Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Sigma 70/2,8 dg

Domyślnie Sigma 70/2,8 dg

witam, od dawna pasjonuje mnie makrofotografia... i nie tylko, ogólnie przyrodnicza i reportażowa. 5 lat użytkowłem Prakticę i kilka szkieł, mieszek, itd. Później mały krok do przodu i kupiłem D80 + 18-200vr... brakowało czegoś do makro... właśnie w drodze do mnie jest Sigma 70/2,8 DG. Rozważałem dużo nad Tamronem 90... ale padło na Sigmę...wolę chyba krótsze ogniskowe
    I tu pytanko... to dobry wybór??
    cyfrowo i analogowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saper Zobacz posta
    witam, od dawna pasjonuje mnie makrofotografia... i nie tylko, ogólnie przyrodnicza i reportażowa. 5 lat użytkowłem Prakticę i kilka szkieł, mieszek, itd. Później mały krok do przodu i kupiłem D80 + 18-200vr... brakowało czegoś do makro... właśnie w drodze do mnie jest Sigma 70/2,8 DG. Rozważałem dużo nad Tamronem 90... ale padło na Sigmę...wolę chyba krótsze ogniskowe
    I tu pytanko... to dobry wybór??
    Najpierw kupujesz, a później się pytasz.
    Posiadam to szkiełko i mogę powiedzieć, że jest: rewelacyjnie ostre, lekkie, trochę wolny AF ale do macro to i tak ostrzenie manualne, nie mam BF ani FF-myślę że będziesz bardzo zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    ... jest: rewelacyjnie ostre, lekkie, trochę wolny AF ale do macro to i tak ostrzenie manualne, nie mam BF ani FF-myślę że będziesz bardzo zadowolony.
    mogę tylko potwierdzić te słowa i jeśli, jak napisałeś, wolisz krótkie ogniskowe, to dokonałeś bardzo dobrego wyboru
    tutaj masz przykład zdjecia z D80 z pierścieniami
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Witusch
    Gość

Domyślnie

Mialem to szklo do Pentaxa, rewelacja. Nadaje sie rowniez do portretow, ale uwaga - strasznie ostre juz od f2.8
    PS wigi, swietne fotki, gratuluje!
    Ostatnio edytowane przez Witusch ; 13-11-2008 o 12:52

Uprawnienia umieszczania postów