Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Silverlight

Domyślnie Silverlight

Mowa jest o tym: http://silverlight.net
    Rzecz mi się bardzo podoba. A tu jest parę osób zajmujących się www. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Przyjmie się tak jak przyjął się flash?

Domyślnie

jedyna strona oparta na Silverlight jaką widziałem to www.lechpoznan.tv

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    jedyna strona oparta na Silverlight jaką widziałem to www.lechpoznan.tv
    Ja już widziałem więcej - chociażby z linków na stronie silverlighta. Ale cieszy mnie to, że i u nas ktoś stosuje - bo to oznacza, że i odbiorcy są. Interesuje mnie czy w windowsach microsoft od startu daje sterowniki czy trzeba sobie samemu ściągnąć i doinstalować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Ja już widziałem więcej - chociażby z linków na stronie silverlighta. Ale cieszy mnie to, że i u nas ktoś stosuje - bo to oznacza, że i odbiorcy są. Interesuje mnie czy w windowsach microsoft od startu daje sterowniki czy trzeba sobie samemu ściągnąć i doinstalować.
    trzeba samemu sciągać

Domyślnie

Microsoft Silverlight may not be supported on this browser - tyle i aż tyle na ten temat - w Operze to nie działa

edit: lol co za dziadostwo - tylko instalki nie można pobrać w Operze, ale jak sie ją pobierze w IE i zainstaluje to w operze też działa i... w dodatku szybciej
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 06-11-2008 o 01:36
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Najgorsze jest to, że jak się to g... zaznaczy aby się nie instalowało, to za jakiś czas pokazuje, że jest ponownie gotowe do instalacji. Bardzo łatwo to przeoczyć.
    Rozmawiałem z kilkoma firmami antywirusowymi i wszyscy są zgodni aby trzymać się jak najdalej od takich wynalazków (flash itp) bo powinno to być z założenia bezpieczne ale niestety nie jest.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    ...ozmawiałem z kilkoma firmami antywirusowymi i wszyscy są zgodni aby trzymać się jak najdalej od takich wynalazków (flash itp) bo powinno to być z założenia bezpieczne ale niestety nie jest.
    Ciekawe podejście. Znaczy flasha nie używać? Nie wyobrażam sobie.
    Z ciekawostek - współpracujący ze mną programista twierdzi, że jeśli microsoft uwolni silverlighta na linuxa to flash przepadnie.

Domyślnie

Z ciekawostek - współpracujący ze mną programista twierdzi, że jeśli microsoft uwolni silverlighta na linuxa to flash przepadnie.
    To nie tak, ze uwolni - implementacja linuxowa Silverlighta zajmuje sie Novell i ona juz jest w zaawansowanej fazie
    produkcji.
    Ogromnym potencjalem tej technologii jest fakt, ze interfejs budowany jest poprzez XAMLa - mozna powiedziec, ze
    XMLowy opis formow - cos ala HTMLa, a jezykiem logiki jest jezyk z platformy .NET - w moim przypadku
    np. C#. XAML jest tez wykorzystywany do opisu interfejsu w aplikacjach WPF - w sumie Silverlight jest okrojonym
    WPFem - ktore to IMHO wkrotce zastapia wysluzone WinFormsy.
    A co do tego jak technologia bedzie zdobywac popularnosc ? Dzis dodatek Silverlighta jest obecny na 1/4 przegladarek,
    a ile zajelo Flashowi zdobycie takiej popularnosci ? O zapowiadanej implementacji Silverlighta na urzadzenia
    mobilne - WM i Symbian nie wspominajac ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta
    To nie tak, ze uwolni - implementacja linuxowa Silverlighta zajmuje sie Novell i ona juz jest w zaawansowanej fazie
    produkcji.
    Ogromnym potencjalem tej technologii jest fakt, ze interfejs budowany jest poprzez XAMLa - mozna powiedziec, ze
    XMLowy opis formow - cos ala HTMLa, a jezykiem logiki jest jezyk z platformy .NET - w moim przypadku
    np. C#. XAML jest tez wykorzystywany do opisu interfejsu w aplikacjach WPF - w sumie Silverlight jest okrojonym
    WPFem - ktore to IMHO wkrotce zastapia wysluzone WinFormsy.
    A co do tego jak technologia bedzie zdobywac popularnosc ? Dzis dodatek Silverlighta jest obecny na 1/4 przegladarek,
    a ile zajelo Flashowi zdobycie takiej popularnosci ? O zapowiadanej implementacji Silverlighta na urzadzenia
    mobilne - WM i Symbian nie wspominajac ....
    Yezoo... o czym Ty mówisz? Tyle mądrych słów
    Ja jestem tylko użytkownikiem i potrafię ocenić jak to działa. I olbrzymim plusem, który zdecydował o próbach, było zapoznanie się z tym jak będzie wyglądał panel administracyjny strony. Miło i przyjemnie. I banalnie - dla mnie - użytkownika. A o to przecież chodzi - nie mam się męczyć aktualizując stronę.

Domyślnie

Miło i przyjemnie. I banalnie - dla mnie - użytkownika. A o to przecież chodzi - nie mam się męczyć aktualizując stronę.
    Ciekawe podejście. Znaczy flasha nie używać? Nie wyobrażam sobie.
    Jesli przy pierwszym zacytowanym zdaniu odnosiles sie do tego zdania ktore zacytowalem jako drugie - to brak
    jakichkolwiek przeslanek, zeby tak samo nie mialo byc z aplikacja Silverlight

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów