Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Paryż - Luwr

Domyślnie Paryż - Luwr

Wydaje się, że to kolejny żelazny punkt do odwiedzenia w Paryżu ... ale chyba nie dla każdego. Widziałem młodych i starych, którzy targali się, z bólem na twarzy, za kimś komu się tak wydawało ... ale zapominali się zapytać zainteresowanego czy ma podobne poglądy. Muzeum jak wiadomo jest ogromne i przejście go za jednym zamachem siłą rzeczy jest mordęgą. Zrobiliśmy to ale przyznaję, że w 6-ej godzinie rejestrowałem wszystko już tylko nogami. Ale i tak zrobiło na mnie wrażenie bo zebranie w jednym miejscu tak różnorodnych dzieł sztuki i historii oferuje każdemu coś do zobaczenia. Zawsze się też zastanawiam przy czym ludzie zatrzymywali by się najczęściej sami z siebie jakby nie mieli w głowach "klasyków" w postaci Mona Lisy, Nike, Wenus itp.

Jeżeli chodzi o wrażenia fotograficzne, to dziedziniec Luwru, piramidy, sadzawki i fontanny dają dużo frajdy - mnie, bo moja żona w drugiej godzinie odmrażania sobie tyłka na kamiennych murkach zaczęła się buntować Niewątpliwie warto być kiedy działają fontanny (nas to niestety ominęło) ale również w nocy.

A tu kilka moich kadrów:

Część dzienna

1. Piramid jest tak naprawdę 4. W tle tzw. oś historyczna Paryża czyli od łuku Carousel przy Luwrze, przez stary Łuk Tryumfalny, aż do Nowego Łuku w La Defense

2. Piramidy otaczają sadzawki z fontannami

3. Pomimo, kupy szkłą i metalu, dobrze się komponuje z samym muzeum

4. Kształt wprost zaprasza do zabaw z formą

5. Choć czasami można pobujać w obłokach

6. Lub zajrzeć pod spód

7. A tak wogóle to po prostu wejście do muzeum

A teraz część nocna:

8. Nocne z małym łukiem tryumfalnym w tle

9. Piramidzie w nocy trochę odbija

10. Wszystkim zresztą odbija

11. A na koniec klasycznie

Bonus - sadzawki to też dla niektórych dom

Pozostałe paryskie zestawy
    - Montmartre http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=179016
    - Wieża Eiffla http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=179097
    - Cmentarz Pere Lachaise http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=179239
    - Cmentarz Montmartre http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=179337
    - Łuk Tryumfalny http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=179498
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Już w poprzednim miałem pisać ...czy robiłeś coś innego oprócz zdjęć w tym Paryżu?
    Uważaj bo dostaniesz warunek... wyjazd TAK ale bez aparatu ...doświadczony Ci to mówi...

Tym razem podoba mi się jedynka ... taka pocztówkowa ale dająca całościowy obraz ... nocne też sympatyczne ...

Rażą mnie cięcia piramid na dolnych rogach np w 2 ... niby minimalnie ale brakuje mi tego zejścia na ostro ... może to tylko moje takie odczucie....

Aha i kaczusie było robić jak wracają
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

potwierdzam - kaczucie zakładam z myślą o wybranych - robimy z przodu a nie od tyłu - ale to musimy jeszcze poćwiczyć
    za Grześkiem 2, 4 , 5 - szkoda końców , 7 do zaakceptowania - ale też brakuje symetrii
    nocne - generalnie mi się podobają - ale podobny problem z piramidami - a może Ty ich po prostu nie lubisz w całości ?
    dla mnie z całości 8 i 3

Pozdrawiam

Domyślnie

Jedynka
    Fajna obróbka, widać że trochę czasu jej poświęciłeś.

Cytat Zamieszczone przez milk Zobacz posta
    Już w poprzednim miałem pisać ...czy robiłeś coś innego oprócz zdjęć w tym Paryżu?
    Uważaj bo dostaniesz warunek... wyjazd TAK ale bez aparatu ...doświadczony Ci to mówi...
    Zawsze można kupić swej połówce lustrzankę i wtedy zrozumie o co c'man i jeszcze można zyskać śliczny backup.

Domyślnie

do mnie tylko trójeczka przemawia ... pozdrawiam.
    Nikon D5000 + Sigma 8mm f/3.5 EX DG Fisheye, N AF 50 mm f/1.8D, N AF-S 18-105 f/3.5-5.6 G DX ED VR
    www.studioreklam.com.pl

Domyślnie

Dzięki za komentarze. No tak, rzeczywiście trochę tych zdjęć porobiłem Ale tak wcześniej ustaliłem z żoną - dla każdego coś miłego trochę tylko narzekała przy Luwrze w La Defense .... gdzie spędziliśmy 6 godzin Z tymi cięciami to zobacze się da zrobić.

Talking

Ładne zdjęcia.
    Wybieram: 1, 2 - szkoda uciętych rogów, 3, 7, 8, 10, 11.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Fajne, ciekawe kadry, w dziennych zdjęciach pasująca "zimna" i ascetyczna kolorystyka.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Fotografowales moze nocne zycie w Paryzu ?

Domyślnie

@Motorniczy - no na to niestety nie miałem czasu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów