Szukaj
Dzwoniłem do fixation i powiedzieli że to dosyć częsta przypadłość z kartami CF. W poniedziałek wysyłam paczkę.
Podobny przypadek mam z D300, który opisałem wcześniej.
Korpus wysłałem do naprawy w ramach gwarancji, o wynikach powiadomię.
Powiedzieli mi że jest częsty problem z formatem CF w d700 oraz innych nikonach.
siwy49 - wysłałeś aparat do polskiego serwisu??
niestety dzisiaj ten sam błąd pojawił się w moim D700
Czy są już jakieś wyniki wysyłki Waszych aparatów do serwisu. Zbliżają się święta i będzie trochę pracy więc bardzo zależy mi na czasie.
Miałem dokładnie taki sam problem z karta 8GB Kingstona i D700. Apart co jakiś czasy wyswietlał CHA. Naszczęscie pomagał reset, chociaż zdjęcia z buforu przepadały. Sugerowałbym zamiast wysyłać aparat do serwisu zmienić kartę, bo 8GB kingstony sa wyjatkowo trefne. Z fuji S5 Pro karta ta nawet niechciała ruszyć, więc ewidentnie była to wina karty. Kartę w sklepie wymieniałem jeszcze trzy razy i za kazdym razem sytuacja sie powtarzała, az zdecydowali sie oddac pieniądze. Co więcej mam 2 karty Kingstona 4GB, które w obu aparatach pracuja poprawnie.
Moim skromnym zdaniem to wina karty a nie body. Po co wysyłać body do serwisu? W dodatku na Postępu!
Pozdr.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami