Szukaj
witaj Wioletko ,powiem Ci tak miejsce fajne do focenia ale mz.troszeczkę Ci ta fotka nie wyszła - generalnie największym jej mankamentem jest brak światła ,kadrowanie też nie przemyślane (a zwróć uwagę jakie miałaś warunki - przedewszyskim jakie niebo) szkoda ze tego nie wykorzystałaśale ponieważ piszesz ze prosto z puszki to radzę pogmerać w programie i poprawić co nieco --- nie przejmuj się
moze następnym razem
jezeli nie bedziesz miała nic przeciw to pozwoliłem sobie trochę poprawić ,ale mz.i tak fotka tylko do albumu
pozdrawiam serdecznie![]()
Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/
Tak, nie będziemy tu kruszyć kopii. Mnie album kojarzy się z izolacją, skansenem, który odwiedza się czasami. A to jest fota, którą można wyobrazić sobie w jakimś wydawnictwie (ja mogę). Może nie w NG, ale zawsze. Nie walczę tu z Tobą, może bardziej biję się o "wyższą rangę", niż przypisana przez Ciebie. Zgadzam się, że prawdopodobnie zdjęcie nie ma istotnych walorów wystawowych, ale czy nie ma też wydawniczych? Moim zdaniem ma.
Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/
miejsce szalenie ciekawe, warte dalszych prób z pewnoscią. Tutaj oczywiście źle naświetlone - harb słusznie poprawił. Ale mysle, ze ranga albumowa to trochę za nisko.
To jest całkiem poprawny krajobraz, ale zdecydowanie (patrz zdanie pierwsze) da sie z niego wiecej wycisnąc.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Ostatnio jest trend, żeby nie zważać na techniczne wartości, tylko żeby szukać tzw. klimatu.
Według mnie Harb miał całkowitą rację, że zdjęcie jest za ciemne, za słabo kontrastowe i kompletnie bez blasku - i nawet pokazał, że śmiesznie prosto jest to naprawić.
Wstydź się Harb!!!
A klimat? Przecież wiesz, że Sztuka (zauważ wielkość litery) im bardziej niewyraźna, tym lepsza. Ja bym jeszcze ściemnił, zdjął tą nędzną resztkę kontrastu i dodał czerwonego, bo chyba za mało go w oryginale. Wtedy zdjęcie będzie miało dostateczną ilość klimatu i niewyraźności.
Wstydzę sie![]()
Fio, Fio...
No proszę pejzaż, który mi się podoba. Zapewne Janusz podkręcił jasność i kontrast i otrzymaliśmy naprawdę niekiepski kadr. Tym samym stwierdzam, że kadrowo sprawę rozegrałaś bardzo ale to bardzo dobrze. Na przykładzie tej fotografii można też zobaczyć jak wielkie znaczenie ma sama obróbka.
Gratuluję udanego zdjęcia.
Skontaktuj się z nami