Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach Awatar mac87
    Miasto
    ok. Nysy, Grodkowa

Domyślnie Sesja nr 2 [mac87]

Jeśli komuś sie chce to może zajrzeć na moja poprzednią sesje tutaj i wypowiedzieć sie odnośnie postepu, stagnacji lub regresu. Proszę o opinie i komentarze.

1

2

3

4

5

6

7

8
    D90 / 18-105 / Blenda F&V

Domyślnie

Przede wszystkim jest nudno przez same ciasne kadry.
    Najprzyjemniejsza chyba 7, ale jak tniesz głowę to zdecydowanie, a nie sam czubek włosów
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Do mnie przemawia tylko 7ka. Dlatego, ze ładny kadr, kolorystyka no i twarz doświetlona!
    Jestem Kobieta.
    Pierdołki
    Galeria

Domyślnie

No tak, fakt. To są w zasadzie takie same zdjęcia. Różnice niewielkie.
    Za kolegami - jakbym miał jakieś wybrać to nr.7 ale i tak jakoś bez przekonania....
    Mogłoby być : szerzej , z jakimś pomysłem na sesję (miejsca, pozycje, atrybuty - no patrz na ten płotek na siódemce - mogłeś go wykorzystać - posadzić modelkę przy nim i zdjęcie pstryknąć wzdłuż plotka- fajnie by zanikał poza głębią ostrości).
    Generalnie - nieopanowane i niewykorzystane tło oraz za ciasne kadry w zasadzie samej głowy. Podejrzewam , że skupiłeś się na tak ciasnych portretach z powodu obiektywu . 18-105- przy szerszych kadrach nie daje już płytkiej głębi ostrości. Trzeba nadrabiać pomysłem i miejscówkami , jak nie można pobawić się głębią ostrości.....

Moim zdaniem więcej można było wyciągnąć przy poprzedniej Twojej sesji - tam podstawowym problemem był brak więzi fotografowanej z fotografem. Spojrzenie ciągle gdzieś ucieka. Akurat tam by się przydało (przy szerszych kadrach ) aby modelka zerkała w obiektyw. Tylko najlepiej nie za każdym razem tak samo (ale to już inny problem- mam ten sam z żoną )
    Pozdrawiam , życzę rozwoju i sukcesów
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    ...ale jak tniesz głowę to zdecydowanie, a nie sam czubek włosów
    Niestety, ale muszę się zgodzić. No i jak już wcześniej napisano: ciasnawo troszkę
    Facebook

D7200 + N35 + ściereczka + torba

Miasto
    ok. Nysy, Grodkowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    Podejrzewam , że skupiłeś się na tak ciasnych portretach z powodu obiektywu . 18-105- przy szerszych kadrach nie daje już płytkiej głębi ostrości.
    Dokładnie! Nigdy nie miałem w rękach jasnego szkła i nie wiem co to znaczy mała GO z 35,50mm Więc strzelam końcem obiektywu.
    Wykorzystałem barierki na mostku, ale zdjęcia zdecydowanie były gorsze.
    Pierwsza sesja generalnie to moja wina, że wzrok nie był kierowany w obiektyw - tak kazałem patrzeć.
    Dzięki za wizyte i komentarze!

Domyślnie

To rób na 105mm, odejdź kawałek dalej i znajdź miejsce gdzie tło będzie w dużej odległości (najlepiej jakieś drzewa z prześwitami, woda, fontanna itp. - porobią się fajne bliki )
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Dla mnie zdjęcia są bardzo dobre, a modelka piękna Przysłużyło się jej ścięcie włosów, pozdrawiam.

Domyślnie

Niestety będę okrutny tym co napiszę, ale... zycie Nie przemawia do mnie żadno z prezentowanych zdjęć. Nuuuda nuda i jeszcze raz nuda. Poza tym cięzko ten set nazwać sesją, to raczej spacerowe stryki, tak mi się przynajmniej skojarzyły
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Miasto
    ok. Nysy, Grodkowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzehoo19 Zobacz posta
    Dla mnie zdjęcia są bardzo dobre, a modelka piękna Przysłużyło się jej ścięcie włosów, pozdrawiam.
    Dzięki

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    Niestety będę okrutny tym co napiszę, ale... zycie Nie przemawia do mnie żadno z prezentowanych zdjęć. Nuuuda nuda i jeszcze raz nuda. Poza tym cięzko ten set nazwać sesją, to raczej spacerowe stryki, tak mi się przynajmniej skojarzyły
    Dziewczyna mi to samo mówiła: żebym nie wrzucał tych zdjęć bo nie ma rewelacji, ale tu chodzi bardziej o wskazówki ze strony forumowiczów. Lubię ciasne kadry ze względu płytką GO.
    Dzięki

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów