Szukaj
U mnie problem występował z wszystkimi moimi kartami
Po przeczytaniu posta Jacka_Z postanowiłem sprawdzić piny. Okazało się że jeden jest wygięty i dotyka do innych. Po wizycie u zegarmistrza pin został wyprostowany i wszystkie problemy minęły
Pin był wygięty już wcześniej ale dopiero jak stykał się z innymi powodował błędy.
Jak widać koledze naprawili w ciągu tygodnia. Co zachęca mnie do wysyłki do polskiego serwisu- koszty wysyłki do anglii w paczce ubezpieczonej to koszt ponad 500zł... Masakra
W moim przypadku musi być jakiś problem z czytnikiem kart w body. tylko jedna z 4 kart działa poprawnie. 2,5 miesiąca temu gdy d700 zakupiłem wszystkie działały bezproblemowo. Próbowałem formatu kart na chyba wszystkie przedstawione sposoby
Też nigdy nie słyszałem o takim problemie. Piny sprawdzałem parokrotnie- wszystkie idealnie proste...:/
Jako że okazało się że karta extreme III 4gb działa dobrze, zdecydowałem się zostawić aparat u siebie na okres świat. Wykonałem około tysiąca zdjęć i nie było problemu. inne karty dalej nie działają.... Spróbuję kupić nową kartę i wtedy okaże sie o co chodzi... Dziękuję za liczne odpowiedzi!
właśnie dziś na zleceniu (fotografowanie meczu siatkarskiego) miałem identyczny przypadek, zaskoczyłem się, że coś o czym czytałem jednak i pojawiło się u mniew takim samym przypadku jak dandanowi, mam też takie same karty SanDisk Extreme III 30MB/s 8GB, czy to też problem pinów? sprawdzałem i są ok więc widocznie nie, co można z tym zrobić, bo do końca temat jeszcze nie został wyjaśniony, znaczy się nie ma na to recepty?
mój niestety wylądował w serwisie![]()
Po ogromnych problemach z gniazdem kart pamięci - Błąd CHA gniazdo zostało wymienione. Aparat został zwrócony w ciągu 8 dni od daty wysłania( w 2 strony DHL) Wysyłka powrotna na koszt serwisu- naprawa gwarancyjna.
Jestem bardzo zadowolony, choć byłem przerażony wysyłką d700 do Warszawy. Zdziwiłem się jednak, że po 24h od dostarczenia aparatu do serwisu nie dostałem żadnej wiadomości o danych potrzebnych do monitorowania prac gwarancyjnych na stronie Nikon Polska. 5 min po telefonie do serwisu miałem na mailu wszystkie dane. Działanie usługi monitorowania stanu działania jest jednak średnie. Przez 5 dni wyświetlało się > Oczekiwanie na naprawę, a następnie > Naprawa ukończona.
W każdym razie wszystko udało się wykonać sprawnie tak jak koledze siwy49.
Pozdrawiam
Niestety podobny problem miałem z 2 kartami sandisk zakupionymi poprzez Allegro, karty okazały się podróbkami. Obecnie mam 3 karty zakupione w porządnymsklepie i żadnych CHA.
Panowie!
Nie kupujcie kart pamieci na Allegro. To dobra rada.
Pozdr.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami