Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yhtis Zobacz posta
    witam, mam podobny problem, kupilem karte w zeszlym tygodniu / kingstona 8gb 133x/ pojawia sie CHA i ogolnie zamula cos ta karta , przy probie ogladania fot na lcd trzeba odczekac ok 4-5sek, i po zrobieniu zdjecia podglad tez odrazu sie nie wlacza, pare razy zrobilo sie CHA ale po wylaczeniu aparatu jest ok, to jak w koncu z tym jest wina karty czy cos z body, wszystkie karty smigaja az milo tylko z tą nowa cos nie teges.
    no body tez d700
    Jeśli inne karty śmigają bez problemu to wina leży raczej po stronie karty. Gdyby to body szwankowało to miałbyś CHA ze wszystkimi kartami.

Domyślnie

Dzwoniłem do fixation i powiedzieli że to dosyć częsta przypadłość z kartami CF. W poniedziałek wysyłam paczkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ylim Zobacz posta
    Dzwoniłem do fixation i powiedzieli że to dosyć częsta przypadłość z kartami CF. W poniedziałek wysyłam paczkę.
    No ale przypadłość z kartami sugerowała by wymianę kart, tym czasem to chyba przypadłość body - skoro je wysyłasz - bo rozumiem, że w paczce właśnie body będzie?

Domyślnie

Podobny przypadek mam z D300, który opisałem wcześniej.
    Korpus wysłałem do naprawy w ramach gwarancji, o wynikach powiadomię.

Domyślnie

Powiedzieli mi że jest częsty problem z formatem CF w d700 oraz innych nikonach.

siwy49 - wysłałeś aparat do polskiego serwisu??

Domyślnie

Powiedzieli mi że jest częsty problem z formatem CF w d700 oraz innych nikonach.

siwy49 - wysłałeś aparat do polskiego serwisu??
    Tak na Postępu

Domyślnie

niestety dzisiaj ten sam błąd pojawił się w moim D700
    Czy są już jakieś wyniki wysyłki Waszych aparatów do serwisu. Zbliżają się święta i będzie trochę pracy więc bardzo zależy mi na czasie.

Domyślnie

Miałem dokładnie taki sam problem z karta 8GB Kingstona i D700. Apart co jakiś czasy wyswietlał CHA. Naszczęscie pomagał reset, chociaż zdjęcia z buforu przepadały. Sugerowałbym zamiast wysyłać aparat do serwisu zmienić kartę, bo 8GB kingstony sa wyjatkowo trefne. Z fuji S5 Pro karta ta nawet niechciała ruszyć, więc ewidentnie była to wina karty. Kartę w sklepie wymieniałem jeszcze trzy razy i za kazdym razem sytuacja sie powtarzała, az zdecydowali sie oddac pieniądze. Co więcej mam 2 karty Kingstona 4GB, które w obu aparatach pracuja poprawnie.

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem to wina karty a nie body. Po co wysyłać body do serwisu? W dodatku na Postępu!
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Pierwszy raz w ogóle o tym słyszę. A czytam naprawdę dużo. Problemy są najwyżej z kartami. Czasami z zagiętym pinem w body. Ale z formatowaniem? Nie słyszałem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów