Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Camera Control - używacie?

własnie po roku użytkowania d80 uruchomiłem camera control. Wczesniej nie było mi to potrzebne wiec....
    Dopiero po przejściu do studia i nieposiadaniu światłomierza nastapiła potrzeba bezposredniego zrzucenia zdjecia na laptopa aby podejrzec jak wyszło, bo na wyswietlaczu przeciez nei oceni sie dobrze ekspozycji.

Jakie było moje zdumienie po odpaleniu programu wszystko jak na tacy wyłozone. Parametry , histogram, przeswietlenia etc....., sterowanie body z poziomu programu. Nie da sie tylko aparatu przestawic bez dotykania i zmienic ogniskowej , ale cóz nie mozna miec wszystkiego.

Domyslam sie ze wiekszosc z Was wszystko to wie(choc sporo osób mi mówilo ze D80 nie da sie bezposrednio podpiac do kompa), ale chciałem sie podzielic moja radoscia z odkycia pomocy przy pracy w studiu jak i nowych mozliwosci.

Pozdrawiam

jak widac człowiek uczy sie całe zycie

Domyślnie

powinno pójsc
    ze strony nikon.pl

Wymagania systemowe - Windows

System operacyjny

Windows XP Home Edition
    Windows XP Professional
    Windows 2000 Professional
    Tylko wersje zainstalowane fabrycznie.

Procesor

Zalecany Pentium 300 MHz lub szybszy

Pamięć RAM

256 MB (zalecane 768 MB lub więcej)

Miejsce na dysku twardym

Wymagane 50 MB na potrzeby instalacji oraz 1 GB na potrzeby działania programu Camera Control Pro

Wymagania dodatkowe

Wyświetlacz 800 x 600 pikseli lub wiecej z 16-bitowymi kolorami (High Colour/tysiące kolorów)
    Interface USB: obsługiwane wyłącznie poprzez wbudowane porty USB. IEEE 1394: Jedynie OHCI-komletne płyty
    Uwaga: Współpraca w przypadku połaczeń USB hub nie jest zagwaranowana.
    Współpraca z serią aparatów D2 , D1 , D200, D100, D70 , D50
    Podczas instalacji wymagany jest napęd CD-ROM
    Wymagane połączenie z Internetem dla Nikon Message Center

nie ma tu d80 a działa wiec i z D40 tez zadziała
    Ostatnio edytowane przez mmmak ; 21-11-2008 o 14:50

Domyślnie

Można korzystać tylko z tych aparatów, które mają możliwość przestawienia połączenia USB - MTP/PTP

Domyślnie

Jakiej dlugosci kable usb uzywacie? Kupilem kiedys 3 metrowy, ale byly problemy z zasilaniem, bo komp widzial, ze sie cos podlacza, ale nie wiedzial co i wolal o sterownik...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bhk Zobacz posta
    Jakiej dlugosci kable usb uzywacie? Kupilem kiedys 3 metrowy, ale byly problemy z zasilaniem, bo komp widzial, ze sie cos podlacza, ale nie wiedzial co i wolal o sterownik...
    0sobiście używam 3m, ale problem może polegać w rodzaju kabla, potrzebny jest kabel do USB 2. Taki dokładnie problem miałem z drukarką, po wymianie kabla na USB2 problem zniknął.

Domyślnie

Nie powinno być problemów z zasilaniem. Bo zasilanie masz na obydwu końcach - i w body i w kompie. CCP działa na 3metrowym kablu.

Domyślnie

ja kupiłem 5m przejsciówke za 12 zł w sklepie komputerowym. smiga ze az miło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmmak Zobacz posta
    Współpraca z serią aparatów D2 , D1 , D200, D100, D70 , D50
    (...)
    nie ma tu d80 a działa wiec i z D40 tez zadziała
    Potwierdzam. Podłączyłem kiedyś tak z ciekawości u znajomego D40 i działało jak ta lala. W sumie dla amatora fajny bajer, ale zdaję sobie sprawę że w studiu moze być bardzo użyteczny.

Domyślnie

ja uzywam połączonego 2 x 2m i smiga jak przeciąg

Domyślnie

i wy wszyscy używacie tego w domu czy w studiu?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów