Ja w studio. Bardzo ułatwia i przyśpiesza pracę, oczywiście jeżeli komuś nie przeszkadza aparat na smyczy![]()
Szukaj
Ja w studio. Bardzo ułatwia i przyśpiesza pracę, oczywiście jeżeli komuś nie przeszkadza aparat na smyczy![]()
tak myslalem, jakos nie widze tego w domu
a co do placenia za to to fakt, IMHO NIKON sie nie popisal
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
w........... jest to, ze zakupiłem CCP 1.0 używałem z D80. Teraz dokupiłem D90 i muszę płacić kolejny raz bo z tym body to współpracuje nowsza wersja programu CCP 2.3 bezpłatnego upgrade CCP 1.0 nie jest przewidziane. No ale to znane numery Nikona
ja uzywam w studiudomowym
jak ustawic aby po zrobieniu zdjecia własnei ono wyskakiwało w glównym oknie? bo u mnie jest tak ze musze jeszcze myszka najechac na nie i wtedy podglad mam, a to uciazliwe jest co zdjecie do lapka latac.
przy cenie wt-4 ten kabelek chyba jednak nie przeszkadzaCytat:
Napisał motyl Zobacz post
Ja w studio. Bardzo ułatwia i przyśpiesza pracę, oczywiście jeżeli komuś nie przeszkadza aparat na smyczy
A jak komuś przeszkadza to polecam WT-4.![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
histogram widoczny, przepalenia rózniez widocznea histogram, przepalenia itp dostępne "narzędzia?
Wiem, że CCP to pokaże, ale body też. Kwestionowałem to, że na LCD body nie da się ocenić ekspozycji. Nie patrzy się na jasność zdjęcia na LCD, a na histogram, próbując go dosunąć do prawej (zwiększając ekspozycję) i jednocześnie ewentualnie kontrolując czy już nie miga przepał.
Na laptopie zobaczysz dokładniej detale na zdjęciu, rozłożenie świateł itp, ale ekspozycję idzie ocenić tak samo w body i w laptopie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami