Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pyszny szczyt

Domyślnie Pyszny szczyt

Tatry lato 2008

Chętnie poznam wasze zdanie

Nikon d80 + sigma 10-20
    1.

2.

Domyślnie

Podobają mi sie foty
    Nikon i parę szkiełek

Domyślnie

W zasadzie to całkiem przyzwoite zdjęcia. Drażnią mnie trochę te smoliste cienie. Chyba trochę przegięte

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    W zasadzie to całkiem przyzwoite zdjęcia. Drażnią mnie trochę te smoliste cienie. Chyba trochę przegięte
    to samo chciałem napisać - wyglada to bardzo nienaturalnie

Domyślnie

Widze tam jakieś niebieskie przebarwienia.. Hmm może brak filtra UV?
    Pentax *istDS

Domyślnie

Oba fajne, oba strzelone z Łomnicy (?). Wspaniałą miałeś pogodę, zazdroszczę. Zastanawia mnie tylko tak duża rozbieżność w balansie bieli - pierwsze zdecydowanie ciepłe, drugie zdecydowanie zimne (chyba używałeś automatycznego WB). Na jedynce przydałoby się rozjaśnić pierwszy plan i trochę zneutralizować niebieskość na nizinie.
    Na koniec: w polskiej nomenklaturze ten szczyt to Durny Szczyt.

Domyślnie

Dwojka sie calkiem podoba, natomiast na 1 lewa strona sprawia wrazenie, jakby byla wyciagana z cienia za wszelka cene.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oba ciekawe
    mz jedynka jakbybardziej

Domyślnie

Fajne zdjęcia.
    Jedynka w cieniach trochę za ciemno - bynajmniej na moim lapku.
    Pozdrawiam
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldus Zobacz posta
    Oba fajne, oba strzelone z Łomnicy (?). Wspaniałą miałeś pogodę, zazdroszczę. Zastanawia mnie tylko tak duża rozbieżność w balansie bieli - pierwsze zdecydowanie ciepłe, drugie zdecydowanie zimne (chyba używałeś automatycznego WB). Na jedynce przydałoby się rozjaśnić pierwszy plan i trochę zneutralizować niebieskość na nizinie.
    Na koniec: w polskiej nomenklaturze ten szczyt to Durny Szczyt.
    Oczywiscie z Łomnicy
    Jesli chodzi o balans bieli to nie automatem a ręcznie i może właśnie dlatego te zdjęcia tak się różnią. Zwykle zmieniam ustawienia, sprawdzam, które lepsze a w efekcie otrzymuję pełną gamę kolorystyczną - z czego każde inne.
    A jesli chodzi o polskie nazwy....jest kłopot....nie znam ich. Na oczy polskiej mapy słowackich tatr nie widziałam. Zresztą..ratownicy słowaccy mówią aby w ich kraju używać słowackich nazw. To i polskich znać nie musze

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów