Szukaj
sam nieraz nie dostrzegam u siebie pewnych błędów - (ostatnio nie zauwazyłem ze zrobiłem sobie zdjecie buta) ha hatym bardziej fajnie jest ze są tacy ludzie jak Bombel i maja cierpliwość
druga fotka po poprawkach moze być całkiem ok.![]()
Spoko, jasne że może zostac, niebo uwydatniłeś ciekawie. Trzeba przyznac , że ciężko wyciągnac cos z tego nefa. Tak to juz jest jak sie nie pamięta o filtrach ...
D700 16,17-35,35
Dajesz czarny gradient z mieszaniem chyba soft light, ewentualnie zmniejszasz opacity - i nie masz tak oczojebnego niebieskiego nieba.
Choć teraz widzę, że wciąż pozostał niebieski zafarb na środkowym wzniesieniu. Mniejszy jak u Ciebie, lecz większy jak u Bombla.
Chyba też dał bym teraz więcej kontrastu na dole kadru.
Janie Sebastianie - powiedz jak to zrobiłeś? Ja na warstwie Selective Color (resztę wygumkowałem) - ale efekt jest taki jak wyżej.
A ja po prostu zmniejszyłem nasycenie niebieskiego. Nie chodziło mi o to, żeby naprawiać to zdjęcie - chciałem jedynie zademonstrować, że tam gdzie mówiłem jest wściekły, niebieski zafarb. Dlatego tylko zlikwidowałem ten zafarb i pokazałem kwadracik - żeby było widać jak wygląda z zafarbem i bez.
Gdybym miał poprawiać takie zdjęcie, myślę że roboty byłoby znacznie więcej, żeby odkręcić to, co zostało przewalone. Znacznie łatwiej nie przesadzić i mieć dobry obrazek, niż przesadzić, a potem ten przesadzony odkręcać - choć zdarza się i tak i tak...
Dominik,może lepiej nie poprawiaj i nie dawaj ....bonusów,no jeszcze czas jakiś...
Wyprałeś z koloru cały PD,niebieska dominanta została..w innym odcieniu..
Niebo mniej świeci...fakt.Ostrość uciekła,nawet nie na drzewo.Zrobiło się bladoniebieskozielononijakozimno....
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Skontaktuj się z nami