Hej,
jakich myszy używanie do pracy w oprogramowaniu pokoju Lightroom, Photoshop, Caputer NX, etc? Jakie myszy polecacie, jakie odradzacie i dlaczego? Super by było żeby każdy opisując swoje wrażenia z danym modelem, pisał na jakim systemie operacyjnym i jakim oprogramowaniu graficznym pracuje.
Myślę, że może być to b. przydatny wątek dla osób, które stoją przed dylematem zakupu porządnej myszy, która nieraz jest obok głównym narzędziem na styku człowiek-komputer. Dużo osób poleci zapewne tablet graficzny, ale dobrze wiadomo, że do większości prac sporo użytkowników używa jednak myszy (zwłaszcza do pracy przy RAWach a nie precyzyjnego retuszu).
Osobiście stoję właśnie przed takim dylematem - zakupu porządnej myszy do pracy z LR/PS/CNX po zmianie komputera z PC na MAC. Zależy mi na tym żeby mysz miała dedykowane sterowniki pod MacOSX, była bezprzewodowa (preferowany Bluetooth), maksymalnie wygodna i precyzyjna. Na oku mam obecnie 2 modele: Logitech Performance MX oraz Razer Orochi - czy może ktoś używa którejś z nich?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami