Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Paryż - Wieża Eiffla

Już lądując na odległym, bo ok 70 km od Paryża, lotnisku na horyzoncie widać charakterystyczną budowlę. Ten symbol Paryża każdy z nas zna a mimo to muszę przyznać, że na mnie ta konstrukcja zrobiła naprawdę spore wrażenie. Czuć moc i siłę w tej kupie żelastwa a i widok z góry jest przedni. Podobało mi się też chodzenie po Paryżu i wypatrywanie wieży z różnych perspektyw. Wstyd się przyznać ale w dniu który sobie wybrałem, żeby porobić więcej zdjęć wieży i z wieży ... padły mi baterie więc nie jestem do końca zadowolony z tych zdjęć ale z kilku jestem. A może i Wam przypadną do gustu. Zobaczymy. Wieża w kilku odsłonach.

1. Nocne z Mostem Pont Neuf i wieżą w tle

2. Z okolic Oranżerii w Ogrodach Tuileries

3. Z Łuku Tryumfalnego

4. z Pól Marsowych (jest tam taka instalacja szklana w imię pokoju)

5. Klasycznie - z Placu Trocadero

6. od dołu

7. z widokiem na nity, których na całej wieży jest .... 2,5 mln !

Bonus:
    Na różowo z okolic Hotel des Invalides
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

noo brawo
    nie wiem jak to zrobiłeś , ale z każdym kolejnym zdjęciem miałem coraz większa gęsią skórkę - robi wrażenie - brawo
    wydaje mi się , że 1 i 2 lekko leci w lewo
    a bonusik mi coś nie podszedł - gęsia skórka opadła
    sprawdziłem jeszcze raz - powraca ... od 1 do 7 i od 7 do 1

Domyślnie

Nie było problemu ze statywem w samolocie?
    6. Padłem i długo nie mogłem się podnieść !

Domyślnie

Sebastian wziął pod uwagę wszystkie poprzednie komentarze i poszedł na całość ...teraz każda fota "jest z Paryża"

Dla mnie najlepiej 3 z Łuku ... oryginalne i nie banalne zdjęcie...

Gdzieś tam rażą lekko przepałki w światłach i troszkę ziarenka ale to bez znaczenia ... brawo!
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Dzięki Panowie. Staram się Wam dogodzić
    Co do statywu to po przeanalizowaniu tysiąca wątków na róznych forach ale przede wszystkim po przeczytaniu na stronach Urzędu Lotnictwa Cywilnego co jest dozwolone a co nie na pokładzie samolotu okazuje się, że statyw jest ok pod warunkiem, ze ma gumowe zakonczenia. Nawet ze zbytniej gorliwości kilka dni przed wylotem przejechałem się na Balice i pogadałem z pogranicznikiem i powiedział, że OK. W praktyce oczywiście zawsze mogą cofnąć i uznać, za niebezpieczne (np. po dzisiejszym spacyfikowaniu Ben Ladena może być ostrzejsza kontrola) ale w moim przypadku ani na Balicach ani w Paryżu nikt nie zwrócił na statyw żadnej uwagi.
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

ŁAŁ! Wszystkie są fajne i miło się patrzy. Jakbym miał wybrać to 4 jest w moim klimacie. Uwielbiam takie "wyłapywanie" ciekawych kadrów.
    W 1 złapałbym szerszy kadr, trochę za ciasno jak dla mnie ale przyjemnie; w 4 podszedłbym kilka metrów w lewo przed sam środek wieży bo jest taka iluzja że szczyt wieży przechyla się. Można by też podejść w prawo i wtedy widać byłoby od razu że zdjęcie jest asymetryczne bez takiego dopatrywania się o co chodzi. Mam nadzieję że nie zamotałem

Domyślnie

Mnie też 4 się bardzo podoba.
    I tylko do irytacji doprowadza mnie fakt, że ja tam będąc tego nie zobaczyłem

Nr.2 też jest ładny.
    Trochę nawet bardziej jak jest przycięty nad głową pomnika.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Uprawnienia umieszczania postów