Szukaj
Było mu przykro tylko z tego powodu, że musiał cztery nowe rolki zdjąć z półki i dać gratis.
Normalnie nie wierzę, że można robić takie wydruki z D700, z jego marnych 12Mpix. Jak to się ma do rozważań "jaki maksymalny wydruk można zrobić z 5//12/24Mpix"
Dla niewtajemniczonych, to był sarkazm![]()
D700 + N35/2D
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
To byla motywacja do przesiadki na cyfre i archiwizacji zdjec w kilku miejscach - stracilem wtedy miesiac fotografowania - moskiewskie stacje metra,nocne z Garbuszki czy 2 rolki z Petersburga(gdzie za flaszke wodki straznicy muzealni udostepniali miejsca niedostepne)...
Najlepsze ze nie wiedzialem ze po atakach terrorystycznych sa bramki i reczne wykrywacze...pozniej bylo juz za pozno;/
www.marcinmichno.com
Hej - jak to nie wiadomo jaki wycinek - przecież napisałem. Dla tych co nie wyłapali - przeskalowałem skan w dół tak, żeby mieć wielkość pliku z D700, czyli 4256pix na dłuższym boku - następnie zrobiłem wycinek nie zmieniając skali. Tak więc dla lubiących takie sporty ten wycinek można porównywać wprost do cropów 1:1 z cyfry. Nie wiem dlaczego się nie wyświetlało, ale widzę, że sobie poradziliście.
Tutaj dla ciekawskich cały kard:
Niestety fotosik przypierniczył komprechą, aż zęby zgrzytają
Ostatnio edytowane przez glenio ; 22-11-2008 o 21:53
wywar
co do niemoznosci podrobienia ziarna za pomoca cyfry - niestety akurat to jest bardzo proste i to dowolnego ziarna o dowolnej strukturze na dodatek nie kladzenia po prostu ziarna jako warstwy ale przebudowania zdjecia cyfrowego na zdjecie o ziarnistosci jaka sobie zechcesz.
czasu zajmuje to niewiele i zapewniam cie ze nie odroznisz cyfry od analoga.
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Tak z ciekawosci - czego uzywasz?
www.marcinmichno.com
Skontaktuj się z nami