Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Las

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie Las

Takie mi wpadło ostatnio w ręce:

L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Nikt nie pisze , ja spróbuję:

Uważam, że z tym kadrem trzeba się trochę oswoić. Pokazujesz niesamowity kontrast potężnych wiatraków i malutkich aut - to one nadają skali wiatrakom.

Moim zdaniem to bardzo dobre zdjęcie.
    O ile można by doszukiwać się mankamenów technicznych samego wykonania (NIE w sensie kadrowania!) o tyle sam temat zauważony znakomicie i to jest wartość tego zdjęcia.

Domyślnie

Samo miejsce ciekawe. Więcej wiatraków nie mieli, aaa (?)

Zastanowiłem się nad kadrem... gdyby kiedyś mnie spotkało szczęście znaleźć się w tym miejscu, to to próbowałbym panoramki, a w wypadku tego zdjęcia "poszedłbym" bardziej w kierunku prostokąta niż kawadratu.

Fajnie zobaczyć taki widok, gratuluje

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

bombel
    Gość

Domyślnie

A tak swoją drogą, to gdzie taki las rośnie?

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Oooo - ktoś coś napisał. Już myślałem, że zdjęcie jest na tyle nijakie, ze pójdzie w niepamięć bez nawet jednego komentarza.

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Zastanowiłem się nad kadrem... gdyby kiedyś mnie spotkało szczęście znaleźć się w tym miejscu, to to próbowałbym panoramki, a w wypadku tego zdjęcia "poszedłbym" bardziej w kierunku prostokąta niż kawadratu.
    Nieco bardziej panoramiczną wersję też mam. Może spróbuję później coś z niej wyciągnąć.

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    A tak swoją drogą, to gdzie taki las rośnie?
    Mniej więcej tu.

P.S. Wiatraków mieli więcej - to tylko wycinek "lasu".
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Ja od poczatku mialem mieszane uczucia do tego zdjecia. Oswoilem sie i dochodze do wniosku, ze to bardzo dobry kadr. Mysle tez, ze mozna go jeszcze bardziej uatrakcyjnic przez przyciecie z dolu i gory troszke, ewentualnie bardziej odwazna obrobke. Pozdr
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Moim zdaniem zdjęcie pokazuje apokaliptyczna wizję świata w dobie kryzysu energetycznego. Kolorystyka zdjęcia podkreśla to wrażenie.... W tej okolicy pewnie kury przestały nieść jajka Taki tekst słyszałem od miejscowych w Tymieniu, nad naszym morzem, gdzie też stawiają takie wiatraki...
    pozdrawiam
    Grzegorz

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mangusta Zobacz posta
    Moim zdaniem zdjęcie pokazuje apokaliptyczna wizję świata w dobie kryzysu energetycznego.
    Dziwne... Zawsze myślałem, że to spaliny doprowadzą do apokalipsy, a nie czysta ekologicznie energia wiatru - ale widać mamy inne zdania. Wiatraki apokaliptyczne? Też coś...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Dziwne... Zawsze myślałem, że to spaliny doprowadzą do apokalipsy, a nie czysta ekologicznie energia wiatru - ale widać mamy inne zdania. Wiatraki apokaliptyczne? Też coś...
    Dlaczego? Wiatraki w uzyciu, a początkiem apokalipsy kończące się zasoby ropy, węgla.. w ostatniej fazie świat wykorzystuje te źródła energii maksymalnie(maksymalna konsumpcja), przez co doprowadza do wielkiego zanieczyszczenia środowiska... wiatraki są nie tyle znakiem "wielkiego odwrotu", a ostatnia deska ratunku na egzystencję z jasną żarówką wieczorem i wirtualnym światem w matrixie.

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

bombel
    Gość

Domyślnie

Chodziło mi o tzw. apokaliptyczną wizję. Apokaliptyczna wizja to był Śląsk 40 lat temu, z tymi hałdami węgla i dymiącymi kominami, kiedy żaden brak węgla (ani ropy czy gazu) jeszcze nikomu się nie śnił. TO była dopiero apokaliptyczny obraz, kiedy miejscem gdzie na Śląsku było najwięcej ołowiu iinnych metali ciężkich były tamtejsze jarzyny i krew niemowląt.

Wiatraki, cicho mielące spokojne wiatry to dla mnie wizja relaksująca, nie apokaliptyczna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów