Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Titisee

bombel
    Gość

Domyślnie

Nie, niebieski wcale nie jest OK. Zwłaszcza na niebie.

Nie widziałem nigdy w życiu takiego nieba, poza kiepsko obrobionymi zdjęciami. Przecież niebo z lewej strony, nad wzgórzem ma radioaktywny kolor, w środkowej części kadru gwałtownie ciemnieje w górze do w miarę znośnych poziomów, nad gruntem zaś dalej jest radioaktywne, a dalej za drzewem z prawej znowu robi się świecące.

Cienie na środkowym wzgórzu (jakby na przedłużeniu tej dróżki w dali) też zamiast być czarne, są granatowe. Wiem co to jest perspektywa powietrzna, ale perspektywa powietrzna nie powoduje, że drzewa świecą granatową poświatą.

To wszytko (niebo, granatowe cienie, WB) mówi mi, że ktoś po prostu przesadził z obróbką, ot i wszystko.

A jedynka przyjemna, może nawet szłoby wykadrować tą barierkę...

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

nie napisałem, że zdjecie było nieobrabiane, oczywiście że było. Cieżko mi w tej chwili zauważyc granatowe cienie na drzewach, ale możliwe że masz rację, ponieważ mój monitor często nie ukazuje mi pewnych rzeczy którzy inni widzą u siebie.W każdym razie i tak się dziwię Bombel że tak lekko pojechałeś po bandzie
    D700 16,17-35,35

autograf
    Gość

Domyślnie

Jendryn, mógłbyś mi zapodać NEFa?

Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Mogę, ale ostrzegam, że mam strasznie brudną matrycę daj mejla
    D700 16,17-35,35

autograf
    Gość

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    nie napisałem, że zdjecie było nieobrabiane, oczywiście że było.
    Toteż nigdzie nie zarzucam Ci kłamstwa, broń boże... Zauważam tylko, że niebieski jest tragiczny.

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Cieżko mi w tej chwili zauważyc granatowe cienie na drzewach, ale możliwe że masz rację, ponieważ mój monitor często nie ukazuje mi pewnych rzeczy którzy inni widzą u siebie.
    Naprawdę? W takim razie nie dostrzegasz pewnie różnicy pomiędzy tym co wewnątrz kwadratu, a tym co obok...

Acha, i jak to lekko jechałem po bandzie? Przecież ja naprawdę nigdy nie jeżdżę po bandzie.

.

Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

ok czy dostane jeszcze jakiegoś kopa na dobranoc? Co do drzew przyznaję rację. Jeżeli tak kłuje w oczy poprawię
    D700 16,17-35,35

autograf
    Gość

Domyślnie

Faktycznie. Jest niebieski na drzewach. Jak to schrzaniłeś? Gradientem?

bombel
    Gość

Domyślnie

Wpędzasz mnie w poczucie winy. Zamiast kopa - mogę na dobranoc powiedzieć, że to zdjęcie jest świetne.

Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

troche soli , trochę pieprzu - i spieprzone , zgadzam się ze wszystkimi, w dwójce obróbkajest przesadzona
    D700 16,17-35,35

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów