Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Titisee

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Wpędzasz mnie w poczucie winy. Zamiast kopa - mogę na dobranoc powiedzieć, że to zdjęcie jest świetne.
    I o to właśnie chodzi, od razu trzeba było tak teraz już tylko łóżko i piękne sny o jutrzejszej tyrze
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

sam nieraz nie dostrzegam u siebie pewnych błędów - (ostatnio nie zauwazyłem ze zrobiłem sobie zdjecie buta) ha ha tym bardziej fajnie jest ze są tacy ludzie jak Bombel i maja cierpliwość

druga fotka po poprawkach moze być całkiem ok.

autograf
    Gość

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem...

Jeśli sobie nie życzysz, poproszę moderatora o usunięcie.

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Spoko, jasne że może zostac, niebo uwydatniłeś ciekawie. Trzeba przyznac , że ciężko wyciągnac cos z tego nefa. Tak to juz jest jak sie nie pamięta o filtrach ...
    D700 16,17-35,35

autograf
    Gość

Domyślnie

Dajesz czarny gradient z mieszaniem chyba soft light, ewentualnie zmniejszasz opacity - i nie masz tak oczojebnego niebieskiego nieba.
    Choć teraz widzę, że wciąż pozostał niebieski zafarb na środkowym wzniesieniu. Mniejszy jak u Ciebie, lecz większy jak u Bombla.
    Chyba też dał bym teraz więcej kontrastu na dole kadru.

Janie Sebastianie - powiedz jak to zrobiłeś? Ja na warstwie Selective Color (resztę wygumkowałem) - ale efekt jest taki jak wyżej.

bombel
    Gość

Domyślnie

A ja po prostu zmniejszyłem nasycenie niebieskiego. Nie chodziło mi o to, żeby naprawiać to zdjęcie - chciałem jedynie zademonstrować, że tam gdzie mówiłem jest wściekły, niebieski zafarb. Dlatego tylko zlikwidowałem ten zafarb i pokazałem kwadracik - żeby było widać jak wygląda z zafarbem i bez.

Gdybym miał poprawiać takie zdjęcie, myślę że roboty byłoby znacznie więcej, żeby odkręcić to, co zostało przewalone. Znacznie łatwiej nie przesadzić i mieć dobry obrazek, niż przesadzić, a potem ten przesadzony odkręcać - choć zdarza się i tak i tak...

Domyślnie

Dominik,może lepiej nie poprawiaj i nie dawaj ....bonusów,no jeszcze czas jakiś...
    Wyprałeś z koloru cały PD,niebieska dominanta została..w innym odcieniu..
    Niebo mniej świeci...fakt.Ostrość uciekła,nawet nie na drzewo.Zrobiło się bladoniebieskozielononijakozimno....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Dominik,może lepiej nie poprawiaj i nie dawaj ....bonusów,no jeszcze czas jakiś...
    Mówisz i masz! Ale pod ziemię się nie zapadnę

Dobra, idę do siebie..

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów