Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Optyka Nikona

Question Optyka Nikona

Witam Wszystkich. Jestem na Waszym Forum dopiero od dzisiaj na imie mam Maciej mieszkam w Lonynie- fotografia zajmuje sie wiele lat-czasami mysle ze za dlugo,ale ostatnio stwierdzilem ze czlowiek uczy sie do konca zycia. Przez caly czs pracowalem Leica M2 i Canonem ,natomiast teraz kupilem Nikona F 4 i okazalo sie ze przygode z fotografia rozpoczynam od poczatku.Jesli nie sprawi Wam to klopotu to mam do Was jako ludzi doswiadczonych i obytych w temacie - budowy Nikona -jedno bardzo wazne pytanie.Czy moge zapiac i pracowac obiektywem Nikkor-H Auto 1:2f-50mm starszej produkcji do Nikona F4- czy jezeli to zrobie to narozrabiam. Za odpowiedz bede Wam bardzo zobowiazany. Pozdrawiam Maciej

Domyślnie

http://www.mir.com.my/rb/photography...kor/index1.htm

a swoja droga - Jack London to jakas rodzina?

Domyślnie

Jezeli chdzi o wiek -to prawie tak -czasami sie dziwie ze ludzie tak dlugo zyja. Pozdrawiam

Domyślnie

Wybacz mi ,ale nie moge otworzyc linka o obiektywie 50 mm.

Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

Serdecznie dziekuje juz wiem prawie wszystko -Pozdrawiam Wszystkich Maciej.

Domyślnie

Żeby nie narozrabiać, trzeba podnieść taki "ząbek". który przy nowszych obiektywach jest zahaczany przez pierścień przesłony.
    Żeby to zrobić trzeba wcisnąć taki mały "grzybek" obok tego ząbka i ząbek da się odchylić tak, żeby pierścień przesłony o niego nie zahaczał.

Pomiar w tym układzie jest na roboczej przysłonie przy użyciu podglądu GO (przymykania przysłony).

A żeby tym zrobić ujęcie w preselekcji przysłony, to już instrukcja do F4 pomoże...

Pozdro

Domyślnie

Bardzo dziekuje za podpowiedz ,ale w kwesti Nikona jestem Pikus ,zdecydowalem ze kupie jakiegos AF -boje sie namieszac-nigdy nie pracowalem Nikonem,a chyba bym sie powiesil jak bym zniszczyl ten aparat -mam tylko maly dylemat - czy kupic Nikkor AF 28-80mm f 3.5 - 5.6 D czy Nikkor AF 35-70 mm f 3.3-4.5 .Wiem ze oba szkielka to nie gorna polka ,ale tylko na to moge sobie w tej chwili pozwolic -tu tez niestety jest kryzys-moze mi cos doradzisz ? Pozdrawiam Maciej

Rycerz
    Gość

Domyślnie

a jak cenowo do nich stoi 28-70/3.5-4.5
    bo chyba bedzie lepiej gdybyś ten kupił...

Rozmowny Awatar km79
    Miasto
    Bilgoraj - Burton on Trent

Domyślnie

Nikkor AF 28-80mm f 3.5 - 5.6 D czy Nikkor AF 35-70 mm f 3.3-4.5 lepiej sobie odpuść i poszukaj 28-70/3.5-4.5 albo 28-105/3.5-4.5, oba są w podobnej cenie.
    D600 +N35 +N50 +N70-210
    D810 +S24
    fr

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów