Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie plenerek ślubny

Witam serdecznie,przedstawiam kilka ślubniaków bardzo sympatycznej parki,z ostatnich ciepłych jesiennych dni,
    1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Dla mnie 6
    D60 + SDHC 4GB | N18-55(KIT) | T17-50 F2.8 | S70-300 APO | SB600 |

Domyślnie

Mnie niestety nie powala Brak naturalności a młodzi wyglądają na spiętych... Podobnoż na tym polega rola fotografa, żeby ich rozluźnić Ja tego jeszcze niestety nie umiem, więc w tej kwestii radzić nie będę
    A teraz trochę konkretów:
    moim zdaniem balans bieli kuleje, za dużo czerwonego i pomarańczowego
    niektóre kadry zupełnie mi nie leżą np. na 10 ten zielony pas na dole rozprasza, ucina nogi i jest zupełnie niepotrzebny a 9 obcięta na dole
    niektóre pozy do porawki np. młody na 1 jest nienaturalnie wykręcony (btw suknię lepiej ułożyć tak, żeby nie było widać brudnego spodu )

6 - bardzo ciekawy pomysł

To tak z grubsza moim laickim okiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez migdal Zobacz posta
    ( Brak naturalności a młodzi wyglądają na spiętych... Podobnoż na tym polega rola fotografa, żeby ich rozluźnić)
    tu się nie zgadzam cała sesja przebiegała bardzo luzacko
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMEK K Zobacz posta
    tu się nie zgadzam cała sesja przebiegała bardzo luzacko
    Tomek ja nie twierdzę, że młodzi byli spięci i nienaturalni. Na zdjęciach WYGLĄDAJĄ na takich

Na marginesie powiem, że ogladając zdjęcia innych przekonuję się do tego, żeby ustawić i usadzić młodych (w sensie ułożyć ręce i wyprostować plecki ) a nie iść zawsze na spontaniczność, co do tej pory robiłam.

Domyślnie plenerek

Tomku ale młoda mogla tę suknię uprać przed plenerem, albo Ty to popraw w PS
    Księżak

D3s Nikkor 50/1.4, 24-70/2.8, 200 2.0 VR sabinka 900

Domyślnie

Generalnie szału nie ma, młodym pewnie będzie się podobać, natomiast mam takie uwagi:

4 - hm... strasznie to oklepane widziałem lepsze realizacje tego motywu...
    5 - trochę za mało dołu, niepotrzebnie obcięty obcas u Pana młodego.
    9 - też mało dołu, ale tutaj oboje są okaleczeni
    10 - to już było powiedziane zielony pas trawy odcinający kończyny.

6 - fajny pomysł, ale to też już ktoś napisał.
    Pozdrawiam, Rafał
    Dwa Nikony | Szkła - całkiem jasne | błyskotki + trochę innych gratów

Domyślnie

eeeeeeeee
    marudzisz migdal
    lajtowo to wygląda i mi się podooba a myślę że młodzi byli zadowoleni bo zdjęcia są "czyste" i jasne a mankament to ucięte stopy przy rzucie liściami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    eeeeeeeee
    marudzisz migdal
    lajtowo to wygląda i mi się podooba a myślę że młodzi byli zadowoleni bo zdjęcia są "czyste" i jasne a mankament to ucięte stopy przy rzucie liściami
    Może i marudzę
    Pod swoim nickiem na forum jestem od niedawna ale generalnie jestem od dawna, więc trochę się opinii na temat różnych zdjęć naczytałam. I czasami nie mogę pojąć jak to jest, że broni się średnie zdjęcia (ogólnie piszę a nie na temat tych tutaj żeby nie było ;P) a świetnych się czasem czepia własnie o ucięte palce...
    Dla mnie wyznacznikeim dobrych zdjęć jest Kalina, Adam i Tymancjo. Sama im do pięt nie dorastam więc wystawiając swoje fotki liczę na krytykę i uwagi, które pozwolą mi zbliżyć się do ich poziomu (co nie jest tożsame z kopiowaniem). Myślę, że inni publikując swoje prace też liczą na taką krytykę
    Jak ktoś napisał - powyższe fotki ok ale szału nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez migdal Zobacz posta
    Może i marudzę
    Pod swoim nickiem na forum jestem od niedawna ale generalnie jestem od dawna, więc trochę się opinii na temat różnych zdjęć naczytałam. I czasami nie mogę pojąć jak to jest, że broni się średnie zdjęcia (ogólnie piszę a nie na temat tych tutaj żeby nie było ;P) a świetnych się czasem czepia własnie o ucięte palce...
    Dla mnie wyznacznikeim dobrych zdjęć jest Kalina, Adam i Tymancjo. Sama im do pięt nie dorastam więc wystawiając swoje fotki liczę na krytykę i uwagi, które pozwolą mi zbliżyć się do ich poziomu (co nie jest tożsame z kopiowaniem). Myślę, że inni publikując swoje prace też liczą na taką krytykę
    Jak ktoś napisał - powyższe fotki ok ale szału nie ma
    Bo świetne mają być ŚWIETNE
    Nie można mówić że zdjęcie jest złe tylko dlatego że nie wygląda jak prace Kaliny czy Habakuka
    Poza tym jest jeszcze jeden czynnik czyli aprobata klienta. Zdjęcia powyższych świetnych niekoniecznie znajdą aprobatę moich klientów czy klientów Tomka K bo ich nie interesuje sztuka tylko pamiątka ślubna i te tutaj zaprezentowane to są całkiem przyzwoite zdjęcia ze ślubu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów