Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wink Pierwszy plener ...

Pierwszy raz ... jako świadek - fotograf

Domyślnie

1. Albo drastycznie ciachnac welon, albo zachowac go w calosci, za czerwono. Poza tym jakis kant tam z glowy wystaje
    2. Pannie mlodej wyrosla lawka! Za czerwono.
    3. W zyciu trzeba miec plecy, a pan mlody nie ma :P Klasycznie juz za czerwono.

Jako foteczki albumowe sie nadadza, rozgrzeszam, bo swiadek ma srednio czas na robienie fotek. Moim zdaniem jednak swiadek (zwlaszcza!) i goscie powinni dac sobie spokoj z 'powaznym' robieniem zdjec. Sporo fotek to potwierdza.

EDIT: Zeby nie bylo ze sie znam - pewnie mnie za moje zdanie zaraz bardziej opitola niz Ciebie za zdjecia

Domyślnie

Uwagi były dobre. Co do koloru to chyba mamy inną kalibrację monitora. Ale fotki miały mieć ciepłą tonację bo było bardzo wietrznie i zimno. Te zrobione w zwykłych - naturalnych kolorkach - jakoś nie bardzo mi pasują.

Domyślnie

Ja mam imac rgb, na adobe rgb lub nikon adobe rgb wygladalo nawet bardziej czerwono.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff Zobacz posta
    Ja mam imac rgb, na adobe rgb lub nikon adobe rgb wygladalo nawet bardziej czerwono.
    Kolega ma 100% racji jest zdecydowanie czerwono, biel sukni w foto ślubnej musi być biała - ta niestety jest z wyraźnym czerwonym zafarbem . Nie ma czegoś takiego jak inna kalibracja monitora, albo kalibracja jest dobra, albo zła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maleństwo Zobacz posta
    Uwagi były dobre. Co do koloru to chyba mamy inną kalibrację monitora. Ale fotki miały mieć ciepłą tonację bo było bardzo wietrznie i zimno. Te zrobione w zwykłych - naturalnych kolorkach - jakoś nie bardzo mi pasują.
    Cóz dla mnie też masz monitor do ponownej kalibracji bo zdecydowanie w zdjęciach dominuje ocień pomarańczowo-czerwony.
    Jak chcesz "ciepło" to jedynkę na szybko widziałbym tak (choć nie wiem czy skóra nie jest za żółta).
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Jak chcesz "ciepło" to jedynkę na szybko widziałbym tak (choć nie wiem czy skóra nie jest za żółta).
    Bez urazy, ale teraz skóra wyszła trupia. PM koszmarnie tu wygląda po Twojej obróbce, ale cegła już nie drażni
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlieN_dwa Zobacz posta
    Bez urazy, ale teraz skóra wyszła trupia. PM koszmarnie tu wygląda po Twojej obróbce, ale cegła już nie drażni
    No ja się zgodzę z downunder'em i jestem zdania że właśnie tak to powinno wyglądać jeśli potraktował korektę koloru globalnie i zdjął z sukni dominujące zafarby (a wierzę że właśnie tak to obrabiał ), to uzyskał poprawny koloryt skóry panny młodej. Pani jest lekką pieguską ( uwielbiam ten typ urody) więc taki blady odcień skóry jest wg. mnie raczej prawidłowy .

Domyślnie

Sory ale jak dla mnie to ta poprawka wygląda tragicznie.
    Suknia nie była aż tak śnieżnobiała, jak byście chcieli.
    Kasieńka nie wyglądała "trupio" jak tu.
    Kompletnie nie ten kolor włosów, a i cegła tez nie jest taka jak ta naturalna. Tamta była pomarańczowo czerwona. Ilość kolorów ręcznie wypalanej cegły jest niezliczona. Podejrzewam, że marne szanse na szukanie tego koloru podczas obróbki fotki.

Wole nie drukować bo efekt mógł by być jeszcze gorszy.
    Mnie się nie podoba, ale to moje zdanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maleństwo Zobacz posta
    Sory ale jak dla mnie to ta poprawka wygląda tragicznie.
    Suknia nie była aż tak śnieżnobiała, jak byście chcieli.
    Kasieńka nie wyglądała "trupio" jak tu.
    Kompletnie nie ten kolor włosów, a i cegła tez nie jest taka jak ta naturalna. Tamta była pomarańczowo czerwona. Ilość kolorów ręcznie wypalanej cegły jest niezliczona. Podejrzewam, że marne szanse na szukanie tego koloru podczas obróbki fotki.
    Wole nie drukować bo efekt mógł by być jeszcze gorszy.
    Mnie się nie podoba, ale to moje zdanie.
    Już moją obróbkę usunąłem.
    Choć zdjęcie i modelka wyglądały o niebo lepiej niż ty nam zaprezentowałaś.
    No ale to nie moje zdjęcia, więc nie mam prawa ci nic narzucać.
    W jednym masz rację. Kolory faktyczne podciągałem w ciemno, bo nie wiem jak PM wygląda, ani jakie kolory w rzeczywistości tam były.
    Dobrze ci jednak radzę, zanim dalej na siłę będziesz bronić tych prac, skalibruj monitor, a zobaczysz, przejrzysz na oczy.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów