Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie "low battery" d300

zaczal u mnie sie pojawiac ten problem po wgraniu najnowszego softu, ktory nota bene mial go likwidowac

... bateria naladowana w pelni. nagle wskazniki wariuja. problem znany i opisywany, jednak zaden z zaczetych watkow nie konczyl sie jakims podsumowaniem...

czy ktos oddal sprzet do serwisu? zreperowali usterke? czy przetarcie stykow. ew. nowa bateria...? jak to u was wyglada? ktos znalazl rozwiazanie tego problemu?

poki co u mnie pomaga wlaczenie i wylaczenie aparatu... ale czytalem ze aparat potrafi zaliczyc totalna zwieche... a na to nie moge sobie pozwolic.

u mnie nikkor 17-55 2.8 i oryginalna bateria, bez gripa.
    pozdr
    d700|d300|F801|N 24-70 2.8|N 70-200 2.8 VR II|N 17-55 2.8|mir 20 3.5|SB800
    www.chilistudio.pl | www.wmfoto.pl

Domyślnie

nauczka na przyszlosc...jesli aparat dziala poprawnie to po co wgrywac nowy soft? inna sprawa to taka, ze jesli inni wgrali i pisali na forum, ze do bani to po co wgrywac?

Domyślnie

U mnie dziala po wgraniu nowego softu. A co do powyższej usterki proponuje delikatnie przeczyscic styki obiektywu. I sprawdzic. Ja u siebie zauważyłem tę przypadłość, a przypadkiem ustaliłem ze to wina złego styku, aparat - obiektyw. Po przeczyszczeniu i rozruszaniu zestyków w obiektywie usterka sie już nie powtórzyła.
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

a czy ktos oddawal do serwisowania z tego powodu?

Domyślnie

czy ci, ktorzy mieli problem przyzwyczaili sie do zawieszonego aparatu?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-10-2008 o 11:44 Powód: pis. ("Ci/ci")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekM Zobacz posta
    czy Ci, ktorzy mieli problem przyzwyczaili sie do zawieszonego aparatu?
    Prawdę mówiąc też jestem ciekaw

Domyślnie

...poki co u mnie pomaga wlaczenie i wylaczenie aparatu... ale czytalem ze aparat potrafi zaliczyc totalna zwieche... a na to nie moge sobie pozwolic

...a czy ktos oddawal do serwisowania z tego powodu?

...czy Ci, ktorzy mieli problem przyzwyczaili sie do zawieszonego aparatu?

Panowie - to ja jako pierwszy na forum w marcu z Hiszpanii pisałem rozpaczliwie "low batery". Wtedy wymyslalismy - lotniska-bramki, zimno, wysokość (sierra newada) itp itd. Zjawisko pojawiał się w dowolnej konfiguracji szkieł (AFS 17-55 oraz AFS 70-200) baterii czy gripa ( aku / AA). Tak więc to nie tylko 17-55, to raczej po prostu AFS’y. Potem np kilka tygodni wszystko ok, i nagle jednego dnia czterokrotnie LOW, aby znowu "samoczynnie" zaniknąć na jakiś czas. Serwis - miły ale zero konkretów. No bo co maja chłopaki wymyślać - jak u nich nie mogę tego "wywołać" ?
    Daje się żyć - szybki ON/OFF i jest ok. Szczytem był dzień kiedy zjawisko powstało w dwu body jakimi pracowałem - generalnie w tej samej minucie , dodatkowo był to crash a uciekające kadry doprowadziły mnie do szału. Po rozmowie z serwisem - przeczyściłem wszystkie możliwe styki - szkła, body, grip , potem jeszcze ta poprawka softu ( moim zdaniem to mechanika i soft tu nic nie pomoze) - ale faktem jest iz od tego czasu przypadku LOW BATERY nie miałem... sugeruje czyszczenie styków, D300 ma spry luz na bagnecie, osadzające się gówno na stykach i minimalny kontakt przy poruszaniu szkłem - i tu raczej szukałbym przyczyny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    Panowie - to ja jako pierwszy na forum w marcu z Hiszpanii pisałem rozpaczliwie "low batery". Wtedy wymyslalismy - lotniska-bramki, zimno, wysokość (sierra newada) itp itd. Zjawisko pojawiał się w dowolnej konfiguracji szkieł (AFS 17-55 oraz AFS 70-200) baterii czy gripa ( aku / AA). Tak więc to nie tylko 17-55, to raczej po prostu AFS’y. Potem np kilka tygodni wszystko ok, i nagle jednego dnia czterokrotnie LOW, aby znowu "samoczynnie" zaniknąć na jakiś czas. Serwis - miły ale zero konkretów. No bo co maja chłopaki wymyślać - jak u nich nie mogę tego "wywołać" ?
    Daje się żyć - szybki ON/OFF i jest ok. Szczytem był dzień kiedy zjawisko powstało w dwu body jakimi pracowałem - generalnie w tej samej minucie , dodatkowo był to crash a uciekające kadry doprowadziły mnie do szału. Po rozmowie z serwisem - przeczyściłem wszystkie możliwe styki - szkła, body, grip , potem jeszcze ta poprawka softu ( moim zdaniem to mechanika i soft tu nic nie pomoze) - ale faktem jest iz od tego czasu przypadku LOW BATERY nie miałem... sugeruje czyszczenie styków, D300 ma spory luz na bagnecie, osadzające się gówno na stykach i minimalny kontakt przy poruszaniu szkłem - i tu raczej szukałbym przyczyny.
    A ja po prostu Cię zacytuję, żeby ci którzy mają Forum "na czarno" też mogli tę (ciekawą) wypowiedź przeczytać.

Art
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-10-2008 o 11:44 Powód: pis. ("Ci/ci")
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez art44 Zobacz posta
    A ja po prostu Cię zacytuję, żeby Ci którzy mają Forum "na czarno" też mogli tę (ciekawą) wypowiedź przeczytać.

Art
    A na to bym nie wpadł...

Krzysztofie - dzięki za pomoc

Domyślnie

no to do sklepu z elektronika po jakis dobry czyscik do stykow i zobaczymy jak bedzie
    acha. mi ise udalo to wywolac "gmerajac" bateria wiec moze jeszcze styki od baterii...
    dzieki i pozdr
    Ostatnio edytowane przez BartekM ; 22-10-2008 o 08:38

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów