Chodziło mi o to ze duzo fotografów którzy zarabiaja duze pieniadze na reportażach slubnych robi gorsze zdjecia niz kolega powyzej, dlatego okreslenie kaszanowate nie trafione, ale to mój poglad...
Szukaj
Chodziło mi o to ze duzo fotografów którzy zarabiaja duze pieniadze na reportażach slubnych robi gorsze zdjecia niz kolega powyzej, dlatego okreslenie kaszanowate nie trafione, ale to mój poglad...
никон
wybacz, ale rzeczywiście sporo tym zdjęciom brakuje.. popraw jeśli się mylę, ale kompakt to chyba nie najlepszy pomysł na tego rodzaju "zlecenia"... balans bieli, nieostre, źle oświetlone, nienaturalne kolory (szczególnie widać to na skórze)...
Widzę tu http://www.fabryka.hostdmk.net/wwwwedding/ naprawdę dużo lepszych zdjęć niż te, które wrzuciłeś, ale czemu ty tak kadrujesz wszystko po skosie? Taka moda jest nowa? Czy po prostu chcesz być trendy ?
Pozwoliłem przejrzeć wszystkie zdjęcia twoje i np. te z pokazu mody masz tak pocięte że masakra, wszystkie modelki z ucietymi stopami, chyba musisz coś o kadrowaniu poczytać. Nadmienię że są też tam dobre foto.
Nie no z tym że ludzie biorą ciężkie pieniądze za jeszcze gorsze fotki to przesadziłeś. Te są wg mnie bardzo przeciętne, kilka jest nawet dobrych, ale reszta z 13 na czele to nawet za darmo nie jest do wzięcia. Mam nadzieję, że młodzi się nie znali na fotografii i wszystko im się podobało, no i dobrze, że nie znają adresu tego forum bo wtedy los tych fotek byłby z tendencją na kosz.
D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800
żaden kadr mnie nie zatrzymał na dużej. nooo może jeden. nie nazwałbym tego reportażem ślubnym, tylko zdjęciami ze ślubu.
co oczywiście nie oznacza, że sam zrobiłbym lepsze. nie miałem kiedyś odwagi spaprać komuś tak ważnej uroczystości i odmówiłem robienia zdjęć na ślubie kolegi. inna sprawa, że wziął gościa z ogłoszenia i też mu spaprał![]()
nikon i nikkory oraz troszkę w:
http://mirroo.pl/
grzegorzant- wybacz - nie zadałem sobie trudu zaglądania do exifa... ale to wręcz niesamowite, że D80 tak potrafi...
D300 | D80 | T11-16/2.8 | T17-50/2.8 | N50/1.4 | T50-135/2.8 | T90/2.8 | S100-300/4 | SB-800 | SB-900 |
gripy i kupa innych "drobiazgów"
na slubie nie bylem glownym fotografem, poza mna byl jeszcze jeden.
druga sprawa, d80 nie kompakt
trzecia sprawa, na wyzej wymienionym serwerze jest tez duzo zdjec, prosze bardzo mozna ogladac(o pokazie mody lepiej nie wspominac, bylem tam przypadkiem, w ten sam dzien w ktory kupilem aparat)
dzieki za uwagii, faktycznie wrzucilem za duzo zdjec z szybką i niedokladna obrobka, w weekend postaram sie wybrac najlepsze kadry i obrobic jeszcze raz na spokojnie, dzieki raz jeszcze.
poza 4 szału nie ma
Skontaktuj się z nami