Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 950

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

valoos, z ust mi to wyjąłeś Stary! Podpisuję się pod Twoimi słowami wszystkimi kończynami. Ja również zawiodłem się na funkcji filmowania w D90, a prawda jest taka ze są rożne agencje reklamowe i rozne mają potrzeby i akurat materiał generowany z nowej piątki zaspokoi wiele agencji małej i średniej wielkości, nie każdy robi reklamy piwa i komórek i nie każda firma ma budżety pozwalające mieć profesjonalne studia filmowe. A mając takie aparaty w firmie bedziemy mogli mogli przez jakies 2 lata pracować na dobrym sprzęcie foto, który w dodatku bedzie można wykorzystać do kręcenia reklamówek i spotów małego i średniego budżetu.
    Przykład z lata tego roku: startowaliśmy do przetargu na promocję dużego miasta w północno-wschodniej Polsce. Pod względem kreacyjnym zajęliśmy drugie miejsce, gdybyśmy mieli niższą cenę być może moglibyśmy wygrać, cena zaś była podyktowana wysokimi kosztami produkcji spotu reklamowego, który miała zrobić firma podwykonawcza. To jest jeden z wielu przykładów, dla których uważam że funkcje typu kręcenie filmów w zaawansowanych aparatach nie są jedynie marketingowymi gadżetami, tylko konkretną odpowiedzią producentów na zmieniające się potrzeby rynku. Dlatego śmieszy mnie nieraz ironiczny i pogardliwy stosunek niektórych użytkowników do tego typu funkcji (o ile są one faktycznie prawdziwie użyteczne i odpowiednio zaawansowane).

PS. Apropos kamer profesjonalnych za 15-17, to o ile się dobrze orientuję to RED ONE można mieć już za jakieś 20 tysi, no ale jeszcze do tego trzeba kupić parę obiektywów za jakieś 8-10 tyś każdy i pare innych gadżetów, ale to jest już zupełnie inna półka, to jest już liga Hollywood (sic!) - ostatnio Peter Jackson i Nicolas Cage kręcili jakieś filmy na tych genialnych cyfrówkach, które podobno przewróciły już cały filmowy świat w LA...
    Ostatnio edytowane przez ikonay ; 17-10-2008 o 17:51

Uprawnienia umieszczania postów