Szukaj
Do mnie przemawia tylko 7ka. Dlatego, ze ładny kadr, kolorystyka no i twarz doświetlona!![]()
No tak, fakt. To są w zasadzie takie same zdjęcia. Różnice niewielkie.
Za kolegami - jakbym miał jakieś wybrać to nr.7 ale i tak jakoś bez przekonania....
Mogłoby być : szerzej , z jakimś pomysłem na sesję (miejsca, pozycje, atrybuty - no patrz na ten płotek na siódemce - mogłeś go wykorzystać - posadzić modelkę przy nim i zdjęcie pstryknąć wzdłuż plotka- fajnie by zanikał poza głębią ostrości).
Generalnie - nieopanowane i niewykorzystane tło oraz za ciasne kadry w zasadzie samej głowy. Podejrzewam , że skupiłeś się na tak ciasnych portretach z powodu obiektywu . 18-105- przy szerszych kadrach nie daje już płytkiej głębi ostrości. Trzeba nadrabiać pomysłem i miejscówkami , jak nie można pobawić się głębią ostrości.....
Moim zdaniem więcej można było wyciągnąć przy poprzedniej Twojej sesji - tam podstawowym problemem był brak więzi fotografowanej z fotografem. Spojrzenie ciągle gdzieś ucieka. Akurat tam by się przydało (przy szerszych kadrach ) aby modelka zerkała w obiektyw. Tylko najlepiej nie za każdym razem tak samo (ale to już inny problem- mam ten sam z żoną)
Pozdrawiam , życzę rozwoju i sukcesów![]()
Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
Prawe
Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/
Dokładnie! Nigdy nie miałem w rękach jasnego szkła i nie wiem co to znaczy mała GO z 35,50mmWięc strzelam końcem obiektywu.
Wykorzystałem barierki na mostku, ale zdjęcia zdecydowanie były gorsze.
Pierwsza sesja generalnie to moja wina, że wzrok nie był kierowany w obiektyw - tak kazałem patrzeć.
Dzięki za wizyte i komentarze!
D90 / 18-105 / Blenda F&V
Dla mnie zdjęcia są bardzo dobre, a modelka pięknaPrzysłużyło się jej ścięcie włosów, pozdrawiam.
Niestety będę okrutny tym co napiszę, ale... zycieNie przemawia do mnie żadno z prezentowanych zdjęć. Nuuuda nuda i jeszcze raz nuda. Poza tym cięzko ten set nazwać sesją, to raczej spacerowe stryki, tak mi się przynajmniej skojarzyły
![]()
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Skontaktuj się z nami