Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekM Zobacz posta
    no to do sklepu z elektronika po jakis dobry czyscik do stykow i zobaczymy jak bedzie
    acha. mi ise udalo to wywolac "gmerajac" bateria wiec moze jeszcze styki od baterii...
    dzieki i pozdr
    nie ma sensu moczyć styków czymkolwiek, bo potem bedzie problem z brudnym lustrem, czy plamami na matrycy. Środki do czyszczenia styków, mają właściwosci penetrujące wszędzie się wcisną (nawet miedzy filtr a matrycę). Poza tym rozpuszczają smary, co w mechanice jest niewskazane (zwłaszcza obiektywu). U mnie pomogło delikatne przetarcie zestyków na sucho. Takie przepolerowanie ich.
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

A może ktoś polecić jakiś sprawdzony środek do takiego czyszczenia?

Witusch
    Gość

Domyślnie

Na "wszystko" dobry jest IZOPROPANOL. Mam ten, uzywam do stykow, szkiel a w Pentaxie czyscilem nim rowniez matryce -> http://www.allegro.pl/item461243514_...wyprzedaz.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek321 Zobacz posta
    nie ma sensu moczyć styków czymkolwiek, bo potem bedzie problem z brudnym lustrem, czy plamami na matrycy. ....
    no tu nie masz racji - są srodki do precyzyjnej elektroniki. Co ty chcesz "pryskac sprajem" z 50cm - delikatnie na szmatke i po stykach. Czym - ano ja byłem akurat w serwisie GSM - tam zobaczyłem mały spray z napisem w rodzaju "clean electric.." - idealny, odparowywujacy i nie pozostawiający zadnych sladów - a zadziałał doskonale ... jak widać, bo problemy się skończyły a bywały - a potem już nie, i to ze dwa-trzy miesiące.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    no tu nie masz racji - są srodki do precyzyjnej elektroniki. Co ty chcesz "pryskac sprajem" z 50cm - delikatnie na szmatke i po stykach. Czym - ano ja byłem akurat w serwisie GSM - tam zobaczyłem mały spray z napisem w rodzaju "clean electric.." - idealny, odparowywujacy i nie pozostawiający zadnych sladów - a zadziałał doskonale ... jak widać, bo problemy się skończyły a bywały - a potem już nie, i to ze dwa-trzy miesiące.
    Wiekszość środków do czyszczenia styków zawiera substancje pozostawiające cienką warstwe, która zapobiega utlenianiu metali. Izopropanol lub czysty spirytus ale nie ten spozywczy, tylko ten uzywany do czyszczenia styków w telefonii (98% czystego alkoholu).
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

KONTAKT WL - 22 zł za butelkę z precyzyjnym dozownikiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    nauczka na przyszlosc...jesli aparat dziala poprawnie to po co wgrywac nowy soft? inna sprawa to taka, ze jesli inni wgrali i pisali na forum, ze do bani to po co wgrywac?

tez mnie to skutecznie powtrzymuje od aktualizacji...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Błąd Panowie duuuuży BŁĄD. Jeśli producent soft aktualizuje to jest naprawdę ku temu przyczyna, poprawki też nie muszą być publicznie znane i w ten sposób cichaczem usuwają jakieś babole co przy okazji głównego problemu wylazły. Poza tym nie aktualizując softu narażacie sie na wygodne zachowanie serwisu jak by była taka konieczność korzystania z niego. Zaktualizują soft w aparacie i odeślą korpus do użytkownika nic więcej nie czyniąc.
    Aktualizujcie oprogramowania bo korzystacie z aparatów w wersjach przedprodukcyjnych albo nawet z prototypu
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 23-10-2008 o 14:08

Domyślnie

Problem z migajaca bateria - kiedy zauwazylem ten problem wgralem nowy soft i dalej to samo. Musial poprostu robic tak fotki ze jak u odbije to wyskoczy migajaca bateria
    Ostatnio mialem wolny aparat wiec wyslalem problem do Servis Nikon Polska. Po odebraniu problem nadal wystepowal. Odeslalem jeszce raz i po odebraniu znwou problem wystepuje. Dzwoniac i tlumaczac ze aparat niema podpietego szkla a problem wystepuje nadal.
    Baterie kotra dolaczylem nawet niesp[arwdzali - eliminujac problem samej baterii.
    Ogolnie koles w sluchawce ciemny(lub brak kompetencji) na temat jako takiego dzialania sprzetu. Aktualnie domniemywam ze bateria jest uszkodzona. Cos w niej delikatnie lata. Sparwdzalem na innej baterii jakos problem nie wystepuje, ale czasami i na tej niby zlej baterii ciezko wywolac problem migania.

Prosba do Was bo u mnie takie cos wystepuje.
    Wylaczcie aparat
    Wyciagnij baterie
    Odwroc aparat do gory nogami i wloz od gory baterie tak zeby sama wpadla w gniazdo - obserwuj ekran
    Docisnij powoli palcem baterie do gniazda i zamknij klapke

U mnie po takiej operacji zawsze pokazuje pusta baterie
    D750|Z16|N20|T24-70/2.8|N85|2xQ30|Q60|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacekk Zobacz posta
    Prosba do Was bo u mnie takie cos wystepuje.
    Wylaczcie aparat
    Wyciagnij baterie
    Odwroc aparat do gory nogami i wloz od gory baterie tak zeby sama wpadla w gniazdo - obserwuj ekran
    Docisnij powoli palcem baterie do gniazda i zamknij klapke

U mnie po takiej operacji zawsze pokazuje pusta baterie
    inaczej baterii nie wkladam do aparatu jak odwracajac go
    zaktualizowalem wkoncu po 8 miesiacach mimo to, ze aparat dzialal bez zadnych zarzutow pokusilem sie chyba tylko i wylacznie na copy right
    dziala i dzialac bedzie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów