Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Roztoczańskie szumy

Ponieważ przy poprzednim zdjęciu pojawiło się kilka uwag co do koloru zielonego - więc poszukałem w szufladzie i obrobiłem jeszcze jedną fotkę z dużą ilością zieleni. Zamierzenia co do kierunku obróbki: umiarkowanie silny kontrast, kolory możliwie naturalne, nasycone; brak przepałów na wodzie (spienione fale rzeczki) i widoczność szczegółów w cieniach (np pośród liści krzaczka). Warunki pogodowe - pochmurny dzień. Proszę o uwagi co do kolorów/jasności/kontrastu - chcę się ostatecznie upewnić że mój nowy ekran (Dell U2410) jest ustawiony poprawnie. Jeśli zechcecie powiedzieć coś o samej fotce - też będzie mi miło

Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Jest dokładnie tak, jak tam (domyślam się, że to Tanew, choć i na Sopocie są podobne) jest.

Domyślnie

@hubik: Nie pamiętam, która konkretnie to rzeczka - ale rzeczywiście jest to jedna z dwóch wymienionych przez ciebie
    No i miło, że kolory są zgodne z tym co masz w pamięci
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Wydaje mi się, że jest dobrze. O ile ta scena była w lekkim cieniu (jak przypuszczam). Masz chorobę dziecięcego wieku posiadacza nowego sprzętu i jest to oczywiste. Nie przejmuj się za bardzo.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Szumy na Tanwii w Rebizantach k. Suśćca są w większości połozone w dość głębokim wąwozie, położonym na skraju Puszczy Solskiej, a jedynie niewielka ich część jest w miarę odsłonięta. Gdy zwiększa się ilość listowia, nie jest tam łatwo o słońce. Ja latem szumy sobie odpuszczam i jeżdżę tam od jesieni do wiosny. Dominiku, poradziłeś sobie.

Uprawnienia umieszczania postów