile w takim "połusz" czyha niebezpieczeństw, łatwiej napisać dać, daj itp
Zobacz ile w takim "połusz" czyha niebezpieczeństw, łatwiej napisać dać, daj itp
Można jeszcze napisać "pousz". ;)
No własnie a Ty się dźfisz
Trafne (niestety) spostrzeżenie, Krzyśku. Mógłbyś częściej pisać o takich kwiatkach. :)
Trafne (niestety) spostrzeżenie, Krzyśku. Mógłbyś częściej pisać o takich kwiatkach. :)
Ale zadaję sobie pytanie - czy ktoś to czyta i czy to jest w ogóle przydatne?
Oczywiście. Np. ja czytam, darko... Nawrócisz jedną owieczkę, a będzie to sukces. :D
Tak, tak, ostatnio właśnie w dziale "Humor" było coś o owcy. ;)
Pewnie, że jest przydatne. Ja czytam i analizuję ;) Często robię błędy, o których nie mam pojęcia.
Posty takie, jak TEN (http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2159963&postcount=522), bardzo się przydają.
Boryszuk
18-11-2010, 17:53
Krzychu, dajesz więcej :mrgreen:
EDIT: kfiatószek z innego forum.
ja uzywałem pasty do podłgi z woskiem przczelim
Ekonecie, ciekawy post, pytanie tylko jak sobie radzić gdy zauważa się symptomy opisywanej choroby.
EDIT: kfiatószek z innego forum.
Forum o pastach do podłogi? Udzielasz się tam? Ciekawe...
Ekonecie, ciekawy post, pytanie tylko jak sobie radzić gdy zauważa się symptomy opisywanej choroby.
Pomaga dobra literatura. Ale to kuracja długoterminowa. Doraźnie pomaga młotek... Ale chyba nie potrzebujesz, skoro napisałeś gdy zamiast jak. ;)
Forum o pastach do podłogi? Udzielasz się tam? Ciekawe...
Może szukał czegoś do polerowania łysiny... ;)
Władca Pixeli
19-11-2010, 04:02
Ostatnio obserwuję zatrważające zjawisko językowe - obłędną karierę słowa "dać". Ludzie przestają mówić np. "połóż to tam" - zamiast tego jest "daj to tam". Zamiast "ile soli wsypujesz?" - "ile soli dajesz?". "Czy tu się wkłada?" - "czy tu się daje?", "daj głośniej". I tak dalej, można by naliczyć łatwo z kilkadziesiąt wyrazów, które są rugowane przez to uniwersalne słowo-wytrych.
Słownik języka polskiego
dać — dawać
«udzielić czegoś»
«dodać lub włożyć coś do czegoś»
Przy okazji chcę zwrócić też uwagę na częste, nagminne wręcz i nieprawidłowe stosowanie słówka "jak". Prawidłowe zastosowanie tego słowa, służące np. do uzyskania w odpowiedzi przysłówka (np. "jak się czujesz?") coraz częściej zanika i okazuje się, że "jak" wypiera "gdy" i "kiedy" - "jak pójdę do sklepu". Gdy słyszę "jak pójdę do sklepu", ciśnie mi się na usta odpowiedź typu "ostrożnie i szybko".
jak
«spójnik wprowadzający zdania podrzędne określające czas, warunek, przyczynę, np. Pięć lat minęło, jak ojciec nie żyje.»
Podobną nieprawidłowością jest też częste pytanie "jaki obiektyw na ślub?" - gdzie aż chce się odpowiedzieć "czysty!". Prawidłowo powinniśmy pytać np. 'który obiektyw na ślub?" - gdzie "który" jest słowem dotyczącym pytania o wybór.
jaki
«zaimek wprowadzający pytanie, np. Jakie książki najchętniej czytasz?»
Słownik języka polskiego
Oj, sam wiesz, że na talibów to za mało. ;)
Czarny humor (znalezione pod nekrologiem na pewnym portalu):
... Rest in peas
Mogę Ci to przeflancować do wątku o zegarkach, bo tutaj uprawiamy szyderę z błędów i sikamy pod wiatr, próbując cywilizować język. ;)
Ok wodzu;).
Tylko spytam z wrodzoną skromnością,czy kobiety w tym wątku też sikają pod wiatr?:p
Ok wodzu;).
Tylko spytam z wrodzoną skromnością,czy kobiety w tym wątku też sikają pod wiatr?:p
Nigdy nie wiadomo, skąd akurat wieje wiatr. ;)
pewnie optyczne, zrobią test i pokarzą że szkoda kasy;)
Czemu ludzie tak często karzą? Czy w Polsce wszyscy wszystkich karać muszą? :)
Władca Pixeli
22-11-2010, 01:08
o wlasnie i dzieki takim użytkownikom jak kolega swiat staje sie leprzy.
:mrgreen:
velaskez
22-11-2010, 01:13
Krzysztofie, jest przydatne. Choć to syzyfowa praca...
Wchodzi lepiej niż na lekcjach polskiego;) (właśnie...z dużej czy z małej?:?)
Witam!
Jak Zurawina posiadam D3000 i mam podobny problem. Tylko, że ja chciałbym fotografować mojego syna grającego w piłkę nożną na hali. Lampa nie wchodzi w grę, bo przecież nie będę chłopakom walił po oczach, a i tak światło lampy nie zawsze sięgnie. Czy macie jakiś pomysł na obiektyw? I czy to pomorze? Pozdrawiam
;)
Krzysztofie, jest przydatne. Choć to syzyfowa praca...
Wchodzi lepiej niż na lekcjach polskiego;) (właśnie...z dużej czy z małej?:?)
"Wchodzi" z wielkiej, "polskiego" z małej. ;)
właśnie...z dużej czy z małej?:?)
Spację po kropce opuściłeś! ;)
velaskez
22-11-2010, 01:17
Kanalie! :mrgreen: Wszystko wypatrzą;)
Spację po kropce opuściłeś! ;)
Dzisiaj dzień dobroci dla zwierząt. ;)
velaskez
22-11-2010, 01:21
W ogóle to nie wiem jak was, ale mnie drażni jak ludzie naprzemiennie używają i nie używają polskich znaków. Często w jednej wypowiedzi. Zdecydowałby się jeden z drugim...
Gwoli pokrzepienia to ja też to czytam i na pewno jest przydatne, czój dóh ;)
osobami które twierdzą że D200 i d300 prawi nie dizli jakość obazja
Chwilę zajęło mi odszyfrowanie tego :).
dizli dalej pozostaje dla mnie zagadką... :)
Skrzyżowanie psa dingo z niedźwiedziem grizzli.
Wyjątkowo niebezpieczne zwierzątko. ;)
Ja ciągle się głowię nad obazją... ;-)
O widzisz! Wszystko jasne ;)
Zjem, zjem wszystko teraz :)
teraz ok 18:00 bez problemu zaplacilem za paliwo na CPNie.
Sztukmistrz z Lublina.
Toć ta firma od ładnych kilku lat nie istnieje.
andrstac
29-11-2010, 22:21
Sztukmistrz z Lublina.
Czepiasz się... :) Dla mnie CPN to synonim stacji benzynowej dowolnej marki i często tak mówię. Źle?
Boryszuk
30-11-2010, 00:00
nic nie znikło:)
Sztukmistrz z Lublina.
Ale tegoś już nie zauważył ;)
jackrabbit
30-11-2010, 00:05
podobnie jak niektore archaizmy ;)
Ale tegoś już nie zauważył ;)
Ale że co? Że poprawna forma ("znikło")?
Boryszuk
30-11-2010, 09:25
Ale że co? Że poprawna forma ("znikło")?
Mea culpa, dopiero teraz sprawdziłem w słowniku. (http://sjp.pwn.pl/szukaj/znik%C5%82o)
Ja zawsze mówiłem (i będę mówił) "zniknęło" bo "znikło" kojarzy mi się z "szłem łąką, kwiaty pachły, ona mnie odepchła. Weszłem do domu, pierdłem, rzygłem i wyszłem bo chamstwa nie zniesę" ;)
PS Możeby te dywagacje do wątku błędowego teleportować? ;)
wątpię, że ktoś nam pomorze
Pomorze powinno chyba być wielką literą napisane! ;)
Piekne swiatlo na sniego.
Mistrz! :lol:
Ostatni widziałem w ogłoszeniu: parking szczerzony :D
A do kogo się tak szczerzy? :D
A do kogo się tak szczerzy ? :D
morze do ałt ;)
CPN istnieje. Nazywa się teraz Orlen :)
CPN istnieje. Nazywa się teraz Orlen :)
Tak jak adidasy marki Puma. ;)
Ja też coś znalazłem.
to już nie moja brożka
sam nie weim co myśleć o tym kupiłem tam kiedyś D1x wyglondał ok i był nawet zadbany aparat mający już tyle lat nie będzie jak z pod igłykupiłem też D200 za pośrednictwem allegro i było tak jak opisali ,było mało zdjęć sprzętu a opis był na dobrym poziomie
Pan Szymon bo to z nim dokonowałem tranzakcji był miły i się dogadaliśmy co do wszystkiego bez problemu sklep jest przyjazny bo gdy wchodziłem do niego jakiś klijęt (chyba testował D3 z 50f/1,4),czasem ich opisy są lekko koloryzowane ale bez przesady.Czy polecam sklep raczej tak ale trzeba jechać i dotknać sprzęt a nie ufać zdjęciom i opisom.
;)
rynce opadajom :(
Te, ale gwara to nie błąd ;)
Te, ale gwara to nie błąd ;)Ale o co kaman? Wyrazilem jedynie swoj stan, po przeczytaniu cytatu bognika.
Ale o co kaman? Wyrazilem jedynie swoj stan, po przeczytaniu cytatu bognika.
O to, że to co napisałeś, w niektórych rejonach Polski jest idealną transkrypcją gwary (sens Twojego posta zachowany). Taki niewinny żart, nie ma co wnikać ;)
Sendilkelm
09-12-2010, 10:53
Ale o co kaman? Wyrazilem jedynie swoj stan, po przeczytaniu cytatu bognika.
:) Błędy w błędach :P
A nie powinno być cytatu bognik?
Idźta się fajtować na hasiok. ;)
Ja też coś znalazłem.
Niezmiernie ciekawi mnie kontekst tej rozmowy... :mrgreen:
Niestety cytat nie podlinkowany... ;)
Idźta się fajtować na hasiok. ;)
Chyba ciulać :-P
Może nie z tego forum, ale ubaw miałem po pachy:lol: takiego byka podczas przeglądania różnorakich for jeszcze nie znalazłem:)
Witam Cie HUBERCIE ja terz zaczolem majac 13 lat dzis mam 51 i nadal porzukoje wiedzy
wiec życze Ci wytrwałośći wtej pieknej pasi kturą jest SOKOLNICTWO a wiek zawsze jest
dobry do nałuki
Może nie z tego forum, ale ubaw miałem po pachy:lol: takiego byka podczas przeglądania różnorakich for jeszcze nie znalazłem:)
To sa jaja....nie....to nie moze byc prawda!
Niezmiernie ciekawi mnie kontekst tej rozmowy... :mrgreen:
Niestety cytat nie podlinkowany... ;)
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=166398&page=2
post nr 13
To sa jaja....nie....to nie moze byc prawda!
Chyba jednak prawda
http://www.sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?p=17612
http://www.sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?t=653&highlight=bolek
Ale zupełnie nie rozumiem czemu się czepiacie. Jak na ptaka, to całkiem nieźle pisze. Ortografii się nauczy z czasem.
Nasz Tadek (TMB) też tam nieźle swego czasu nawywijał, trochę jestem zdziwiony, że przywołał tutaj ten temat. ;)
Nie z forum, ale na czasie i często popełniany błąd.
Właśnie na TVP Info usłyszałem reportera pytającego na krakowskim rynku "jak dużo ludzi przyszło ZJEŚĆ WIGILIĘ?"
Ręce opadają.
Psychotrop
19-12-2010, 12:53
kurde :/
jak zjedzą Wigilię, to co będzie 24 grudnia ?
boję się :/
A niech zjedzą całe święta, bo ich nie lubię. ;)
A niech zjedzą całe święta, bo ich nie lubię. ;)
Nie rozpoczyna się zdania od "a".
:-P
Nie rozpoczyna się zdania od "a".
:-P
A to czemu? :)
Psychotrop
19-12-2010, 16:17
A ja jaj .... :D
Boryszuk
22-12-2010, 23:03
Czytam sobie artykuł (http://f1.wp.pl/kat,101088,title,Schumacher-pominiety-przez-Autosport,wid,12971057,wiadomosc.html?ticaid=1b777 ) na Wirtualnej Polsce i już przy pierwszym zdaniu mnie odpycha. Chyba jednak google sobie ustawię jako stronę startową. Albo jakieś BBC...
Brytyjski magazyn "Autosport", co roku publikuje listę 50 najlepszych - ich zdaniem - kierowców w 2010 roku.
Co roku lista najlepszych kierowców 2010 roku? Z Imago się zakolegowali czy co? ;)
donkiszot
23-12-2010, 03:50
To ja przytoczę Gazetę.pl:
Globalna awaria Skype. Problem został usunięty, ale nadal nie działa dobrze
I teraz pytania: skoro problem został usunięty, to czemuż miałby działać dobrze? ale, ale, skoro problem nie działa dobrze, to przecież skype powinien działać bez problemu -- czyż nie? :D
Chyba jednak prawda
http://www.sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?p=17612
http://www.sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?t=653&highlight=bolek
Ale zupełnie nie rozumiem czemu się czepiacie. Jak na ptaka, to całkiem nieźle pisze. Ortografii się nauczy z czasem.
No wyglada na to, ze kolo ma powazna "dyslekcje leniwa":D
A teraz cos czego jeszcze nie bylo......ja sam:D
:oops:
Odzwyczailem sie od tego jak traktuje sie klijenta
:oops:
Psychotrop
23-12-2010, 13:07
no, że nie potrafi chodzić na lekcje :D
Że co?
przecie jest w cudzyslowiu!
ja kiedyś przeczytałem bardzo ciekawe słowo "rzułf" 4 litery i 4 błędy jak dla mnie rekord nie do pobicia... no chyba że "wonsz" może z nim konkurować ;)
nic nie będzie bo wigilia w tym roku wypada w piętek trzynastego, podobnie jak syswester, sami sprawdźcie:
http://jaramsie.pl/2jtz1tc_2co9h0#postbox
gratuluje zwycięzcą
Taka świeżynka (a to też ładne słowo).
A to się bierze z paniki przed właściwym używaniem rzeczowników w celowniku. Nagonka na -om istnieje już od dawna i dla niektórych użycie tej formy jest równoznaczne z porażeniem prądem elektrycznym. :)
syswester
Też interesujące. ;)
Też interesujące. ;)
syswester - jedyne co mi przychodzi do głowy to "cycata siostra" ;)
:lol:
Ale żaden pożytek z takiej, chyba, że chodzi o siostrę miłosierdzia. ;)
Ale żaden pożytek z takiej, chyba, że chodzi o siostrę miłosierdzia. ;)
I o to chodzi: cyc(kranken)schwester :O
Oj coś figle mnie się trzymają :P
I o to chodzi: cyc(kranken)schwester :O
Lyngwysta:lol:
Oj coś figle mnie się trzymają :P
Chyba słoneczniki wąchałeś, razem z Kaszandrą. ;)
Chyba słoneczniki wąchałeś, razem z Kaszandrą. ;)
Oj to możliwe, że i mnie się udzielił Jej hmmm słonecznikowy nastrój :)
wonsz calkiem fajny rzułf tesz a o poczcifym starym miesiće Hożuf zapomienilista? :D
Boryszuk
26-12-2010, 16:55
A tan Hożuf to koniecznie trzeba odwiedzić kiedy (Krzychu, przyznaję bez bicia, że pierwotnie napisałem 'jak' zamiast 'kiedy') będzie fzhut Słońca
A tan Hożuf to koniecznie trzeba odwiedzić kiedy (Krzychu, przyznaję bez bicia, że pierwotnie napisałem 'jak' zamiast 'kiedy') będzie fzhut Słońca
Lepiej będzie: "gdy". ;)
(podaj numer, wyślę Ci mms ;))
To od tanów? :p
SlaWasII
26-12-2010, 18:52
I mój Żeszuf... koniecznie!
Boryszuk
27-12-2010, 09:33
To ja w języku lengłydż podrzucę jedno zdanie z wiadomości, którą dostałem na eBayu:
many thanks for your order & payment which has been dispatched todayczyli
Bardzo dziękujemy za Twoje zamówienie i płatność, która została dziś wysłana
"syswester" ...hmm no to się popisałem he he :D a ciąg dalszy polskich miast to Uć
The Structorr
27-12-2010, 14:55
Uć
ućka liska (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7D27e3apaYMJ:www.e-sochaczew.pl/pokaz.php%3Fpokaz%3Dnews%26id_news%3D3335+u%C4%87k a+liska&hl=pl&strip=1)
Uć to od Łódź? Bez przesady, takich błędów nie popełnia się :D
SlaWasII
28-12-2010, 01:13
Uć
Nawet nie wiem jak policzyć ile błędów tu popełniono...
PS
Kiedyś na maturze liczono błędy. Każdy "ortograf" obniżał ocenę o jeden stopień. Moja pani z j. polskiego często powtarzała: Jak zrobisz dwa błędy ortograficzne, to żeby zdać, praca musi być na "piątkę"!
Z ostatniej chwili, perełka: "skączył się".
Jak myślicie, co poeta miał na myśli?
Sendilkelm
31-12-2010, 10:58
Z innego forum :)
Ścieszki dzwiękowe z filmu Księżyc w nowiu
A, to wiem - to są ścieżki, które cieszą. ;)
Boryszuk
31-12-2010, 11:15
A, to wiem - to są ścieżki, które cieszą. ;)
czyli ścieżki-śmieszki :)
"Sukces Polaków w Afganistanie, zlikwidowali fabrykę talibów" uwielbiam RSS Gazety.
Nawet nie wiem jak policzyć ile błędów tu popełniono...
Eeee tam:mrgreen:
Ja mam tak w opisie i nie zamierzam zmieniać.
http://lexopedia.pl/index.php/U%C4%87
Wydaję mi się,że można spotkać na naszym forum bardziej rażące błędy np:"Kto pomorze" niż bicie piany z "Uć":mrgreen:
Dzisiejszy mistrz (z innego forum):
Niewłancza się wogule
I kolejny, tym razem stąd:
(...) powinien wyleźdź
Boryszuk
17-01-2011, 10:06
Ostanio zdjołem (...) zobaczyć własnie rużnice
Mnie to aż zabolało.
Wreście rozsądny post!
Jak ta lala.
Z kąt można wziąć takie rzeczy?
Można. W mój kąt być też słownik.
paskuctwo - taka paskude znalazlem:D
dlugo szukac nie musiales ;)
Na jedynce leice zasłoniły twarz kumotra, a kumoszki to tylko czubek głowy widać.
Nieładnie tak Leice coś zasłaniać!
PS. Chodziło o lejce oczywiście.
Obrazkowy :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img832.imageshack.us/img832/906/bprzegieciebystorm74.jpg)
Psychotrop
10-02-2011, 14:26
Obrazkowy :)
łooo matko :D
powinni zatrudnić Ekoneta :)
photoaction
10-02-2011, 14:28
mistrzostwo świata..
dziś byłem w moim dziekanacie zeby złożyć zaświadczenie dot praktyk.
Pani która mi wypisywała dzienniczek zamiast public relations wpisała : publikrelataion... rączki mi opadły. takie sekretarki szkoły zatrudniają..
Azazel85
13-02-2011, 02:44
Wątek o "pżeżywaniu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2278417#post2278417)" :)
Oczywiście wypowiedzi na temat: zero :)
łooo matko :D
powinni zatrudnić Ekoneta :)
Gdzieś kiedyś widziałem zdjęcie paragonu z artykułem "pędrajw". ;)
marciing
13-02-2011, 16:20
witam mam pytanie chce kupic dobry tele i raczej jestem zdecydowany na 70 -200 f/2.8 VR II ale chcialem spytac fachowcow lub moze poziadaczy tego obiektywu jak on sprawdza sie z d 90. chodzi o matryce DX i kompatywilnosc z tym obiektywem no i inne zaleznosci o ktorych nie mam pojecia. Czy to dobry wybor a moze macie jakies inne propozycie co do wybory teleobiektywu do d 90?
:D
The Structorr
13-02-2011, 16:45
Czemu "poziadaczy" nie pokolorowałeś?
marciing
13-02-2011, 17:16
Czemu "poziadaczy" nie pokolorowałeś?
bo kompatywilnosc jest ciekawsza ;) tam powiedzmy że mogła być literówka a w kompatywilnosci już nie ma o tym mowy ;)
Rafał_Sz
13-02-2011, 22:12
Z allegro: (1450804831)
"Witam mam do zaoferowania zegarek festina zegarek jest pszywieziony z zagranicy w 100% sprawny nie wiem czy mam o tym wspominać ale na szybce jest taki prawie nie widzoczny odłamek szybki prawie go nie widać tszeba sie dobrze pszyjżeć po zatym wszystko jest ok."
:)
Przyzwoita cena, mój ma rok a dalem 6200 i nie żałóję ani jednej złotówki, nawet wystajaca soczewka mi nie przeszkadza:)
Na słownik też nie ma co żałować.
Photoartbox
25-02-2011, 09:41
ludzie przeżywają, że kupili małpkę za 1000 zł i nie oszczy w jednym rogu
Widocznie trzeba troche doplacic, zeby szczala we wszystkich rogach ;) :D
za pierwszym razem serwis wymienił "Pyte główną"
za pierwszym razem serwis wymienił "Pyte główną"
Bywa gorzej: "pyta gówna" :)
Gorzej to będzie jak gówno odpowie.
Gorzej to będzie jak gówno odpowie.
I nastąpi zwrot do nadawcy.
ale nadal nie pozwole sobie wciskac kitu i mam awers do ludzi ktorzy staraja sie byc madrzejsi od kury. :)
Ciekawe, czy ma też rewers.
Nowe spojrzenie na sprawy narodowościowe na forum:
użydkownik (znalezione w PW).
:)
Nie z forum, stare, ale bardzo mocne. Onegdaj Teleexpress relacjonował powódź w Toruniu. Padło tam takie zdanie: "Od świata jest odciętych kilka rodzin, dotarł do nich nasz reporter".
To ja mam lepsze - parę dni temu widziałem w gazecie lokalnej artykuł reklamowy pt. "Na ratunek zaćmie". :)
Mam i ja:
"Prosimy wszystkich mieszkańców, którym upływa termin ważności, o systematyczne zgłaszanie się do Urzędu Miejskiego..."
Mam i ja:
"Prosimy wszystkich mieszkańców, którym upływa termin ważności, o systematyczne zgłaszanie się do Urzędu Miejskiego..."
Będą ich odświeżać? Jak kiełbasę z Constaru! :D
Władca Pixeli
18-03-2011, 04:51
Prezydent Bronisław Komorowski, składając wpis kondolencyjny w japońskiej ambasadzie, popełnił dwa błędy ortograficzne - twierdzą reporterzy 24...
W zdaniu tym prezydent popełnił jednak dwa błędy ortograficzne, pisząc "bulu" i "nadzieji" - twierdzą internauci i dziennikarze, wytykając Komorowskiemu "szkolne pomyłki". :mrgreen:
Prezydent Bronisław Komorowski, składając wpis kondolencyjny w japońskiej ambasadzie, popełnił dwa błędy ortograficzne - twierdzą reporterzy 24...
W zdaniu tym prezydent popełnił jednak dwa błędy ortograficzne, pisząc "bulu" i "nadzieji" - twierdzą internauci i dziennikarze, wytykając Komorowskiemu "szkolne pomyłki". :mrgreen:
http://m.onet.pl/_m/8c5a5bea4cbcde43a745edbb0e0e410e,18,1.jpg
;)
Z artykułu na onet:
Niektórzy kibice po spotkaniu wyrazili swoje niezadowolenie ze stosunków piłkarza z publicznością.
http://biznes.interia.pl/news/wielka-gwiazda-swiatowej-pilki-oszustem-podatkowym,1616365
Jest facet z babką, od 30 lat żyją w tzw. konkubinacie.
Któregoś dnia on mówi do niej:
- Kochanie, wyjdziesz za mnie...?
- Tak!
- ...ze śmiećmi?
Wklejam calosc, dla mnie to nie wyglada dobrze;)
- ...ze śmiećmi?
Wklejam calosc, dla mnie to nie wyglada dobrze;)
Dosyć często spotykana forma. Może tworzona przez analogię do odmiany słowa "dzieci"?
Dosyć często spotykana forma. Może tworzona przez analogię do odmiany słowa "dzieci"?
Ale nieprawidlowa, tego jestem pewien;)
A kolejny rodzynek tutaj:
kelnerka to nie obsługa dźwiga
Psychotrop
01-04-2011, 09:30
A kolejny rodzynek tutaj:
kelnerka to nie obsługa dźwiga
i obsługa i także dźwiga :)
i jeszcze jedno:
"Jeszce wczoraj amerykańskie media podawały informacje o siedemdziesięciu osobach przygniecionych dachem zwalonej konstrukcji. Informację tę, zdemontowali organizatorzy pokazów, tłumacząc, że nic takiego nie miało miejsca"
źródło (http://lotniczapolska.pl/Sztorm-nawiedzil-Sun%27n-Fun,18692)
Sendilkelm
01-04-2011, 09:56
Ostatnio siedząc w kawiarni usłyszałem tak:
"Zapraszam koktajl" :)
Wiem, że nie jest to błąd, bo może powiedziała przecinek lub kropkę, ale zabrzmiało to właśnie tak jak napisałem.
woytec60
07-04-2011, 05:44
Wież , przez chwilę też tak pomyślałem ;-):lol:
Ciekawe, czy miało być wiesz (Wiesz co, przez chwilę też tak pomyślałem) czy wierz ("Wierz mi, przez chwilę też tak pomyślałem)? ;)
Jakiś misiek (na gazeta.pl) próbował sklecić poemat okolicznościowy:
"Dookoła topnieje śnieg. W stróżkach spływa woda. Wszędzie kałuże i błoto.
[...] rok temu miejsce to wyglądało jak dzikie wysypisko śmieci. A chata ulepiona z drewnianych płyt wyglądała jeszcze bardziej obskurnie niż teraz. Do koła były porozrzucane zużyte opony"
Ale poezja z błędami ortograficznymi wygląda raczej żałośnie. ;)
Zużyte opony pasują do koła :)
Zużyte opony pasują do koła :)
Ale mnie przede wszystkim przeraziły te dozorczynie, w których spływa woda. ;)
Ale mnie przede wszystkim przeraziły te dozorczynie, w których spływa woda. ;)
A nuż w żarliwych stróżkach chyżo smużący się żur spływa strużkami żartobliwie?
A znużony nóż rzuca się z chrzęszczącym charkotem na rzężącą żagiew z rzadkimi żabimi rzęsami?
Sendilkelm
15-04-2011, 11:09
Z komentarzy na ibood.pl
kbojko, nie ten model, inne parametry, w tamtym maż dłuższą gwarancję więc jakby co dobra alternatywa
Mąż z gwarancją? Ale te kobiety teraz są wymagające.
Komentarz z nk: ,,Andzia co maż taką mine uśmiech córka ma 1 komunie cież sie pozdrawiam" ...
Z forum globtroter.pl ;-)
"Dziedobry,
Wlasnie przyjechalem do singapur na rok i chetnie bym sie spotkal z Polakami, w NTU lub w na miescie, (zpujscie na moj watek). Do zobaczenia.
Dziekuje"
Z forum globtroter.pl ;-)
"Dziedobry,
Wlasnie przyjechalem do singapur na rok i chetnie bym sie spotkal z Polakami, w NTU lub w na miescie, (zpujscie na moj watek). Do zobaczenia.
Dziekuje"
Raczej cała wypowiedź się prosi o czerwone barwy...
--------
Do pożarcia dla Ekoneta - artystyczne obważanki z telefonu. ;) Smacznego!
źródło (http://img714.imageshack.us/i/obwaanki.jpg/)
krokus66
20-04-2011, 23:27
Mąż z gwarancją? Ale te kobiety teraz są wymagające.
Co autor miał na myśli?
Bardziej mnie interesuje o jakim modelu mówią i czego dotyczą te parametry. Czego dotyczy gwarancja, aczkolwiek wiemy, że jest dłuższa i jest dobrą alternatywą.
Na moje wyczucie jest to rozmowa dwóch kobiet.
Psychotrop
21-04-2011, 00:02
Do pożarcia dla Ekoneta - artystyczne obważanki z telefonu. ;) Smacznego!
oooo
maupa była w Krakowie i nie zadzwoniła ;>
A co Ty myślisz, że krakowskie obważanki tylko w Krakowie sprzedają? :D ;)
Psychotrop
21-04-2011, 00:09
no tak
w Krakowie byłoby napisane tylko "obważanki" :D
oooo
maupa była w Krakowie i nie zadzwoniła ;>
Faktycznie jakaś maupa.
no tak
w Krakowie byłoby napisane tylko "obważanki" :D
W Krakowie kiedyś widziałam "świerze obwarzanki" - następną razą uwiecznię. ;)
Z naszego forum... :)
WAŻNE!
Pomiędzy 28 czerwca a 4 kwietnia wyjeżdżam na majówkę i nie będzie mnie w kraju. Powinienem mieć jednak dostęp do internetu więc na ewentualne zapytania będę mógł odpisywać.
woytec60
24-04-2011, 20:01
No co?
Wyjeżdża chłopak na ponad osiem miesięcy to poinformować na forum o tym trzeba ;)
Mature zdawalem 10 lat temu. Juz byli dysortograficy, dyslektycy i ja wsrod nich bylem. Co ciekawe na maturze schorzenie zniknelo i do dzis jakos nie daje mi sie we znaki. Kwestia samokontroli.
Niestety internet ze swymi popularnymi forami, tudziez komentarzami newsow uwstecznia mlodych ludzi w tym wzgledzie.
Coś w tym jest ...
Tego nie znalazłem na forum, ale pierwszy post zaczynał się od 3 błędów w 4 literowcu. Ciekawostka, do dziś niedościgniona to taki oto wyraz > rzułf = żółw. Ucznia 2 klasy gimnazjum ... mocne!
Ze slajdów podesłanych przez prowadzącego:
rozstrzepienia pokładów
"Skradziono cennego araba. Trwają poszukiwania" kocham RSS Gazety.
Przepraszam Kolegę którego zacytowałem, ale rozłożył mnie na łopatki.
w lali więcej oleju zeby migawka dłuzej wytrzymała
:-D
"pod innym kątem bym to zrobił, bardziej aufass niż w ten sposób"
en face? :D
Centrum Filmowe ATV GROUP szuka:chłopców i dziewczynek w wieku3 -9 l do opakowania trampoliny.
Rafał_Sz
31-05-2011, 18:45
To moje jak do tond najlepsze szkło więc dbałem o nie wyjątkowo.:D
Bardzo dobre Az sie prosi zeby to na kliszy uwietrznic
grajnert
26-07-2011, 12:35
Z bloga pewnego banku
[ciach] A dla ...... należy powiedzieć gutbay
Z komentarzy do pewnej strony: "... suma sumarów... " :D
(chodziło o summa summarum oczywiście)
Chair and make-up:
Krzesło i makijaż ??
Samo H i CH w języku obcym też mogą być znaczącym błędem.
Właśnie oglądam w lokalnej telewizji audycję "Wrocław się!" - i radośnie szczebioczące dziewczę z mikrofonem próbowało wypożyczyć Wrocławski Rower Miejski, zwracając się do gościa odpowiedzialnego za działanie automatu wypożyczającego rowery: "czy mógłby pan mi, jako zupełnemu NUWORYSZOWI, pomóc?" Domyślam się, że chciała powiedzieć pewnie "nowicjuszowi", ale wyszło komicznie. A nie była to audycja na żywo. ;)
Boryszuk
03-10-2011, 21:44
Nasze własne, forumowe.
O ironio!
czlowiek uczy sie na swoich blednach.
Mam pytanie - z kąt takie kostiumy?
Umysł matematyczny.
Nasze własne, forumowe.
O ironio!
O kurcze, ale rarytas! :lol:
Panowie serwisanci mnie przerażają
źródło (http://img847.imageshack.us/img847/1738/img201110041801141.jpg)
Boryszuk
04-10-2011, 18:17
Panowie serwisanci mnie przerażają
źródło (http://img847.imageshack.us/img847/1738/img201110041801141.jpg)
Moze chodzilo im o Hotspotkiewicza tylko sie nie zmiescilo? :D
Borsuku, chyba wiem gdzie mieszkam ;) A może to chodziło o jakiegoś "Kiewicza"? Ale żeby na potwierdzeniu przyjęcia sprzętu do serwisu prezentować swoje prezentacje seksualne?
Na jednej ze stron portalu: "zatłitowali niezawodni dziennikarze".
Muszę przyznać, że chwilę się zastanawiałem zanim załapałem o co chodzi :)
Przecierałem oczy ze zdumienia, aż musiałem zrobić zdjęcie :)
źródło (http://img52.imageshack.us/img52/1906/tmf1321.jpg)
Psychotrop
20-10-2011, 15:39
Przecierałem oczy ze zdumienia, aż musiałem zrobić zdjęcie :)
ale o co ci chodzi ? :)
przecież to taki "dynks" do ustawiania temperatury w sądzie :)
ale o co ci chodzi ? :)
przecież to taki "dynks" do ustawiania temperatury w sądzie :)
Aaa, to o to chodzi, sorry, nie pomyślałem ;)
Boryszuk
29-10-2011, 13:30
Fotograf-akrobata? ;)
Robienie zdjęć za czołem
Fotograf-akrobata? ;)
Chyba patolog-fotograf ;oP
Z naszego forum:
Witam jest to moj pierwszy wpis na forum, a temat wybralem z racji tego ze dzieki niemu po przejrzeniu niekturych waszych prac zamowilem heliosa 44M-4 2/58 (bodrzet ograniczony , a możliwości spore tego obiektywu :] )
Bodrzet? :D
Bodrzet? :D
A "niekturych" to przegapiłaś...? ;)
No co Ty. Po prostu tego drugiego nie mogłam przez jakiś czas rozszyfrować :D
Bodrzet mnie natchnął, nazwę tak pierwszego syna :) Bodrzet, prawie jak Bogart :)
Psychotrop
01-11-2011, 21:41
ew. Bożydar ;)
Na 2 maż dziwny rozkład GO
To chyba tryb rozkazujący, w którym fotograf pieszczotliwie namawia obiektyw do ukazania unikalnych właściwości optycznych.
Tu cały zestaw:
http://www.widelec.pl/widelec/1,111648,10616475,60_smiesznych_promocji_z_hiperma rketow_i_sklepow.html
Co Wy wiecie o ortografii...
wshut -> wschód
(autentyk)
Bodrzet mnie natchnął, nazwę tak pierwszego syna :) Bodrzet, prawie jak Bogart :)
Albo Borat :D
Tu cały zestaw:
Zestaw zawsze jest caly :P
A kartka papieru cofa sie do tylu :P
Zestaw zawsze jest caly :P
A kartka papieru cofa sie do tylu :P
ebstein: [płonie ze wstydu]
Coraz ich mniej...
źródło (http://img841.imageshack.us/img841/5950/dsc8199n.jpg)
Rafał_Sz
11-11-2011, 12:08
Nie wycieraj ekranu na sucho bo się niszczy, hej!
;)
Świeżutkie z forum:
"Ponieważ jako że przesiadam się dopiero co na Nikona też mam dylemat odnośnie wyboru puszki :/"
Te japońskie czy chińskie dostaniesz w każdej herbaciarni ( rozejrzyj się po pułkach na pewno są).
Piechoty czy artylerii?
Idealem by byl aparat z matryca, ktora daje sporo szczeglow z duzym zakresem tonalnym i sporymi szumami przy ISO-640/800 zwyzsz, ktore sa powtarzalne przy takich samych waronkach oswietleniowych nawet przy mocnym doswietleniu.
...
...
Masakra, dopiero za trzecim podejściem zrozumiałem.
prawdziwi meszczysni nie kryja emocji.
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić pracy bez szerokiego kontaJa też lubię mieć coś w zanadrzu (w banku).
Nie zajmuje się zdjęciami profesjonalnie przez długi czas robiłem i robię nadal zdjęcia zenitami jak 202 i XP cyfrę kopiłem 3 lata temu ( Nikona D40 ) gdyż jest wydajniejszy mowie to pod katem ilościowym karta a klisza dokupiłem przejście z mocowania M42 na mocowanie Nikona by móc korzystać z posiadanych obiektywów od Zenita nagrywanie filmów to dodatkowa pierdółka w aparacie od tego mam kamerę full-HD jestem użytkownikiem domowym jak można tak rzec robię zdjęcia dla siebie nie jakoś profesjonalnie moje pytanie jak dobrze stwierdzono było nie kompletne wiec je uzupełnię chce kupić aparat chce nadal używać obiektywów od Zenita stać mnie na aparat z przedziału D5100-D90 z obiektywem 18-105 nie zależy mi na kręceniu filmów przeczytałem wiele wątków i opinii testów itp. i D90 przeważa zwłaszcza ze ma lepsze i szybsze dojście do funkcji czego zaczelo mi brakować w D40 z pewnym czasem D5100 ma matryce od D7000 jeżeli dobrze pamiętam, jest mniejszy co nie ma znaczenia większa ilość Mpx. nie ma AF, głównie mi chodzi o korzystanie z obiektywów od Zenita bo mam ich trochę
wiec który się lepiej nada do tego
Piękne!?
Psychotrop
30-11-2011, 11:24
aż korci, żeby wyedytować ten post i powstawiać przecinki i kropki w trochu innych miejscach :D
Boryszuk
30-11-2011, 14:29
Co Wy chcecie? Gość ma płuca wielkości Mazowsza!
Co Wy chcecie? Gość ma płuca wielkości Mazowsza!
Ja chyba mam kiepskie, nawet przeczytać nie dałem rady ;o)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/12/d91279ad011624f45522611c1e473e32-1.jpg
źródło (http://img.wiocha.pl/images/d/9/d91279ad011624f45522611c1e473e32.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/12/d91279ad011624f45522611c1e473e32-1.jpg
źródło (http://img.wiocha.pl/images/d/9/d91279ad011624f45522611c1e473e32.jpg)
Jezus Maria O_O
tu jest dobre poruwnanie,tylko ze w jenzyku rosyjskim
-_-
Mam dokładnie takie samo wrażenie i życzę powodzenia z D 7000 tym wszystkim którzy tak pięknie teoretyzują w temacie D7000 a nie mieli tego aparatu nawet w ręku który ma jednak kilka poważnych wad i tyle.
Zapraszamy tylko osoby, które nie mają wad w ręku :D
źródło (http://wszechpolska.pl/uimages/services/wszechpolska/i18n/pl_PL//201112/1323122745_by_Doknic.jpg?1323122745)
Huh ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/12/1324396472_by_matlin_500-1.jpg?1324396473
źródło (http://wyciagamykarteczki.pl//uimages/services/karteczki/i18n/pl_PL//201112/1324396472_by_matlin_500.jpg?1324396473)
"Gdy nam owca szablon wzięła" :D
Rafał_Sz
26-12-2011, 13:43
2.Nieznaczne slady urzytkoowania ,stan oceniam na 5- Z naszej giełdy...
Rafał_Sz
04-01-2012, 14:13
;)
źródło (http://autokacik.pl/files/285628549-kurtura.jpg)
Sendilkelm
31-01-2012, 16:50
Z prywatnej wiadomości gdzieś w internecie...
ałtograf
A kto wie, co to jest "bułazerja"? :)
Rafał_Sz
31-01-2012, 21:51
Wczesnogierkowskie odpicowanie przedpokoju drewnem lub złośliwe określenie nart przez "parapeciarzy". :)
Jak to co? Bułka z mizerią ;)
Rafał: 5, Marcin: 3+, Jacek: pała! ;)
Rafał_Sz
31-01-2012, 21:57
W rzyciu piontki niedostałem! :D
Rafał: 5, Marcin: 3+, Jacek: pała! ;)
Krzyś: 0 - za brak kreatywności ;)
Krzyś: 0 - za brak kreatywności ;)
Pewnie ocenial wg klucza ;-)
Pewnie ocenial wg klucza ;-)
A klucz od Gerdy. ;)
A klucz od Gerdy. ;)
A Gerda podpierniczyła klucz Kajowi, który ten zajumał królowej Śniegu ;)
I co z tego wynika? Eko należy do GTZ (Grupy Trzymającej Zimę) :grin:
hahaha
leżę i kwiczę - ze śmiechu
"rze tesz wcześniej teko temató nie fidziałem - jest miszczoski!!!"
HAHAHA
LUBIĘ TO!
ps. chyba sobie zmienię podpis w stopce na "błendach" hehe
z ogłoszenia na naszej giełdzie:
"Sprawny, celny i ostry.Egzęplaż "