Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    eeeeeeeee
    marudzisz migdal
    lajtowo to wygląda i mi się podooba a myślę że młodzi byli zadowoleni bo zdjęcia są "czyste" i jasne a mankament to ucięte stopy przy rzucie liściami
    Może i marudzę
    Pod swoim nickiem na forum jestem od niedawna ale generalnie jestem od dawna, więc trochę się opinii na temat różnych zdjęć naczytałam. I czasami nie mogę pojąć jak to jest, że broni się średnie zdjęcia (ogólnie piszę a nie na temat tych tutaj żeby nie było ;P) a świetnych się czasem czepia własnie o ucięte palce...
    Dla mnie wyznacznikeim dobrych zdjęć jest Kalina, Adam i Tymancjo. Sama im do pięt nie dorastam więc wystawiając swoje fotki liczę na krytykę i uwagi, które pozwolą mi zbliżyć się do ich poziomu (co nie jest tożsame z kopiowaniem). Myślę, że inni publikując swoje prace też liczą na taką krytykę
    Jak ktoś napisał - powyższe fotki ok ale szału nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    fajne skarpetki.
    skarpetki git, tylko trampek brakuje (najlepiej w kolorze)
    | Nikon |

Domyślnie

Zdjęcia 1 i 2 fajne zdjęcia, choć przepałów się nie ustrzegłeś.
    Nr 4 skadrowałbym w kwadrat. Podoba mi się ten sztywniacko/luzacki klimat.
    Nr 6, jeszcze czegoś brakuje, ale wreszcie przemyślane i fajne wykorzystanie "rybki"
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

a mi się tam wydaje (żaden ze mnie profesjonalista, ale niektóe narzędzia doceniam), że winieta gdzieniegdzie zrobiła by robote na tych fotkach...
    less is more
    Pozdrawiam
    Konrad M

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez migdal Zobacz posta
    Może i marudzę
    Pod swoim nickiem na forum jestem od niedawna ale generalnie jestem od dawna, więc trochę się opinii na temat różnych zdjęć naczytałam. I czasami nie mogę pojąć jak to jest, że broni się średnie zdjęcia (ogólnie piszę a nie na temat tych tutaj żeby nie było ;P) a świetnych się czasem czepia własnie o ucięte palce...
    Dla mnie wyznacznikeim dobrych zdjęć jest Kalina, Adam i Tymancjo. Sama im do pięt nie dorastam więc wystawiając swoje fotki liczę na krytykę i uwagi, które pozwolą mi zbliżyć się do ich poziomu (co nie jest tożsame z kopiowaniem). Myślę, że inni publikując swoje prace też liczą na taką krytykę
    Jak ktoś napisał - powyższe fotki ok ale szału nie ma
    Bo świetne mają być ŚWIETNE
    Nie można mówić że zdjęcie jest złe tylko dlatego że nie wygląda jak prace Kaliny czy Habakuka
    Poza tym jest jeszcze jeden czynnik czyli aprobata klienta. Zdjęcia powyższych świetnych niekoniecznie znajdą aprobatę moich klientów czy klientów Tomka K bo ich nie interesuje sztuka tylko pamiątka ślubna i te tutaj zaprezentowane to są całkiem przyzwoite zdjęcia ze ślubu

Domyślnie

Ale halo?
    Nie napisałam, że są złe tylko że " nie powalają " i że "szału nie ma"
    Co do klientów - masz rację. Człowiek czasem siłuje się na artyzm i oryginalność a klient na to, że twarzy męża nie widać albo jest rozmazana O GO mowa Słowem klient nasz pan

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem te zdjecia sa po prostu slabe. Mialy dokumentowac wyjatkowy dzien w zyciu a wygladaja mi na takie jakby zrobil ktos w miare zdolny majacy aparat od tygodnia i do niego obiektyw 50/1,8. Sorry, ale od zdjec dokumentujacych cos jedynego i w ogole spodziewalbym sie wiecej.
    zdjecie 1 - szczyt sztucznosci - ty patrz tu a ty tu, nie ruszajcie sie, nie mrugajcie ciach.
    zdjecie 2 - zdjecie do smieci za ten podbrodek. Sorry ale jest to na tyle proste w retuszu, ze pokazanie tego typu zdjecia mnie po prostu zabija. Moze wyjdzie ze sie czepiam pani itp, ale dla mnie dramat.
    zdjecie 3 - fotka w stylu "co co k... chodzi"
    zdjecie 4 - pomysl sztampowy, wykonanie... ech. no okno jest ciekawe chyba. No i skarpetka
    zdjecie 5 - przynajmniej sie smieja sympatycznie. ale co z tego - kompozycyjnie wszystko po prawej, ciazy, sztuczna ciasnosc.
    zdjecie 6 - no pomysl fajny, efekt ryby gra fajnie. ok
    zdjecie 7 - ciekawe czy pannie mlodej spodoba sie ten absolutny brak szyi koor czerowny twarzy tez mnie razi
    zdjecie 8 - tu jest dla odmiany zielono i co... i panna mloda ma garba. ja bym sie wnerwil jakbym swoja zone widzial w takiej pozie. na fotografa ze tego nie zauwazyl
    zdjecie 9 - no jest zycie. choc pewnie niedlugo bo zaraz sie wykrwawia od ucietych stóp
    zdjecie 10 - tlo zabija wszystko
    zdjecie 11 - po co ta nieostra plama zwana bukietem? co to za symbol?
    zdjecie 12 - no i na koniec skarpeteczki, zolte zeby i inne folklory.

Domyślnie

Skoro ja się czepiałam, to ciekawe co na ten komentarz powie Jacek?

Mike nie mam jeszcze tyle odwagi i wiedzy, żeby komentować zdjęcia tak dosadnie jak Ty ...

Domyślnie

a ja no to napiszę że naogladałem się sporo zdjęć na poziomie spoooooooro nizszym niż te tu prezentowane z których co gorsza młodzi byli naprawdę zadowoleni
    MikeP stanowi wyższą półkę świadomosci fotograficznej więc widzi więcej niz przeciętny zjadacz chleba dla którego samo to ze widac go na zdjęciu w postaci lekko niesprecyzowanej plamy na tle pałacu kultury i nauki jest wielka radoscia i satysfakjonuje go taka jakość. Pozostaje współczuć fotografowi któremu dane będzie uwieczniać uroczystość z udziałem MikeP w roli głównej bo bedzie miał nielichy zgryz przy odbiorze swego plonu, jednak jakość zaprezentowana tu przez Tomka będzie prawdopodobnie (zaznaczam ze prawdopodobnie) najwyższą jakością jakiej doswiadczą owi państwo młodzi i te zdjęcia będa ich chlubą do końca ich dni
    Wiem ze zdjęcia tu prezentowane powinny być najwyższych lotów ale tez nie ograniczajmy sie do jakości Kaliny i Habakuka bo mało jest takich którzy wówczas będą mogli pokazać swe prace
    Ja na szczęście nie poddaję się publicznemu biczowaniu poprzez wystawianie reportażu tylko czasem dyskretnie zapodam jakieś pojedyńcze ślubniaki a za to nie bija tak mocno

Domyślnie

dlatego date swojego slubu dostosuje do Adama T. z reszta juz mu to zapowiedzialem wyraznie Hehe

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów