Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Optyka Nikona

Domyślnie Sigma zoom 28-105 f 2.8 - 4 D aspherical

Witam Wszystkich. Musze sie Wam pochwalic -kupilem Sigma zoom 28-105 f 2.8 - 4 D aspherical ,zaplacilem 70 funtow i jak placilem to mialem mieszane uczucia,do tego stopnia ,ze zastrzeglem sprzedawcy w komisie -jak zrobie test i bedzie zle - to zwroce.Zrobilem na predce test iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii szczeka mi opadla- jest fantastyczny ,od pelnej dziury bardzo ostry -bardzo naturalne cieplo kolorow - zadnego rozmywania -sprawdzilem pelny zakres nie mam sie do czego przyczepic - poprostu bajka.Przy zakupie krecilem mocno nosem i marudzilem ze to nie Nikkor - przy nastepnej wizycie w komisie - przeprosze sprzedawce.
    Pozdrawiam Maciej

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FajaR Zobacz posta
    Podepnę się

Kupiłem okazyjnie taki obiektyw. Czy po podpięciu do D3 będzie pomiar światła i potwierdzenie ostrości?

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Szkło wreszcie do mnie dotarło. Mam jednak pewne obiekcje, co do podpięcia... bo uszy które są na górze haczą o mechanizm odpowiedzialny za wartość przysłony w obiektywach AFS. Jak podpinacie takie szkła do cyfry?

Domyślnie

Uszy zawsze można odkręcić. Ja zawsze je odkręcam, żeby nie haczyły przy wyjmowaniu z torby.
    Większym problemem może być za to brak odpowiednich wycięć w pierścieniu przysłony. Jak tylna krawędź pierścienia masz gładką, to lepiej sprawdź, czy się zmieści pod występy wokół bagnetu aparatu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Uszy zawsze można odkręcić. Ja zawsze je odkręcam, żeby nie haczyły przy wyjmowaniu z torby.
    Większym problemem może być za to brak odpowiednich wycięć w pierścieniu przysłony. Jak tylna krawędź pierścienia masz gładką, to lepiej sprawdź, czy się zmieści pod występy wokół bagnetu aparatu.
    O i wszystko jasne. Uszy odkręcone, obiektyw bez CPU wpisany i piknie śmiga z D3... Tylko AF nie ten .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez km79 Zobacz posta
    Nikkor AF 28-80mm f 3.5 - 5.6 D czy Nikkor AF 35-70 mm f 3.3-4.5 lepiej sobie odpuść i poszukaj 28-70/3.5-4.5 albo 28-105/3.5-4.5, oba są w podobnej cenie.
    Doradźcie, najmniej zły AF kit do analoga, lepiej od 28mm ale od 35mm te może być. Wg św Kena 28-80G, co jeszcze można doradzić? Półka cenowa ok 200zł ma być.

w/w stopiątki na utopienie nie wezmę.
    (jak baca który krowę da, ale owcy partii nie da - bo ma)
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Starzy górale twierdzą, że nadspodziewanie dobry był AF 3,5-5,6/28-80 D. To jest chyba ta półka cenowa?
    Ja z kolei bardzo sobie chwalę jeszcze starszego AF 3,5-4,5/28-85. Supersolidna budowa i bardzo w porządku optyka. Tylko nie wiem, jak z dostępnością na polskim rynku. No i cena chyba około dwa razy tyle?

Domyślnie

28-70 28-85 35-105 ze wskazaniem na pierwszy, ostry, świetnie przenosi kolory i kontrast, mały i lekki, podobnie 35-105 ale tu wąsko na początku i nie tak ostro (ja go używam zamiast 85mm na który ciągle szkoda mi kasy)
    28-85 może nawet jest najlepszy z tej trójki, ale dwukrotnie cięższy.

28-70 chodzą od 200zł (z D od 250zł), ale gdyby były po 500 to też byłoby tanio...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów