Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: D40 a EOS 1000D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulus Zobacz posta
    Mógłbyś rozwinąć swój punkt widzenia?
    Doskwiera brak klawiszy funkcyjnych, brak bracketingu, podglądu DOF, wstępnego podnoszenia lustra i czyszczenia matrycy, mało przycisków, no i ten nieobecny silnik AF, ale to oczyVista kwestia upodobań.
    Zresztą przeciąganie liny tego typu nie ma sensu, liczą się indywidualne preferencje, mnie d40 nie satysfakcjonuje.
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Smile

dla mnie d40 jest wystarczający ma to co trzeba super zdięcia jak na początek napewno są lepsze modele ale nikon to niko i tyle
    Nikon D40 kit|AF-S NIKKOR 18-55 ED II

Domyślnie

Witam pozdrawiam maniaków NIKONA ja zmieniłem całkiem filozofie I podejście do sprzętu, wybrałem FUNKCJONALNOŚC, WYGODE I BEZPIECZEŃSTWO, o jakości fotek nie wspomnę 
    Pentax K200D + 18-55mm II + 55-300 + AF 360 FGZ

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareks69 Zobacz posta
    Witam pozdrawiam maniaków NIKONA ja zmieniłem całkiem filozofie I podejście do sprzętu, wybrałem FUNKCJONALNOŚC, WYGODE I BEZPIECZEŃSTWO, o jakości fotek nie wspomnę 
    jestem fanem Nikona, ale z tych 2 modeli D40 i 1000D wybrał bym Canona

mozesz rozwinąć swoją filozofię bo nie kaman o co chodzi z tym bezpieczeństwem?? no i chętnie obejrzał bym tą JAKOŚ(Ć)....

Domyślnie

Rozumiem, że kupiłeś K200D.
    No i bardzo dobrze zrobiłeś pod warunkiem, że jesteś świadom wad tego sprzętu (każdy sprzęt ma swoje wady i zalety).
    Bawiłem się kiedys K200D i uważam, że jest świetny, ale mnie nie podobało się parę rzeczy (min dość wolny AF, wspomaganie AF lampą, powolny zapis i odczyt zdjęć, kiepsko poukładane menu).
    Życzę dobrej zabawy z tym apratem
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Wady: ...brak pewnych funkcji na korpusie - ale to ma już półprofesjonalna K20...

Zalety: ...to jest K20D z mniejszą ilością funkcji wyciągniętych na puszkę. Najważniejsze zalety : - wzorocowy kitowy obiektyw - stabilizacja w puszce - bdb wykonanie - uszczelnienie (fotki przyrody na deszczu - tego w tej klasie jeszcze nie było) - bracketing - łatwo dostępny i tani grip - wyświetlacz LCD na górze puszki

Porównywałem (robiąc fotki) z : Canonem Eos400 (świetna puszka, słabe kitowe obiektywy), Nikonem D60 (przereklamowana puszka - tylko 3 punkty ostrości, brak bracketingu, optyka niezła - ale wymaga droższych obiektywów VR do pełnego zadowolenia), Alfa 200 Sony (niezły aparta, ale szumy przy ISO 800 w górę, oraz Olympus E-520 (tutaj nie podobało mi się wykonanie. Sam aparat - jego możliwości - godne zainteresowania). Uważam, że (niestety) Canon oraz Nikon w klasia amatorskich lustrzanek jedzie jedynie na (słuszej) opinii wzorcowych producentów. Niestety, to co proponują w tej klasie, nie jest warte proponowanych cen. Jedyny plus - to dostęp do profesjonalnych (ale drogich w porównaniu z Pentaksem) szkieł. Dlatego wybrałem Pentaksa - możliwość korzystania ze obiektywów Pentax, Sigma, Tamron oraz znakomitych (a tanich) szkieł na bagnecie M42 przechyliło szalę na korzyść tego sprzętu. Dla amatorów z zacięciem, dla robiących foto przyrody - zdecydowanie polecam!
    Pentax K200D + 18-55mm II + 55-300 + AF 360 FGZ

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/

Domyślnie

Wady: ...brak pewnych funkcji na korpusie - ale to ma już półprofesjonalna K20...

Zalety: ...to jest K20D z mniejszą ilością funkcji wyciągniętych na puszkę. Najważniejsze zalety : - wzorocowy kitowy obiektyw - stabilizacja w puszce - bdb wykonanie - uszczelnienie (fotki przyrody na deszczu - tego w tej klasie jeszcze nie było) - bracketing - łatwo dostępny i tani grip - wyświetlacz LCD na górze puszki

Porównywałem (robiąc fotki) z : Canonem Eos400 (świetna puszka, słabe kitowe obiektywy), Nikonem D60 (przereklamowana puszka - tylko 3 punkty ostrości, brak bracketingu, optyka niezła - ale wymaga droższych obiektywów VR do pełnego zadowolenia), Alfa 200 Sony (niezły aparta, ale szumy przy ISO 800 w górę, oraz Olympus E-520 (tutaj nie podobało mi się wykonanie. Sam aparat - jego możliwości - godne zainteresowania). Uważam, że (niestety) Canon oraz Nikon w klasia amatorskich lustrzanek jedzie jedynie na (słuszej) opinii wzorcowych producentów. Niestety, to co proponują w tej klasie, nie jest warte proponowanych cen. Jedyny plus - to dostęp do profesjonalnych (ale drogich w porównaniu z Pentaksem) szkieł. Dlatego wybrałem Pentaksa - możliwość korzystania ze obiektywów Pentax, Sigma, Tamron oraz znakomitych (a tanich) szkieł na bagnecie M42 przechyliło szalę na korzyść tego sprzętu. Dla amatorów z zacięciem, dla robiących foto przyrody - zdecydowanie polecam!
    Ale jak się ma to o czym piszesz do:
    wybrałem FUNKCJONALNOŚC, WYGODE I BEZPIECZEŃSTWO, o jakości fotek nie wspomnę 
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Wady: ...brak pewnych funkcji na korpusie - ale to ma już "półprofesjonalna" D80/D90/D200/D300/D700... (trochę większy wybór nieprawdaż? )

Zalety: ...to jest K20D z mniejszą ilością funkcji wyciągniętych na puszkę.
    Zalety: ...to jest D80/... z mniejszą ilością funkcji wyciągniętych na puszkę (to tak samo jak w Nikonie czy Canonie).

- bdb wykonanie - uszczelnienie (fotki przyrody na deszczu - tego w tej klasie jeszcze nie było)
    Oczywiście gratulujemy Pentaxowi uszczelnionych obiektywów w kicie .
    Z jakościa fotek tak bardzo bym nie wyskakiwał przed szereg bez pokazania tychże, oczywiście jeżeli mówimy o trybie raw, co do jpg to tutaj już jest sprawa wielce dyskusyjna.

Witam pozdrawiam maniaków NIKONA ja zmieniłem całkiem filozofie I podejście do sprzętu
    Koronny argument użytkowników Pentaxa, naprawdę trzeba zmieniać "filozofie" i dorabiać jakąś ideologię żeby kupić aparat do robienia zdjęć?

Zawsze uważałem, że kupując aparat musimy go dopasować do swoich potrzeb i zasobności kieszeni ale to jak widać nie jest takie proste, trzeba jeszcze zmienić "filozofie", podejście do sprzętu, dobrze, że nie fryzurę czy sposób ubierania i zachowania.

Twoja argumentacja jest trochę uniwersalna i mało przekonująca, można ją przypasować praktycznie do każdego producenta czy to będzie Nikon, Canon, Sony czy jeszcze co innego.
    Gratuluję zakupu aparatu ( nie Pentaxa) i życzę udanych fotek.
    Ostatnio edytowane przez piotr_74 ; 13-11-2008 o 08:09

Domyślnie

Pentax jest fajny. Mam k100d dla rodziny i siebie czasami, maly, poreczny, lekki, mozna wszedzie zabrac bez problemu. Bardzo go polubilem.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów