Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć czym się od siebie różnią te dwie lampy?
I jeszcze jedno... Czemu ceny tej lampy są tak zróżnicowane? W jednym sklepie internetowym są po 2600zł, 2200zł a w innym 1700zł (ten sam model).
Szukaj
Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć czym się od siebie różnią te dwie lampy?
I jeszcze jedno... Czemu ceny tej lampy są tak zróżnicowane? W jednym sklepie internetowym są po 2600zł, 2200zł a w innym 1700zł (ten sam model).
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
'Although it inherits the functions of the Nikon SB-29 model that it succeeds, the SB-29s also offers M1/32 flash output to help assure correct exposure with current and future generations of digital cameras featuring high sensitivity.' Informacja stąd: http://www.nikon.com/about/news/2002/sb-29s.htm
tylko, że ja po angielsku czytam tak biegle jak po chińsku... Jest jakieś prostrze wytłumaczenie?![]()
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Dodano możliwość ustawienia 1/32 siły błysku przystosowując ją do nowszych cyfranek oferujących wyższe czułości.
Aaaa... to w sumie "kosmetyczna" zmiana![]()
Dziękuję pięknie za odpowiedź
Nie wiem, czy to jedyna zmiana, tylko taką informację znalazłem w necie.![]()
Przy okazji - mam nadzieję, że nie wpadłeś tylko zapytać i znikniesz, a zostaniesz z nami na dłużej, pokazując jakieś fotki od czasu do czasu![]()
ta "kosmetyczna zmiana" warta jest ok. 1500zł? używaną sb-29 kupisz za 400zł, sb-29s za 1900![]()
pozdrawiam
Artur
No właśnie... Niedawnom kupił SB-29 za 350zł, ale jeszcze jej nie przetestowałem w "terenie".
Chciałem edytować poprzedni post, ale nie mogę, więc dodaję...
Dodatkowe pytanie:
Czy to prawda, że w SB-29 w połączeniu z D200 nie będzie działał system TTL? Czy tylko na manualu będę mógł robić zdjęcia?
Skontaktuj się z nami