Takie mi wpadło ostatnio w ręce:
Szukaj
Takie mi wpadło ostatnio w ręce:
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Nikt nie pisze, ja spróbuję:
Uważam, że z tym kadrem trzeba się trochę oswoić. Pokazujesz niesamowity kontrast potężnych wiatraków i malutkich aut - to one nadają skali wiatrakom.
Moim zdaniem to bardzo dobre zdjęcie.
O ile można by doszukiwać się mankamenów technicznych samego wykonania (NIE w sensie kadrowania!) o tyle sam temat zauważony znakomicie i to jest wartość tego zdjęcia.
Samo miejsce ciekawe. Więcej wiatraków nie mieli, aaa (?)
Zastanowiłem się nad kadrem... gdyby kiedyś mnie spotkało szczęście znaleźć się w tym miejscu, to to próbowałbym panoramki, a w wypadku tego zdjęcia "poszedłbym" bardziej w kierunku prostokąta niż kawadratu.
Fajnie zobaczyć taki widok, gratuluje
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Przepraszam za odkopywanie własnego wątku, ale przypomniało mi się, że w ramach wynajdowania sobie różnorakich zajęć byleby nie pisać pracy mgr skleiłem panoramkę stamtąd.
A skoro niektórzy się dopytywali:
to postanowiłem ją dorzucić do wątku. Przy czym uprzedzam, że dorzucam ją w celach czysto informacyjnych, a nie artystycznych. No i przepraszam za rozmiar, ale chyba mniejszy nie ma sensu - jeśli nie może być, to może niech mod chociaż zostawi link do obrazka.
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
A tak swoją drogą, to gdzie taki las rośnie?
Oooo - ktoś coś napisał. Już myślałem, że zdjęcie jest na tyle nijakie, ze pójdzie w niepamięć bez nawet jednego komentarza.
Nieco bardziej panoramiczną wersję też mam. Może spróbuję później coś z niej wyciągnąć.
Mniej więcej tu.
P.S. Wiatraków mieli więcej - to tylko wycinek "lasu".
Ja od poczatku mialem mieszane uczucia do tego zdjecia. Oswoilem siei dochodze do wniosku, ze to bardzo dobry kadr. Mysle tez, ze mozna go jeszcze bardziej uatrakcyjnic przez przyciecie z dolu i gory troszke, ewentualnie bardziej odwazna obrobke. Pozdr
![]()
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Moim zdaniem zdjęcie pokazuje apokaliptyczna wizję świata w dobie kryzysu energetycznego. Kolorystyka zdjęcia podkreśla to wrażenie.... W tej okolicy pewnie kury przestały nieść jajkaTaki tekst słyszałem od miejscowych w Tymieniu, nad naszym morzem, gdzie też stawiają takie wiatraki...
pozdrawiam
Grzegorz
Skontaktuj się z nami