Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Przed burzą

Domyślnie Przed burzą

Lindau, nad jeziorem bodeńskim.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

A mnie i owszem. Ładny moment uchwycony tylko albo brakuje w kadrze jakiegoś mocnego punktu - wtedy zostawiłbym to zdjęcie tak jak jest, albo - wziął je do porządnej postprodukcji i wyciągnął z niego wszystko co się da. Tutaj jest zbyt mało wyraziście.
    Ale atmosfera zdjęcia jest świetna.

Domyślnie

Mi rowniez sie podoba. Zgadzam sie, ze warto by wyciagnac z tego kadru wiecej, byc moze sie uda. Ale i tak jak jest, tez sie podoba.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Ładnie,ładnie....może być i bez większych PSot...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

bombel
    Gość

Domyślnie

Sorry, jak dla mnie to kompletnie nieudane zdjęcie. Nie widzę nic, co mogłoby mnie zatrzymać, poza piekielną nierównowagą - ale to zaliczam do minusów. Cała reszta (poza nierównowagą) jest po prostu nijaka.

Domyślnie

Bombel,jesteś niewyspany.....może
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    A mnie i owszem. Ładny moment uchwycony tylko albo brakuje w kadrze jakiegoś mocnego punktu
    Zgadzam sie. Problem w tym, ze takie oświetlenie nie czeka - to trwalo kilka sekund. Akurat nie bylo zadnego przewracajacego sie stateczku na horyzoncie. Nie ma czasu na myslenie
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Bombel,jesteś niewyspany.....może
    Jestem niewyspany od tygodnia, niestety... Masz rację, to wkurzające, wpół do jedenastej, a ja już na nogach. Ale mimo to jakieś inne zdjęcia mi się podobają raz na czas.

Domyślnie

Kurcze,to taki okres.Ja mam od tygodnia,też,deficyt snu..spałbym jak niedżwiedż 24/24,ale jak położę się o 22-23.00,to 4.00-na nogi,5.30 ponownie spać,a potem nie mogę się dobudzić o takiej porze by choć raz być na czas w pracy... i wiecznie niedospany jestem...i nie w humorze...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Hm, po pewnym namyśle, musze powiedziec, ze jest to dobry materiał wyjściowy do finalnej fotografii.
    Bo to co tumamy to nawet nie jest półprodukt - to surówka.

Tutaj trzeba przysiąsc nad warstwami, popracować nad kolorami i odcieniami wody, nad niebem. Ozywic te zdjecie, wyakcentować światło, drugi plan - odkryć miejsca, gdzie padaja promienie, itp

Mysle, ze mozna zrobic z tego przemawiający obraz.
    Natromiast nie rozumiem zarzutu o piekielnej nierównowadze. Wrecz przeciwnie, uwazam ze jest to prosta, klasyczna kompozycja.

tylko dla pewnego zilustrowania kierunku (to nie jest absolutnie skonczone...)

I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów