Drugi cytat - chronoligicznie pierwszy - był komentarzem do słów Władcy Pixeli, a właściwie tych wspomnianych firm antywirusowych. Generalnie nie zgadzam się z tym i temu miał służyć mój komentarz - gdyż nie wyobrażam sobie współczesnych stron www bez efektow uzyskiwanych za pomocą flasha czy też silverlighta. Nie wnikajmy w to - to inny temat. Rzeka.
Mnie interesje to, że na własne potrzeby malutką część tych możliwości chcę wykorzystać. I mając pewne pomysły wpierw skierowałem się do 'flasha' - bo o nim wiedziałem, że jest. Nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi od ludzi, tym się zajmującymi - a ja za pracę płacę - to też myślę ważna uwaga. Nie chciałem by ktoś to robił po przyjacielsku za free. I wtedy Wojtek (człowiek, z ktorym w tej chwili stale współpracuję) powiedział, że zrobi mi to w silverlighcie. Wtedy właśnie się dowiedziałem o istnieniu tego czegoś. Po zapoznaniu decyzja zapadła. A tutejszy wątek ma służyć mojej dodatkowej orientacji w tym temacie. I jest dla mnie kształcący. Za co dziękuję.
Edit:
Wiem, że poruszam się po powierzchni problemu. Ale generalnie to nie moja 'bajka' - jestem użytkownikiem chcącym otrzymać pewien efekt przy prostocie obsługi panelu administracyjnego. Materiał, który jest aktualnie tworzony przy pomocy php + silverlight, mi to daje.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami