Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Jesiennie "Mars"

Oj dawno mnie tu nie bylo
    Podobaja mi sie bardzo kolorki, nic nie ruszane, zdjecie prosto z puchy

Moze za ciemne??
    Czekam na uwagi
    Pozdrawiam Wioletta

Domyślnie

witaj Wioletko ,powiem Ci tak miejsce fajne do focenia ale mz.troszeczkę Ci ta fotka nie wyszła - generalnie największym jej mankamentem jest brak światła ,kadrowanie też nie przemyślane (a zwróć uwagę jakie miałaś warunki - przedewszyskim jakie niebo) szkoda ze tego nie wykorzystałaś ale ponieważ piszesz ze prosto z puszki to radzę pogmerać w programie i poprawić co nieco --- nie przejmuj się moze następnym razem

jezeli nie bedziesz miała nic przeciw to pozwoliłem sobie trochę poprawić ,ale mz.i tak fotka tylko do albumu

pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta

jezeli nie bedziesz miała nic przeciw to pozwoliłem sobie trochę poprawić ,ale mz.i tak fotka tylko do albumu
    Po poprawkach dużo lepiej Czy tylko album??? Tu bym był bardziej tolerancyjny, np. pokazanie fotki na internetowych forach foto, też może dać oglądającym dużo radości.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fjerzy Zobacz posta
    Po poprawkach dużo lepiej Czy tylko album??? Tu bym był bardziej tolerancyjny, np. pokazanie fotki na internetowych forach foto, też może dać oglądającym dużo radości.
    pisząc album ,miałem na myśli raczej rangę fotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    pisząc album ,miałem na myśli raczej rangę fotki
    Tak, nie będziemy tu kruszyć kopii. Mnie album kojarzy się z izolacją, skansenem, który odwiedza się czasami. A to jest fota, którą można wyobrazić sobie w jakimś wydawnictwie (ja mogę). Może nie w NG, ale zawsze. Nie walczę tu z Tobą, może bardziej biję się o "wyższą rangę", niż przypisana przez Ciebie. Zgadzam się, że prawdopodobnie zdjęcie nie ma istotnych walorów wystawowych, ale czy nie ma też wydawniczych? Moim zdaniem ma.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

miejsce szalenie ciekawe, warte dalszych prób z pewnoscią. Tutaj oczywiście źle naświetlone - harb słusznie poprawił. Ale mysle, ze ranga albumowa to trochę za nisko.

To jest całkiem poprawny krajobraz, ale zdecydowanie (patrz zdanie pierwsze) da sie z niego wiecej wycisnąc.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    miejsce szalenie ciekawe, warte dalszych prób z pewnoscią. Tutaj oczywiście źle naświetlone - harb słusznie poprawił. Ale mysle, ze ranga albumowa to trochę za nisko.

To jest całkiem poprawny krajobraz, ale zdecydowanie (patrz zdanie pierwsze) da sie z niego wiecej wycisnąc.

ok .Wioletko biję się w piersi ,mozesz mi nawtykać (skoro koledzy mnie prostują - mylić się jest ludzka rzeczą ,ale przyznać się do pomyłki to już odwaga ,ja w tym przypadku ją mam )

bombel
    Gość

Domyślnie

Ostatnio jest trend, żeby nie zważać na techniczne wartości, tylko żeby szukać tzw. klimatu.

Według mnie Harb miał całkowitą rację, że zdjęcie jest za ciemne, za słabo kontrastowe i kompletnie bez blasku - i nawet pokazał, że śmiesznie prosto jest to naprawić.

Wstydź się Harb!!!

A klimat? Przecież wiesz, że Sztuka (zauważ wielkość litery) im bardziej niewyraźna, tym lepsza. Ja bym jeszcze ściemnił, zdjął tą nędzną resztkę kontrastu i dodał czerwonego, bo chyba za mało go w oryginale. Wtedy zdjęcie będzie miało dostateczną ilość klimatu i niewyraźności.

Domyślnie

Wstydzę sie

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Fio, Fio...
    No proszę pejzaż, który mi się podoba. Zapewne Janusz podkręcił jasność i kontrast i otrzymaliśmy naprawdę niekiepski kadr. Tym samym stwierdzam, że kadrowo sprawę rozegrałaś bardzo ale to bardzo dobrze. Na przykładzie tej fotografii można też zobaczyć jak wielkie znaczenie ma sama obróbka.

Gratuluję udanego zdjęcia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów