Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Przed burzą

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Przed burzą

Lindau, nad jeziorem bodeńskim.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

A mnie i owszem. Ładny moment uchwycony tylko albo brakuje w kadrze jakiegoś mocnego punktu - wtedy zostawiłbym to zdjęcie tak jak jest, albo - wziął je do porządnej postprodukcji i wyciągnął z niego wszystko co się da. Tutaj jest zbyt mało wyraziście.
    Ale atmosfera zdjęcia jest świetna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    A mnie i owszem. Ładny moment uchwycony tylko albo brakuje w kadrze jakiegoś mocnego punktu
    Zgadzam sie. Problem w tym, ze takie oświetlenie nie czeka - to trwalo kilka sekund. Akurat nie bylo zadnego przewracajacego sie stateczku na horyzoncie. Nie ma czasu na myslenie
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Mi rowniez sie podoba. Zgadzam sie, ze warto by wyciagnac z tego kadru wiecej, byc moze sie uda. Ale i tak jak jest, tez sie podoba.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Ładnie,ładnie....może być i bez większych PSot...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

bombel
    Gość

Domyślnie

Sorry, jak dla mnie to kompletnie nieudane zdjęcie. Nie widzę nic, co mogłoby mnie zatrzymać, poza piekielną nierównowagą - ale to zaliczam do minusów. Cała reszta (poza nierównowagą) jest po prostu nijaka.

Domyślnie

Bombel,jesteś niewyspany.....może
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Bombel,jesteś niewyspany.....może
    Jestem niewyspany od tygodnia, niestety... Masz rację, to wkurzające, wpół do jedenastej, a ja już na nogach. Ale mimo to jakieś inne zdjęcia mi się podobają raz na czas.

Domyślnie

Kurcze,to taki okres.Ja mam od tygodnia,też,deficyt snu..spałbym jak niedżwiedż 24/24,ale jak położę się o 22-23.00,to 4.00-na nogi,5.30 ponownie spać,a potem nie mogę się dobudzić o takiej porze by choć raz być na czas w pracy... i wiecznie niedospany jestem...i nie w humorze...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Hm, po pewnym namyśle, musze powiedziec, ze jest to dobry materiał wyjściowy do finalnej fotografii.
    Bo to co tumamy to nawet nie jest półprodukt - to surówka.

Tutaj trzeba przysiąsc nad warstwami, popracować nad kolorami i odcieniami wody, nad niebem. Ozywic te zdjecie, wyakcentować światło, drugi plan - odkryć miejsca, gdzie padaja promienie, itp

Mysle, ze mozna zrobic z tego przemawiający obraz.
    Natromiast nie rozumiem zarzutu o piekielnej nierównowadze. Wrecz przeciwnie, uwazam ze jest to prosta, klasyczna kompozycja.

tylko dla pewnego zilustrowania kierunku (to nie jest absolutnie skonczone...)

I'm not always right, but I'm never wrong...

Uprawnienia umieszczania postów